Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Svetter mye


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er en varmblodig person og trives best i ca 18C og kaldere. Skal mye til for at jeg fryser, sånn generelt. Jeg er også plaget med at når det blir så varmt som det har vært nå, så svetter jeg helt utrolig mye.

 

Svetter også mye når jeg trener, som under økten i dag. Hjalp ikke akkurat at det var 25C+ inne på treningssenteret heller. Drakk sikkert 2,5L - 3,5L vann på 1,5 - 2 timer. Når jeg drikker, så renner det bare ut igjen over hele kroppen. Svetter over hele kroppen, blir gjennomvåt i løpet av kort tid.

 

Så til spørsmålet: Kan noe gjøres for å hindre at man svetter så sykt mye? Altså noe medisinsk. En venn når vi gikk på videregående hadde samme problem, og fikk noe han smurte inn på huden for å lukke porene eller noe. Tror det hjalp han mye.

 

Jeg føler ikke et enormt behov for å svette så mye.. Ja, kroppen svetter jo for å kjøle seg ned, men jeg blir jo åpenbart ikke kjølt ned. Kroppstemperaturen min går jo til værs når jeg trener styrke på senteret, selv om jeg svetter som en gris.

 

Når jeg trener cardio liker jeg ofte å dra i svømmehallen som har bassengtemp på 27C, der trives jeg godt. Det er dog dyr hobby, å svømme.



Anonymous poster hash: 06ce1...2e0
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Altså... er helt normalt at du svetter når det er så varmt. Det er en overlevelsesmekanisme, så hvis du ikke sliter med STORE problemer, da snakker vi så mye svette at når det ikke er varmt og man ikke trener så svetter man like mye uansett, så er de nok ikke villige til å tukle med noe sånt på kroppen din. 

Svetting når det er varmt er som sagt en overlevelsesmekanisme kroppen bruker når det blir for varmt.. vil du virkelig fjerne din kropp sin mulighet for å reagere på en slik situasjon med å svette? Ønsker du å heller dø av heteslag?

Du kan prøve å bare drikke mindre. Ikke hell på med vann, det skal man helst ikke gjøre uansett.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Ikke hell på de enorme mengdene vann på så kort tid. Det kan slite på nyrene

 

 Ja, det finnes behandling mot overdrevet svette (injeksonbehandling), men det er ikke aktuelt for deg. Det er helt normalt å svette masse i de situasjonene du nevner

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Ta en tur til legen. Det finnes medisiner som gjør deg mer frysen og evt. stabiliserer kroppstemperaturen. Enkelte typer blodtrykksmedisin og mye annet kan hjelpe, så kan man jo håpe at du har et snev av høyt blodtrykk.

Såkalte ekspertuttalelser som tar for seg endel temaer er ofte kjøpt og betalt, og gir kun allmenne råd (ofte veldig dårlige) som ikke gir folk nødvendig hjelp og livskvalitet.

Forøvrig kan man fint venne seg til høyere temperatur, noe man ofte gjør når man drar på ferie til utlandet. Det blir litt hva man er vant til.

Lenke til kommentar

Det kreves mer informasjon fra deg (livsstil, allmenntilstand, kosthold, hereditet, etc), enn hva som er hensiktsmessig å innhente på et forum, for å kunne påstå at du er innenfor/utenfor normalen.

Hvis du er innenfor "normalen", (variasjonen i normalområdet er stor), betyr det at du bør fokusere på riktig hydrering hvis du først må være i "høysvetteproduksjonsaktivitet". Her snakker vi om hvilken type væske du bør bruke, f.eks en hypoton type som tilfører noe erstatning for tapte elektrolytter. Dette kan faktisk medføre mindre svetting enn hvis du bare drikker vann.

De mer sosiale aspektene, må du helt enkelt drite i. Det er rett og slett helseskadelig å smøre inn hele kroppen med aluminiumklorid (fås på f.eks apotek). Dette er et stoff som bare skal brukes lokale steder som armhuler, føtter, hender, m.v.

 

Hvis du er utenfor normalområdet, er dette et medisinsk spørsmål. Det finnes en rekke tilstander og bivirkninger av medisiner, som medfører unormal svetting. Siden du ikke nevner andre helseproblemer, kan vi kanskje anta at du er ellers ved god helse.

Fastlegen er første stopp for deg. Beskriv ditt problem og still spørsmål om du bør utredes for Hyperhidrose.

Endret av Skandinav
Lenke til kommentar

Aluminiumsklorid, selges på apoteket

 

Dette er ikke noe man kjøper og bruker ukritisk, men det er riktig at det kan brukes ved f.eks mye armhulesvette.

Det fungerer som en veldig kraftig antiperspirant ved at det tettet porene svetten normalt kommer ut av.

En bør tenke seg godt om før en blokkerer kroppen sine naturlige elimineringssystemer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Å blokkere kjertlene med pulver gir ofte andre problemer. Huden blir rød og irritert når svetten ikke får komme ut noe sted.

 

Ei venninne hadde et eller annet med svettekjertlene som gjorde at hun "Ikke svetta i det hele tatt": Men det ga utslag på huden hennes istedet, hu ble helt rødsprengt i hele kroppen når hu normalt sett ville ha svetta på sommeren.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...