Gå til innhold

Er fakturaen du får fra Ebay et gyldig bilag til å trekke fra MVA i regnskapet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som privatperson får man ikke tolldeklarasjonen, og som oftest går det også som forenklet fortolling.

 

Men dersom man bestiller med firma og organisasisjonsnummer så bør det gå av seg selv ved at den norske speditøren som tar fortollingen på oppdrag for ebay faktisk følger reglene. De spør etter fødsels og personnummer for å kunne fortolle for deg som privatperson, og de vil sikkert spørre om organisasjonsnummer for å få gjennomført dette når man kjøper med bedriftskonto på ebay.

 

Er bedriften momsregistrert så blir det feil av ebay å ta momsen direkte. Beste løsning på dette, om de automatisk tar med momsen nå du bestiller, er å forlange momsen tilbakebetalt. Du skal melde inn dette som normal import på mva-meldingen for den aktuelle perioden, og det skal behandles som all annen mva... det beste er om du kan unngå global shipping program helt - spør selger om å få ting tilsendt direkte. Om du skal ha alt rett så bør du også sørge for at selger gir deg en separat "VAT invoice" - da kjøpsdokumentasjonen fra ebay ikke er helt godt nok generelt sett. Har du ikke noe valg, så bør det holde, men tja...

 

Har enda ikke kjøpt noe på ebay som bedrift enda. men når jeg handlet på Amazon med deres tilsvarende global shipping program gikke det helt av seg selv å få tolldeklarasjon (kom i posten fra DHL, og ble registrert elektronisk i tollvesenets systemer.) I etterkant ble momsen som Amazon krevde inn tilbakebetalt. Måtte spørre selger for å få faktura uten moms.

 

Ebay ønsker ikke at GSP skal bli brukt ved bedriftskjøp, så det er ikke engang sikkert at du kan få tilbakebetalt den momsen de feilaktig innkrever der dersom du bestiller som bedrift. Se utdrag fra avtalevilkårene for GSP - punkt 6c:

 

 

 

Non-Commercial Use. Any GSP Item that you purchase must be for the personal use or consumption of the designated recipient and not for commercial resale purposes. In addition, if you reside in a member state of the European Union (other than the United Kingdom) and are importing the GSP Item from the United States, your purchase of the GSP Item must be for non-business purposes. In the European Union, import VAT incurred on the purchase of goods for non-business purposes cannot be reclaimed or recovered by the Buyer.

 

https://pages.ebay.com/shipping/globalshipping/buyer-tnc.html

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...