Gå til innhold

Dilemma: Strømforsyningen som kortsluttet et hovedkort


Thor.

Anbefalte innlegg

TLDR er uthevet

 

Hei godtfolk. Jeg har de siste ukene jobbet med et prosjekt der jeg har skaffet deler og bygget meg en ITX pc. Altså laget en veldig kompakt pc. PC-bygging har jeg som hobby, og jeg har drevet med det i omtrent 15 år. Jeg har bygget mange maskiner for meg selv, og hjulpet noen venner.

 

Det startet med at jeg kjøpte et kabinett, en SFX strømforsyning, et nytt hovedkort og en kompakt cpu kjøler. Resten hadde jeg fra før.

 

Da alle delene var kommet så fikk jeg bygget denne pc-en. Og alt fungerte som det skulle. Eneste negative var at kjøleløsningen ikke var god nok, og viften på strømforsyningen bråkte veldig mye.

 

Jeg valgte derfor å kjøpe flere vifter samt en litt dyrere strømforsyning fra Corsair som var kjent for å ikke bråke særlig.

 

Da andre leveranse var kommet så satte jeg i gang. Jeg valgte også å snu CPU kjøleren slik at kjøleribben sto gunstigere til i forhold til luftflyt.

 

Ettersom alt hadde fungert tidligere så gjorde jeg ikke noen test utenfor kabinettet til å begynne med.

 

Da alt var skrudd sammen så ville ikke strømforsyningen slå seg på. Det virket som om det var en kortslutning en plass som gjorde at strømforsyningen nektet å levere strøm.

 

Jeg koblet da fra harddisker, vifter, USB-headers og alt annet maskinen ikke trengte for å starte. Tilslutt satt jeg med et hovedkort der kun RAM, CPU, 24-pin og 8-pin CPU strøm tilkoblet samt ledningen til av/på knappen på kabinettet og en vifte tilkoblet MOLEX for en visuell indikasjon på at PSU leverer strøm. CPU kjøleren var også på plass.

 

Fortsatt så ville ikke Corsair starte. På dette tidspunktet så stod hovedkortet oppå en pappeske med antistatisk pose imellom.

 

Jeg valgte da å prøve med den strømforsyningen jeg ikke ville bruke mer fordi viften bråkte så fælt, og det første som skjer er at en av kretsene på hovedkortet går opp i røyk. Etter det så ville Corsair starte opp, men hovedkortets debug-lys indikerte at det var noe feil med CPU.

 

Begge strømforsyningene skal ha en form for beskyttelse mot kortslutning.

 

Jeg kjøpte et nytt hovedkort. Skrudde alt sammen IGJEN, og har nå en fungerende maskin, uten noen problemer.

 

Det jeg lurer på nå er om det er noe vits i å reklamere på hovedkortet, eller om det vil bli avvist som en brukerfeil. Og hva jeg kan gjøre med strømforsyningen som suger balle.

 

Jeg håper egentlig på å få reklamert på hovedkortet også selge begge delene på bruktmarkedet ettersom jeg ikke trenger flere komponenter.

 

Specs:

CPU: i7 8700K

GPU: MSI GTX 1080

RAM: 2x8GB Kingston HyperX Fury Black DDR4 2666

diverse disker inkludert en M.2 SSD

 

Kjøpte dette i første pulje:

post-63221-0-97241300-1564643976_thumb.png

 

Deretter kjøpte jeg en Corsair SF600 + noen vifter og MSI MPG Z390I Gaming Edge AC etter hovedkortet kortsluttet.

 

Her er et bilde som viser hvilken komponent som gikk opp i røyk:

post-63221-0-10869200-1564644802_thumb.png

Endret av Thor.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skriver at du prøvde hk oppå en pappeske med antistatisk pose i mellom, posen beskytter kun kortet når det ligger inni og kan lede strøm viss du legger hk oppå posen.

Men tilbake til problemet, det kan virke som et mandagsprodukt å jeg vil anbefale deg bare å sende det tilbake å si at det ikke fungerer, at du kjøpte nytt hk å der fungerte alt helt fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...