Gå til innhold

Endrer reglene: Ikke lenger lov å ta ekstra betalt for samtaler til spesialnummer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Verstingen her, så langt jeg har erfart, har vært Telenor når det gjaldt 4-sifrede numre. Så gjorde de en stunt med å sperre for vanlige 8-sifrede numre som slutter av med det korte nummeret så hvis f.eks. det korte var 1111 og den lange 2222 1111 og man forsøkte å ringe dit fikk man beskjed at «dette nummeret kan kun ringes fra utlandet». I praksis så hadde da mange selskaper korte numre for å gjøre det enkelt for kundene og de lange med prefiks +47 slik at de også kunne nå frem fra utlandet. De ga jo blaffen hvor du ringte fra, om du kontaktet de via mors-kode for den saks skyld, men hvis man kontaktet Telenor kom de med bullshittet om at «det er dette selskapet som har valgt å sperre nummeret for innlands-samtaler», jauuda! Dette ga da den ultimate unnskyldingen å tvinge alle til å ringe de korte numrene slik at man kunne melke folk for mest mulig penger, og selvfølgelig siden alle bruker mobil og de aller fleste har ubegrenset taletid så kunne man flå samtlige selv om nummeret ikke var en betalt tjeneste slik som 1881 e.l.

 

Så takket være EU sitt innsats har roaming-svindelen blitt historie, nå også denne melkekuen. Up next forhåpentligvis er data som selges i mengde i stedet for fart, men da blir vel dette antageligvis kontret med at abonnementsprisene dobles og blir snart en tusenlapp. Selv bredbånd/fiber slipper ikke unna dette, da farten på fiber ble jekket opp 3 ganger selv for billigste abonnement, prisen også selvfølgelig, da ble unnskyldningen at «fremtiden behov, strømming etc». Ingenting som er bedre enn å drive samme type butikk som matbutikkne som selger gulrøtter utelukkende i poser à 1 metrisk tonn om gangen, selv om man ikke trenger så mye. Men «sånn er det», enten kjøper du masse eller så får du ingenting.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

 

 

 Numre som begynner med 820 eller 829, typisk rådgivningstjenester, spåtjenester og pratelinjer, er ikke omfattet av endringen. Disse skal fortsatt opplyse om pris før samtalen starter. 

Hva med nummer som f.eks 175 (vegvesenet) og 02800 (politi).

Kommer veldig klart frem hvis man leser artikkelen:

 

Endringene gjelder spesialnummer med bare tre og fem tall og nummer som begynner på 85, 810 og 815

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk til NKM som har gjort bra arbeid med å få bort tullete betalnummer de siste 5 år.

 

Til og med NAV hadde betalnummer i starten. Brått måtte folk betale dyrt for å ringe NAV, en offentlig tjeneste.

 

Husker min irritasjon over å betale høy pris for å ringe Europark, når en p-automat ikke virket. Hver gang noen ringte pga feil på automater tjente de (og Telenor) penger på innringere..

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...