Gå til innhold

Multiskjermsoppsett med VMware Workstation. Hvordan forholder en seg til mange VM'er?


G

Anbefalte innlegg

Det er første gang jeg har hatt maskinkrefter til å ha veldig mange VM'er.

 

Først nå har jeg virkelig møtt på utfordring med å forsøke å ha en bolk VM'er tilhørende på den ene skjermen og en annen bolk VM'er tilhørende monitor 2. Altså går det an med 2-3 grupper som dukker opp sortert i sammen etter eget ønske.

 

Om jeg separerer dem, manuellt i to hovedsamlevinduer, så kan du banne på at halvparten av dem forsvinner og man må lete dem fram med Open etterpå.

 

Noen som har løsning eller kan belære en ulærd bruker i VMware Workstation?

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanligvis er ikke dette noe issue overhode.

Fleste som bruker vmware workstation bruker ikke dette slik du legger opp til og tester. Da er det VDI som gjelder med vmware esxi. Og desktop interaksjon skjer ikke på host maskinen.

 

Med workstation kan f.eks en utvikler sette opp et cluster av servere og klient os i en mix av windows, linux , o.a i samme eller separate nettverk (nat,host-only eller bridged) .

Enklelt fyre opp ulike VMer i sett eller ulike konfigurasjoner (snapshots) for å teste og utvikle på.

 

Det er jo enkelt å veksle fulldisplay mellom VMene på samme skjerm.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Det kan godt hende.

 

Men jeg skal bruke det som separasjon mellom forskjellig bruk. Det kan være så mye forskjellig man kan trenge noe slikt til. Noen ganger så behøver man minimum to forskjellige maskiner for at den ene nettleserprosessen ikke skal legge igjen ting som nettleservindu nr 2 da ville ha fanget opp cookies eller hva det nå måtte være.

 

Jeg liker ikke poker så godt, men kan godt tenke meg å separere det også om man kjører 2-3 forskjellige bord. Da kan man f.eks. slå av lyden på to mindre viktige bord, så man ikke blir forstyrret på det som du gjør det best på f.eks. Dette blir sannsynligvis ikke en heltidsaktivet for min del. Men uansett hvilket eksempel jeg serverer her, så vil det å kunne ha en 3-6 vinduer kjørende samtidig være et artig opplegg.

 

Derfor ønsker jeg minimum 2 eller 3 grupper VMware vinduer som ikke forstyrres i sammensetting ved en restart. Alternativet er jo å aldri restarte maskinen, men hvem klarer det med de hyppige Windows Updates som yngler som lemen.

Lenke til kommentar

Noen ganger så behøver man minimum to forskjellige maskiner for at den ene nettleserprosessen ikke skal legge igjen ting som nettleservindu nr 2 da ville ha fanget opp cookies eller hva det nå måtte være.

 

Selv ville jeg bare brukt to forskjellige browsere, men jeg tipper det finnes enda mere elegante løsninger på dette (i Sandboxie, f.eks?). Virker som veldig overkill å kjøre egne maskiner for hvert nettleservindu.

Endret av frohmage
Lenke til kommentar

Selv ville jeg bare brukt to forskjellige browsere, men jeg tipper det finnes enda mere elegante løsninger på dette (i Sandboxie, f.eks?). Virker som veldig overkill å kjøre egne maskiner for hvert nettleservindu.

 

Jo kanskje overkill. Men mulig når man først har RAM og diskplass, og allikevel kommer til å nytte seg av VMware enten det er i liten eller større skala. Jeg bruker DisplayFusion Pro som sørger for virtuelle skjermer. Da blir det faktisk enklere å få snappet et VMware vindu til den virtuelle monitor, enn separate browsere (for separate browsere fordrer skifte fokus inn i et gjeste-OS og så mikk makk for plassere disse på skjermflater). Dersom det kan spare et eller to klikk så er det gjerne verdt det (har ikke regnet på besparelsene i tall til dere). Man kan selvsagt ha DisplayFusion Pro i et gjeste-OS også, det er noe jeg har prøvd. Blir litt eksperimentering over hva som blir optimalt for ens bruk dette da.

 

DisplayFusion Pro er ikke komplisert i det hele tatt. Det bare ligger der som ekstrafunksjon og ordentlig kontroll på virtuelle monitorer.

 

Men: Nå ødelegger du tankerekkefølgen om at noe som legger seg i det ene browservinduet smitter over i det andre. Du beveger det tilbake til punkt 0, begynnelsen.

 

Og dersom du tenker at dette løses ved å nytte la oss si Chrome + Firefox, så har jeg vært borti enkelte tjenester som kundestøtte forteller at du bør bruke Chrome, fordi "våre nettsider" jobber best i det. Da er man like langt om man må nytte to Chrome-vinduer og det ene vinduets innhold gjør at du ikke kan få til noe separat kjøring i vindu nr 2. Da blir du kun sittende med en kopi av vindu 1 i vindu nr 2 for eks. i akkurat den tjenesten. Dette er ikke en pokertjeneste jeg har beskrevet. Har bare beskrevet problemstillingen nøyaktig slik det oppfører seg for akkurat den ene tjensten.

 

Nå er jeg ikke særlig aktiv med nettpoker. Der har jeg observert tidlig 2000-tallet at man innstallerer ymse pokersoftware. Om det er konkurrerende selskap, men som har kjøpt underliggende pokermotor av samme leverandør. Da får man simpelthen ikke til å kjøre disse to nettpoker-tjenestene samtidig. Man må kjøre en av gangen på en og samme Windows-maskin. Nok et elegant problem løst i VMware i grunnen.

 

Og listen over eksempler blir sikkert stor når man først begynner å tenke seg om rundt anvendelighet på tjenester. Noe jeg ikke kommer til å ofre ytterligere gram i denne diskusjonen. Her diskuterer man hvordan man løser dette på en best mulig måte. Fordi forusetningen de ligger der og har behov for å løses.

Endret av G
Lenke til kommentar

Selv ville jeg bare brukt to forskjellige browsere, men jeg tipper det finnes enda mere elegante løsninger på dette (i Sandboxie, f.eks?). Virker som veldig overkill å kjøre egne maskiner for hvert nettleservindu.

 

Det du foreslår er jo en abonnementstjeneste. Hvor forskjellig fungerer det i fra f.eks. https://horizondatasys.com/

som du har til odel og eie? Samt hva er galt med VMware sin innebyggede Snapshot-tjeneste til det der formålet med sandbox-ing?

 

Gir det en multi-opplevelse Sandiboxie, er det det som er forskjellen?

Endret av G
Lenke til kommentar

Har kommet fram til at det nærmeste jeg kommer så langt er å nytte seg av Folder-muligheten som jeg ikke visste om i fra før av. Med den så kan jeg forhåndsgruppere visse VM'er og så klikke på Åpne nytt vindu. I det nye vinduet så kan jeg så åpne "Library" og hente disse folderne fram i de nye vinduene. Slik sett så må jeg manuellt gjøre noen ekstra klikk hver gang for å hente folderne inn i de nye vinduene, men det er ihvertfall enklere enn å måtte disksøke fram fysisk folder på HDD/SSD foran hver bruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...