Gå til innhold

[Løst] Sette passord på eksisterende PDF-filer


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Ønsker å sende over noen eksisterende PDF-filer til en mottaker via mail. Filene kommer fra forskjellig opphav, noen fra PDF-printer og andre er eksportert direkte fra programmet de ble oppretta i - i begge tilfeller eksisterer det ikke noen funksjon for kryptering.

 

Jeg ønsker bare å redusere risikoen for at fila blir liggende åpent på enelleranna felles filserver hos mottaker. Derfor ønsker jeg å unngå å zippe fila/filene fordi mottakkeren antas vil pakke disse filene ut slik at de blir liggende ukryptert på en felles filserver.

 

Ønsket er at krypteringa skal gjelde på fila, slik at enhver PDF-leser (aka Acrobat reader) spør om passordet før fila åpnes.

 

Noen som har vært borti et verktøy som løser dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Takk for linken, Vidor. Blir å teste det etterhvert - på mindre sensitive filer ettersom filene tross alt blir lastet opp til enellerannen server.

 

Fikk forøvrig en alternativ løsning presentert på Linux-mint forumet som også ser ut til å fungere uten å være tilkoblet nett:

Åpne pdf-fila i Libre-office (Writer) - og eksporter som PDF. I denne dialogboksen er det da en del opsjoner under sikkerhet, deriblandt passordbeskyttelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...