Gå til innhold

Forskere mener klimaendringer har tatt livet av mange rein på Svalbard


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Klimaendringer er klodens eget kretsløp. Sist vi hadde store klimaendringer var for ca 1,2 millioner år siden. Da falt temperaturen med ca 7 grader i gjennomsnitt over en tidsperiode på ca 100 år. Det førte til at det ble full vinter med frost og kun snø ned fra himmelen i ca 1,199 millioner år. Da kunne man gå på ski fra England og til Svalbard. Hele Nordsjøen,mye av Norskehavet og Barentshavet var bunnet opp i fast is som gikk fra ca London,Berlin og nordover. Iskappen over Norge var ca 3000 meter tykk. Så plutselig for 10.000 år siden oppsto en temperaturøkning på ca 7 grader i løpet av 100 år og det ble mildvær over halve året,noe som førte til at hele iskappen fra midt i Europa og til pol-isen smeltet og fylte opp Nordsjøen,Norskehavet og Barentshavet på ny igjen med vann. Altså skjedde denne enorme klimaendringen på bare 100 år,da snakke vi klimaendringer. Fly,biler og kull er ikke problemet i dag. Det virkelige problemet for vår eksistens i dag er plastforurensing og at plasten er i ferd med å ta livet av mange av klodens arter og viktigst fisken.

Endret av ACYBN18O
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Det har blitt altfor lett å skylde på klimaendringer for absolutt alt som skjer i naturen og dyrelivet. Husker den sjøløven som datt ned fra en fjellvegg tidligere i år. Det skulle jo være vår skyld, men det ble fort tilbakevist. Grunnen til at disse reinsdyrene døde er ifølge artikkelen at det regnet i desember, men det er ikke akkurat noe nytt fenomen, selv ikke på Svalbard.

Hvor ofte regner det i desember på Svalbard?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Uffda, 200 reinsdyr døde av "klimaendringer", som faktisk er "...et skrekkeksempel på hvordan klimaendringer påvirker naturen" i følge artikkelen.

 

Dette skyldes altså regn som dreper rein, pun intended, fordi det fryser på bakken å gir begrenset tilgang til beite.

Her er det all grunn til å få panikk, ikke fordi det er særlig varmt på Svalbard, det har vært varmere før, ei heller fordi 200 reinsdyr er særlig dramatisk, det ble tross alt gitt kvote på 336 reinsdyr for fjordsåret reinsdyrjakt ....  men fordi Åshild fra Polarinstituttet sier det er slik.

Et "skrekkeksempel" og veldig dramatiske konsekvenser av klimaendringene, det er ikke lenge før det blir slutt på reinsdyrstek nå, å vi kan dyrke appelsiner på Svalbard.
 

 

Klar over hvor mye dyreliv som har forsvunnet de siste 50-60 årene? Ta deg en liten kikk på dette og kom tilbake hit etterpå 

 

Som det spørres ovenfor, vet du hvorfor?
Er det klimaendringer eller økt befolkning som har ført til det meste av dette?

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Klar over hvor mye dyreliv som har forsvunnet de siste 50-60 årene? Ta deg en liten kikk på dette og kom tilbake hit etterpå 

Arts-utryddelse kalles det og påstanden er "En million arter vil bli utryddet i den ikke alt for fjerne fremtiden, og vi er skyldige"

 

Faktisk_Artsutryddelse.jpg

 

Virkelig_artsutryddelse2.jpg

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Nå var det snakk om regn. Det fordrer to ting. Varmegrader og nedbør.

Det fremgår ikke direkte, men fra linken, ser en at det er ca. 50 mm nedbør fordelt på 31 dager, der ca. 7 dager hadde plussgrader. Det er vel da ikke helt urimelig å anta at et par dager med regn er normalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...