Jump to content
geir__hk

[Løst] Sette passord på eksisterende PDF-filer

Recommended Posts

Heisann.

 

Ønsker å sende over noen eksisterende PDF-filer til en mottaker via mail. Filene kommer fra forskjellig opphav, noen fra PDF-printer og andre er eksportert direkte fra programmet de ble oppretta i - i begge tilfeller eksisterer det ikke noen funksjon for kryptering.

 

Jeg ønsker bare å redusere risikoen for at fila blir liggende åpent på enelleranna felles filserver hos mottaker. Derfor ønsker jeg å unngå å zippe fila/filene fordi mottakkeren antas vil pakke disse filene ut slik at de blir liggende ukryptert på en felles filserver.

 

Ønsket er at krypteringa skal gjelde på fila, slik at enhver PDF-leser (aka Acrobat reader) spør om passordet før fila åpnes.

 

Noen som har vært borti et verktøy som løser dette?

Share this post


Link to post

Takk for linken, Vidor. Blir å teste det etterhvert - på mindre sensitive filer ettersom filene tross alt blir lastet opp til enellerannen server.

 

Fikk forøvrig en alternativ løsning presentert på Linux-mint forumet som også ser ut til å fungere uten å være tilkoblet nett:

Åpne pdf-fila i Libre-office (Writer) - og eksporter som PDF. I denne dialogboksen er det da en del opsjoner under sikkerhet, deriblandt passordbeskyttelse.

Share this post


Link to post
Annonse

Du har jo sjelden noe 100% garanti for konfidensialitet fornår du bruker online tjenester, så om det er sensitive data er nok open source på egen maskin med Libre Office en mindre sikkerhetsrisiko.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...