Gå til innhold

Flyskam? Snakk heller om båtskam. Motorbåten er en versting


Gjest jmm@tu.no

Anbefalte innlegg

 

Er for tidlig å kaste på avgifter der når man ikke har noen gode alternativer ennå. 

 

Det finnes mange gode miljøvennlige alternativer til 95% av alle båtturer. Ligge på stranda, gå en tur i skogen, kjøre bil en tur til nabobyen...  :-)

Ja...for dette er jo alternativer til å cruise utover fjorden i 50 knop.....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tilbake til flyskam vs. båtskam, hvis familien på fire velger å reise til Thailand forbrukes det altså 2000-2500 liter fuel. Jeg kjenner ikke en eneste båteier som er i nærheten av et slikt forbruk gjennom en hel båtsesong.

Jeg kjenner båteiere som bruker såpass pr. måned fra mai til oktober.

Selv brukte jeg i årene 2004 til 2011 totalt 160 liter diesel på båten jeg brukte da. Det var tur etter jobb nesten hver eneste dag fra april til oktober og ferien ble i sin helhet brukt på båttur.

Lenke til kommentar

Kan begynne med og si at jeg orket ikke å lese 123 kommentarer så har dette blitt nevnt tidligere så det bare fint og få belyst det igjen :)

 

Moberg, ta deg en pille. Disse tallene du kommer med er total udaterte, beregningene er basert på studie utført i 2006 og 1996, båtmotorer har blitt mye mer effektive siden den gangen.

 

En fritidsbåt blir brukt rundt 35/40 timer i året, og det totale co2 utslippet i Norge er på 0.1 til 0.3% av verdens utslipp, altså ubetydelig.

Lenke til kommentar

Det er heller ingen som trenger og ha flyskam. Ingen gode bevis for menneskeskapt klimaforandring. Isen ser f.eks nå ut til å være tykkere noen steder enn hva den var i 1895: https://sysla.no/maritim/kronprins-haakon-matte-snu-nansen-breddegrad/

 

Lokal forurensing trenger vi derimot å gjøre noe med, men må gi det tid til det kommer tilstrekkelig gode løsninger. Hydrogen er underveis til både ferger og cruiseskip og annen maritime fartøyer.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
  • 2 uker senere...

oophus3do skrev (På 11.7.2019 den 12.49): 

Er for tidlig å kaste på avgifter der når man ikke har noen gode alternativer ennå. 

 

«Man har gode alternativer. Mindre båt. Mindre motor. Lavere hastighet. Hvorfor stresser man avgårde for å fiske? Mange gode alternativer.»

 

Det er blitt slik at når man har ferie så får man dårligere tid. Og man må reise lengre for at ferien byrje å eksistere, så snart må man mellomlande i Roma for å komme til Sverige.

 

2016-12-30 20.17.38.jpg

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...