Gå til innhold

Om to uker er det slutt: Svenskene strømmer til for å se det svenske kjernekraftverket fra innsiden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En trist dag for miljøet. Kjernekraftverk er dyrt å bygge, men leverer stabil og trygg strøm.

Etter min mening så burde det bygges mer kjernekraft, som flere er inne på, hvis vi skal redusere CO2 utslippet fremover så er vi nødt til å inkludere kjernekraft.

Endret av Uderzo
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Når Three Mile Island ulykken nevnes som en av begrunnelsene for å stenge Barseback, er det verd å merke seg at den "privatpersonen" som fikk den største radioaktive strålingsdosen var en som fisket i elven like nedenfor reaktoren da ulykken skjedde. Han fikk en strålingsdose som tilsvarer et røntgenbilde hos tannlegen. Så farlig er en ulykke i en moderne reaktor. I kinesiske kullgruver omkommer noen tusen personer årlig, mens brenning av kull forårsaker tidlig død for hundretusener, og helseskader for millioner, men det er ikke så farlig!!!

Vi lever i en irrasjonal verden.

 

Vi bör även reflektera över hur många som dör av vindkraft av följande orsaker. Montörer vid installation och underhåll. Trafikolyckor i samband med transporter av kraftverk. Närboende som får stå ut med oljud samt infraljud.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En trist dag for miljøet. Kjernekraftverk er dyrt å bygge, men leverer stabil og trygg strøm.

Etter min mening så burde det bygges mer kjernekraft, som flere er inne på, hvis vi skal redusere CO2 utslippet fremover så er vi nødt til å inkludere kjernekraft.

 

Svar til Uderzo:

Kjernekraft er dyr av samme grunn som at det ville vært svindyrt å fly om hvert flyselskap skulle utvikle sitt eget fly. Praktisk talt alle kjernekraftverk er skreddersydd, men basert på samme teknologi. Den uran-baserte teknologien ble valgt fordi plutonium var et nyttig "biprodukt" for våpenproduksjon, mens thorium brensel gir en rekke fundamentale fordeler, men er ikke egnet til våpen. En rekke selskaper rundt i verden lanserer planer for å utnytte thorium's fordeler - et av dem er THORCON i USA. Tilsvarende aktiviteter finnes i Russland, Kina og India. En modularisert, standardisert og typegodkjent Th-basert saltsmeltereaktor på 500-1000 MW, som kan transporteres på tog og vei, og som er "intrinsically safe" (dvs. at den er avhengig av at is smelter når strømmen går, at tyngdekraften og naturlig konveksjon for kjøling virker), vil bringe pris på kjernekraft dramatisk ned. Brenselkostnaden alene er beregnet til under 5 øre/KWh. Det er umulig å tenke seg at megabyer på 20-30 millioner mennesker kan drives av vindmøller og solpanel. Da er Th-basert saltsmeltereaktorer og hydrogen som energibærer en åpenbar mulig vei inn i fremtiden. Der finnes 500 ganger mer Th i verden enn U235 så en slik teknologi kan forsyne menneskeheten med energi i hundre tusener av år. Men heldigvis har vi nok billig kraft.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...