Gå til innhold

Bytte PSU, EVGA?


Anbefalte innlegg

Hei sann.

 

Jeg ønsker å bytte PSU, har Idag EVGA T2 850w. Grunnen til at jeg ønsker å bytte er at hver gang støpsel har vært trukket ut av vegg, og plugges i så går sikring. Har en treg sikring også, så den skal egentlig ikke slå ut.

 

Min forrige psu var EVGA P2, hadde ingen problem med dette da. Så lurte egentlig på å kjøpe en ny EVGA P2, men ser ikke ut til at denne er inne dem fleste steder.

 

Så hva mener folket?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde evga p2 i forrige maskin, den fungerte utmerket. Er nå etter jeg byttet til T2 at sikringen begynte å gå. Begge psu'en jeg har hatt var 850w.

 

Bør jeg heller gå ned til 750w? Vil det hjelpe? Z390 hovedkort, i7 9700k, 2080 Ti kort, to rambrikker på 16gb hver. Vil 750 holde? Men mulig jeg skal oppdradere til et skjermkort til, og da er 850w anbefalt i følge evga power calculator

Endret av lasse_hansen87
Lenke til kommentar

Det er helt normalt at dette skjer.

 

Gå ned til "Inrush Current". Det er dette den trekker når du skrur den på og kondensatorer er ladet ut. Din trekker ~44A ved 220V

 

https://www.tomshardware.com/reviews/evga-supernova-850-t2-power-supply,4490-4.html

 

https://www.tomshardware.com/reviews/evga-supernova-850-p2-power-supply,4454-4.html

En P2 850W har samme inrush current.

Endret av RRhoads
Lenke til kommentar

Hmm, altså så har evga 850 P2 og T2 samme inrush current? Men P2 tar ikke sikringen, men det gjør T2? Skulle ikke T2 ha bedre komponenter? Da skulle det heller vært omvendt oppe i hode mitt? Så det er ikke stort man kan gjøre egentlig da? Er kun selve pc boksen jeg plugger i på en 16A kurs, C karakteristikk har sikringen. Det er jo egentlig en "treg" sikring?

 

Men det er altså ikke noe galt med min PSU siden den slå ut sikring? Det er ingen problem å vippe opp sikring igjen, og da slår den ikke ut sikring igjen, og alt fungerer som normalt.

Endret av lasse_hansen87
Lenke til kommentar

Er det noen sikkerhetsmessig grunn til at dette faktisk slår ut i moderne systemer? Enten er det PSUen driver med en fare for husets elektriske anlegg, eller det er trygt. Om det faktisk er slik at inrush current på 44A er trygt, burde ikke systemet slå ut, men ha en toleranse for at man kan overstige terskelverdien innenfor kortere tidsintervallet - jo større avvik, jo kortere intervall.

Lenke til kommentar

En annen kabel kan også hjelpe!
Har hatt samme problem tidligere på eldre PSUer hvor jeg til slutt bare prøvde en ny kabel/annen jeg hadde liggende voila! Funka.

Men ja, kan godt være andre ting!

 

Du har prøvd andre kurser i huset å sikringen går der også? 

 

For viss den går med ny kabel og andre kurser/rom i huset så er det nok en eller annen feil med PSUen vil jeg tro! Men husk, Evga har jo 10års garanti :) Så her ordner de en ny til deg :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...