Gå til innhold

Spørsmål rundt myggbeskyttelse og turklær/tøytyper


Anbefalte innlegg

1) Tips for myggmiddel eller andre metoder? Blodet mitt er som Coca Cola for dem. Jeg hadde ikke hatt noe mot å ha hatt med netting, men er dette upraktisk? Tåler det noe særlig? Skal nok gå i litt kratt og lignende.

2) Og har tenkt å kjøpe turbukser. Bør jeg kjøpe "skallbukse"? Er disse pustende? Kan mygg stikke gjennom dem?

 

3) Angående tøytyper: Har gjort en viss undersøkelse, og har funnet ut at bomull bør en styre unna. Jeg merker dét, går med bomull-t-skjorte og bomull hettegenser, og de er klissblaute lenge etter gåturen.

 

Men etter å ha lest litt på nett, så finner jeg bare ut at nesten alt annet av stoff, som blanding av elastan, polyester, rent merinoull og slike stoffer, er omtrent like bra i egenskap? Noen som kan gi en enkel erfaringsbasért forklaring på noe de har brukt selv?

 

Har tenkt å bruke klærne også om vinteren, da tar jeg på meg superundertøy. dét fungerer bra for min del.

 

4) Angående tursko, så vurderer jeg å kjøpe disse: https://www.trekkinn.com/utend%C3%B8rs-fjell/mammut-mercury-iii-mid-goretex/136706791/p

 

De har de på G-max og så, dog til 1700 kr, men det står "prismatch" på plakaten, så jeg skal se hva de sier hvis jeg prøver meg med internettbestilling på 1200 kr. Har prøvd dem der og de var meget gode å gå i.

 

Eller kanskje disse? Neste i "serien": https://www.fjellsport.no/mammut-comfort-tour-mid-gtxr-surround-men-graphite-taupe.html?channable=e80712.MzY3NDE3&gclid=CjwKCAjw4NrpBRBsEiwAUcLcDJpcAVcKZIDHsi12EwxUDfqTN5WD02Q6YaW7c-YksxYsLXZdKELY-RoCrksQAvD_BwE

 

Vurdérte å kjøpe et par av merke "Viking", de hadde høye ankler, men de var forferdelig stive.

 

Noen som har erfaring rundt disse merkene eller bare generelle tips? Også angående vedlikehold?

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Takker for råd!

 

Har foreløpig kjøpt turutstyr, skalljakke, skallbukse, merinoull-tskjorte, og tursko. Dette blir litt småvarmt når det er 17+ ute, men jeg bryr meg ikke om å svette litt. Kjøpt på Sportmann, original pris 4500, tilbud til ca 2500.

 

Jeg bruker også et par skinnhansker, og jeg trekker hetta over hodet når jeg går gjennom grener og kratt. Siden klærne er glatte på utsiden, sklir grener og alt forbi, bare man er litt forsiktig med tykke og spisse grener, så går det bra.

 

De er også tykke nok til at mygg ikke klarer å stikke gjennom! Så jeg kan plukke kantarell og gå gjennom tykt myggterreng uten å bli stukket en éneste gang. Satt meg også ned for å hvile litt i skogen, og med denne metoden skjønte ikke myggen noe som helst. Har vurdért sånn hatt med myggnetting foran, men foreløpig tror jeg ikke jeg behøver det. Billige da, ca 100-150 kr.

 

Så å dekke seg til med skikkelig tøy for å få tilnærmet 100% beskyttelse mot mygg, knott og flått, i bytte mot å svette litt ekstra, ser jeg som en veldig god byttehandel.

 

Men i andre tursettinger kan nok slike myggprodukter være en bedre løsning. Takker igjen for forslag!

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...