Gå til innhold

S7 Edge byttet batteri 2 ganger, kapasitet fortsatt samme


Anbefalte innlegg

Jeg så meg nylig nødt til å bytte batteri på min samsung galaxy S7 Edge da det hadde blåst seg opp. I følge accubattery som jeg hadde installert siste året var baterihelsa på rundt 60% (baserer det på hvor mye batteriet tar opp per prosent og ladinger over 20% etc etc) med 2200 mAh estimated capacity. Batteriet har originalt 3600.

 

Etter byttet resettet jeg appens statistikk/data for å kunne måle det nye batteriet fortere. Etter 9-10 ladinger så det ut til at jeg fortsatt ligger rundt 60% på 2400mAh. Tok en såkalt "manual benchmark" der man lar batteriet gå helt tomt for så å lade helt opp til 100% pluss en halvtime (in case de viser full men batteriet fortsatt kan ta opp mer)

Fikk byttet batteri igjen og denne gangen resetta jeg også hele telefonen. Gjort en full lading fra tom til full og ender fortsatt opp rundt 2400.

 

Har prøvd å google på det vide langstrakte nettet, men til ingen lykke. Har noen her noen forslag til hva det kan skyldes? Foruten andre komponentfeil på hovedkortet feks har jeg spekulert i muligheten for at telefonen har et slags "device care" system for batteriet ettersom de fleste batterier nå om dagen aldri går "helt tom" eller fylles helt opp men har en liten sikkerhetsmargin så de skal holde lengre. Er jo mulig at Samsung har no greier som husker mitt gamle batteri og styrer det nye slik at det stopper på 2400mAh.

 

Er også selvfølgelig mulig at accubattery bare er skit, men det føles veldig riktig ut basert på opplevelsen av batteriet/levetida.

 

Noen tanker? Slenger med screenshot fra siste manuelle benchmarken på andre replacement batteriet. Her er jeg litt mer åpen for endring over tid siden dette var min andre lading totalt på hele batteriet og tlfner trenger jo en uke ellernoesånn på å få kalibrert seg (synes bare det er merkelig at det igjen faller akkurat inn på 2400). På screenshot'n er der antallet mAh som har gått inn under "total charged" som er interessant på 2254mAh på 97% (må få på telefonen før appen måler, derav ikke 100)

post-242127-319971_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...