Jump to content
Quote

Forumet skal oppgraderes! Utviklingsdagbok #1 - Design og feed

Recommended Posts

Tror det kan bli bra med siling av inhold slik at en ikek får opp tråder fra forumkategorier som en ikke vil se.

Share this post


Link to post

Ser veldig bra ut! Kanskje trådstarter kan få en litt lysere farge eller annen lett gjenkjennelig måte for å skille? Gjelder spesielt på anonyme poster, selv om det går å skille basert på nummeret nederst.

Share this post


Link to post
Guest Slettet-t8fn5F

Polish a turd, and it's still a turd.

 

Få på plass en skikkelig ignoreringsfunksjon! Slikt Facebook har.

Share this post


Link to post

Det eneste viktige er "siste innlegg" eller "nyeste innlegg". Den burde det ikke være noe limit på, og gjerne flere valg. Off-topic tror jeg ikke kommer på nyeste innlegg nå for tida, og det er kjempefint, men det er sikkert at ting man går glipp av utenom å besøke kategoriene manuelt. Og hvem gjør vel det?

Share this post


Link to post

Behold liker knappen som den er eller fjern den for godt, hjerter er harry/tacky/smakløst.

Enig, hjerter er jeg ferdig med, samme med tommel opp.

___

| ^ |

| 5 | (fem upvotes) kunne jeg likt

- -

Share this post


Link to post

Spennende! Er positiv til forandringene. 

Innspill: 

  • viktigst av alt: forbedring av søkefunksjonen. At tråder man vet finnes lettere kommer opp i selve forumet, uten at man ut på google å søke seg tilbake til trådene fra diskusjon.no 
  • Anonyme trådstartere har egen farge eller noe annet som kan gjenkjenne dem som trådstarteren, slik at man klarer å skille de fra de som starter tråden opprinnelig og svarer senere i tråden med de andre anonyme som svarer i posten. 
  • Ignorering/skjul-funksjon av tråder og emner, det er bra. 
  • Behold likerknappen som den er. Poster som har mest "likes" kommer synligere frem, forhåpentligvis kan det "belønne" gode og saklige poster med mer synlighet 
  • Jeg synes det blir bra med de kunngjøringen på siden, lettere å få øye på dem da! 

Dere er gode, dere som oppgraderer forumet! Takk for jobben dere gjør:) 

Share this post


Link to post

Enig med de over om å beholde liker-funksjonen som den er. Hjerter trenger vi ikke.

 

Ellers må jeg kritisere litt at designet er veldig kontrastfattig. Det kan oppleves som utfordrende for de med synsvansker, i tillegg til at det er litt traust og kjedelig. Fargene som brukes i dag, må gjerne videreføres, da de er langt bedre. Også det å ta bort gradienter fullstendig, slik at det blir helt flatt og 2D-aktig, er etter min mening altfor sterilt. Er heller ikke helt tilhenger av så mye mellomrom mellom alle innleggene. Blir en god del scrolling av det. 

 

... Konklusjonen blir vel at jeg liker både funksjon og utseendet på forumet som er nå, hakket bedre. Håper dere eventuelt lar gamle utseendet være et skin som en kan velge hvis en har lyst. :p 

Share this post


Link to post

 

 

Ellers må jeg kritisere litt at designet er veldig kontrastfattig. Det kan oppleves som utfordrende for de med synsvansker, (...)

Ja, glemte den. Det kunne vært verre, men det kunne også vært enda bedre med tanke på kontraster. Tommel opp for universell utforming i nettforumet slik at flere har muligheten til å benytte seg av forumet :) 

Share this post


Link to post

Nå er selve forum litt uavhengig av nettsiden man tilhører, men når man går inn på en artikkel man har lest allerede, så er det fint med en knapp "gå til kommentarer" f.eks. oppe til høyre på siden for å gå til forum, slik man har på Tek.no sine artikler, men ikke på TU sine.

 

Men jeg skulle gjerne sett at den knappen tar en rett inn til forum-siden, og ikke ned til knappen for å åpne diskusjonene, og så må man trykke en tredje gang før man faktisk kommer inn til forumet.

 

Kunne også tenke meg at man fikk en knapp for å angre en upvote, da det hender at man uforvarende klikker når man egentlig forsøkte noe annet, men siden hoppet f.eks. pga lasting av innhold, når man trodde alt var lastet opp.

 

Et tredje ønske, er at man selv kan se hvem som voter på ens eget innlegg. Hadde selvsagt vært fint å kunne se hvem som gir en upvote til andre, men viktigste er egentlig å se hvem som likte ens eget innlegg.

Share this post


Link to post

Hvorfor er det viktig å se hvem som gir upvote til andre eller liker ditt innlegg? 

Share this post


Link to post

2 forslag:

1. Når man redigerer et innlegg, at det gis feks 1 min fri redigering. Dvs, at man kan redigere inntil i 1 minutt, før det legges inn en sånn stygg linje nederst med " icon_warning.png dette innlegget ble redigert.."

Av og til gjør du en liten pissefeil, som du ofte ser rett etter at du poster. Og når du da bare fikser det ila noen sekunder, så får du den linja under med en gang.

 

2. At hvis du skriver innlegg, og du blir brutt eller det skjer noe, mister du alt du har skrevet. Fint hvis det du hadde skrevet lå der fremdeles, når du går tilbake for å gjøre et nytt forsøk. Slik det er feks på Kvinneguiden.

Share this post


Link to post

Jeg vil også takke dere for jobben dere gjør. 

Edited by TMNT

Share this post


Link to post

Det er allerede nevnt av andre: At man ser skrivefeil rett etter posting, det er trolig blitt mer normalen nå som mange skriver uten fysisk tastatur. Støtter derfor 3-4 min pause på tekst om at innlegg er redigert.

 

Hjerter, tommel og annet, nei takk. Forumet er flott og bør ikke ligne mer på Facebook og pubertale emoticon forum.

 

Diskusjon.no er flott forum og klarer seg fint uten tek.no (de skal over til Shibstedt sitt forum, som VG, da de er VG eid) og overdreven bruk av ikoner for alt mulig.

 

La dette være et forum, ikke dyrke seg selv egosted med hjerter, tomler osv.

Forøvrig god jobb med forumet.

Edited by plankeby

Share this post


Link to post

2. At hvis du skriver innlegg, og du blir brutt eller det skjer noe, mister du alt du har skrevet. Fint hvis det du hadde skrevet lå der fremdeles, når du går tilbake for å gjøre et nytt forsøk. Slik det er feks på Kvinneguiden.

Det kommer med den nye versjonen. 😄

Share this post


Link to post

Det er mulighet for å velge mellom flere reaksjoner i IPB 4.4. Hjerter er bare det vi har på testsiden, så om dere brukere føler at pil opp eller plussing er mer passende så er det ingenting i veien for å beholde dette.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...