Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

FranZe skrev (31 minutter siden):

Aldri forsøkt det før men 

https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/articles/faq-what-s-the-best-way-to-configure-my-nas-for-roon#Step_1_Make_sure_that_the_folder_is_properly_shared_over_the_network

Du kan jo bare ta en slik prøveperiode på Roon så ser du hva du synes :) Mener det var 14 dager en får.

Jeg skal teste ut Roon, men er så dårlig på data, og ukjent med NAS.

Solo og Roon og en lossless Streamings platform skal kjøpes først. Står mellom Tidal og Qobus eller Apple.

Har Spotify par konto fra før for meg og kona.

Kunne tenke meg denne, ferdig satt sammen men er Western Digital da.

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/lagring/nas/wd-my-cloud-home-nas-med-inbyggd-harddisk-4-tb-p61632

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
oldboy skrev (1 time siden):

Tror ikke selve merket på hvilken lagringsmedier du bruker er så viktig. 

Tror du det funker med den WD som laging og Laptop som server Roon installert? Den er ikke så rask, men har 4Gb ram som er roons krav.

Jeg vil jo ikke det skal være viktig, den WD er stor nok 4t har 1gb ram og er liten i størrelsen og kan gjemmes ved printeren.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Jeg ville ikke gjort det om jeg var deg. ROON trives best når databasen med musikken og Core har høy direkte overføringshastighet. Jeg merket enorm forskjell på å bytte fra å ha ROON Core på en stasjonær PC (i7 8700K) med en NAS (med WD Red disker), og over til å ha alt i en laptop med ekstra m2 slot slik at jeg kunne ha alt av media på den ekstra SSD`n og Core kjørende på samme maskin. Jeg prøvde å kjøre trådløst via ett unifi system, men det var ekstremt tregt med mange dropouts av remote (fra mobil). Når jeg kjørte NAS og PC (med Core) kablet så var det greit, men refresh av media tok evigheter. Det samme gjorde alle ROON database backups (WD RED NAS).

Nå kjører jeg alt på laptop og laptop er koblet til via kablet nett hjemme. Ellers detter remote (fra mobil/nettbrett) ut stadig vekk. Og det er testet med forskjellige mobiler, forskjellige routere etc. Kablet er ett must med ROON virker det som. Ellers er det sjangsespill om remote detter ut mellom hver gang en skal gjøre noe i ROON. Laptoppen står også på stort sett hele tiden og går ikke i dvale, men har low-power states så den bruker neppe mer strøm gjennom en dag enn andre løsninger ville gjort (strømforbruket mitt gikk vesentlig ned faktisk etter at jeg kuttet ut mer eller mindre alt av seperate bokser for allverdens ting og tang som min laptop like greit kan gjøre).

Kjører du en heftigere NAS som også kan kjøre Core direkte så er nok det også en opsjon. Men det du skisserer opp over virker dødfødt for meg som har brukt ROON i endel år.

Jeg for min del valgte en litt heftigere laptop og droppet stasjonært og NAS og kan dermed enkelt ta hele sulamitten med meg under armen uten å tenke på VPN, nettverket der jeg skal eller noe som helst egentlig. Musikk, video, dokumenter og alt er i laptop. Bruker nå kun spinnedisker til backup.

Edit: Utdrag fra ROON sin network guide:

For all networks

No matter what your network setup is like, there are important factors to keep in mind to ensure you are getting the best out of your Roon experience:

  • Your Roon Core should always have a wired connection
  • If your library is stored elsewhere on the network, always ensure that both your Core and storage location are using a wired connection. Avoid WiFi between your Core and media storage at all costs.
Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (På 1.8.2022 den 12.45):

Hahahaha trådløse kabler.. Så morsomt... I hold meg fast, "Valgfrie Lengder".

https://audiobacon.net/2022/04/01/chord-company-launches-the-worlds-first-wireless-cable-c-thru/

 

Du fikk med deg datoen dette var offentliggjort?  🙂
 

Chord Company Launches the World’s First Wireless Cable: C-thru

Posted by Jay Luong | Apr 1, 2022 | News | 1  - Chord Company

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Veldig nysgjerrig på hva ROON er for noe, ser at forsterkeren min har "Roon support" men aner ikke hva det betyr.. 
Er vel uansett ikke noe for sånne som meg som ikke er 'up to date' med hva du kan hekte på av duppeditter.

Vurderer å kjøpe "Panasonic DP-UB9000", spiller for bilde og lyd 😊. Noen som vet noe om den her? Annet enn at den ikke støtter SACD da..

 

Lenke til kommentar
47 minutes ago, Woff said:

Veldig nysgjerrig på hva ROON er for noe, ser at forsterkeren min har "Roon support" men aner ikke hva det betyr.. 
Er vel uansett ikke noe for sånne som meg som ikke er 'up to date' med hva du kan hekte på av duppeditter.

Vurderer å kjøpe "Panasonic DP-UB9000", spiller for bilde og lyd 😊. Noen som vet noe om den her? Annet enn at den ikke støtter SACD da..

 

ROON support kan bety så mangt. ROON har forskjellige nivå på sine benevninger (noe som ikke akkurat gjør det lett for alle...). Men om produsenten av ampen din har blitt ROON Ready så betyr det betyr at din amp kan styres direkte fra ROON. Det inkluderer også volum. Så når du sitter i godstolen og blar fra mobilen/nettbrettet/laptoppen i roon appen (for den gitte enheten) så vil du få tilgang til å enkelt styre volum uten å også dra frem fjernkontrollen (da roon kan ta direkte kontroll via RAAT (Roon Advanced Audio Transport) på enheter som støtter det. Du kan også ha enheter fra forskjellige merker gruppert sammen. Alt som støtter ROON vil ha varierende grad av mulighet for å kunne integreres med ROON. F.eks så kan en ha ett stue-annlegg med en Bluesound Node eller en devaliet pro amp koblet til noe high end htt og samtidig strømme til bluesound høytalere ellers i huset på en fest. Gruppert sammen på tvers av merker og time synk ol. er også enkelt å ordne.

Se mer om dette her:

https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/articles/roon-partner-programs#Roon_Ready_network_players

Uansett krever det som oftest en god PC / high end NAS eller en ROON Rock enhet for å kjøre "ROON Core" skikkelig. Desto mer DSP og med store bibliotek så vil det stilles høyere krav til maskinvaren (både CPU (og GPU om du skal blande inn HQplayer) og disk-hastighet med store bibliotek). Dette og prisen er etter min mening det eneste aberet med ROON. Jeg vil gå så langt som å si at Bluesound og BlueOS enheter ikke ligger så himla langt bak på bruken. Med mindre du som en nevnte tideligere her har mye lokalt lagret media. For når det gjelder å sømløst blande strømmet og lokalt lagret, så er ROON milevis foran. Det samme gjelder avansert DSP og om du vil trikse og mikse mellom forskjellige merker i hjemmet. Det er null niks problem å ha f.eks KEF LS50 wireless 2 i stua, og ett ROON ready high end annlegg fra en annen produsent på ett lytterom i kjelleren, og ett par Bluesound små trådløse htt rundt om i hjemmet spillende i en gruppe på en fest. Og kontrollere alt via ROON appene.

*Sonos, Chromecast og Airplay er også støttet. Men kan kun grupperes sammen med enheter som bruker samme protokoll.

Edit: * Så Sonos annlegget jeg hadde før ble flyttet til hytta hvor det ikke er ett dedikert high-end annlegg. Kun hoderigg som det ikke har noen hensikt å gruppere sammen med noe annet. Og ja du kan sette forskjellige soner til såkalte "Private" slik at de ikke kan grupperes med andre. F.eks på soverom ol.

Edit2: En kompis av meg bruker den Blueray spilleren. Ble overrasket over hvor god oppskaleringen var på den. Var etter min mening bedre enn på en Nvidia Shield siste utgave (med AI oppskalering). Testet på en 65" LG Oled G1 mener jeg å huske.

Endret av AveMORphine
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Woff skrev (10 timer siden):

Veldig nysgjerrig på hva ROON er for noe, ser at forsterkeren min har "Roon support" men aner ikke hva det betyr.. 
Er vel uansett ikke noe for sånne som meg som ikke er 'up to date' med hva du kan hekte på av duppeditter.

Vurderer å kjøpe "Panasonic DP-UB9000", spiller for bilde og lyd 😊. Noen som vet noe om den her? Annet enn at den ikke støtter SACD da..

 

Panasonic er alltid good stuff.... Litt synd at de ikke har SACD, men det er en veldig fin High end spiller som sikkert er rå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
AveMORphine skrev (16 timer siden):

En kompis av meg bruker den Blueray spilleren. Ble overrasket over hvor god oppskaleringen var på den. Var etter min mening bedre enn på en Nvidia Shield siste utgave (med AI oppskalering). Testet på en 65" LG Oled G1 mener jeg å huske.

Takker for et godt svar om Roon i posten din! Er nok så 'gammeldags' at jeg foretrekker lyd (og bilde) på fysiske media og har kun et dedikert rom for å lytte & se.
Jeg har riktignok endel musikk lagret på to NAS'er og en pc, dette er en grei samling bestående av nesten 4000 album,
43 470 enkeltlåter som bruker 657 GB med diskplass altså ikke noe jeg får lagt over på SSD enda.. 😉 
Benytter gjerne en Oppo-spiller for å spille av de lagrede platene, Oppo'en gjør en grei jobb med de forskjellige formatene. Men dette er altså nedlastet lyd med maks oppløsning på 24-96 FLAC / MP3. Og altså kun to kanaler da.. 🙄

For å SE det jeg trenger (har også 7710 originale filmer på 4k / bluray / dvd (samt 4150 titler, 6,45 TB på disk)) 
bruker også jeg en LG, en god gammel; LG OLED65E6V som nok etter 6 år  nå er klar for en utskifting (Ble kjøpt da de satte ned prisen fra 50 000,-..)! 
Så, siden det ikke blir mye strømming av musikk her så er vel hele tanken på Roon bortkastet? Jeg har 5 stk 4k / bluray spillere tilkoblet forsterkeren pluss pc og den styres greit av to Logitech fjernkontroller, Harmony Elite og Harmony Companion. Elite for litt mer avanserte valg, Companion er for hurtigvalg. 
Så denne Panasonicen jeg nevnte vil bli spiller nr 6 i racket her. 

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Ja mulig det blir litt bortkastet. Kan godt hende at det blir andre elementer i systemet som har mest igjen for å bruke peng på.

Ser selv mot nye Samsung S95A og LG`s svar til den (hvor de hadde kjølt baksiden av oled for å kunne øke lysstyrken). Men aner ikke om det blir oppgradering denne gang heller. Har greit nok bilde atm for eget syn, og må eventuelt se de kalibrert først (før jeg bruker peng...). Tror en kompis kommer til å teste de så time will show. Men hans rom er dedikert med mørke vegger og mitt rom er en stue med lyse vegger så.... Jeg er ikke så sikker på at det er så stor forskjell i dedikerte kinorom med mørke vegger, men er mulig jeg tar feil.

Edit: og Samsungen er jo kun tilgjengelig i 55" og 65" så antar at det i dedikert hjemmekino kan bli litt lite når det ekstra lyset en får fra begge disse kommer på bekostning av tilgjengelig størrelse (og det ekstra lyset er vel stort sett litt bortkastet i ett mørkt kinorom?).

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Har ikke begynt jakten på ny tv enda, vil vel vente til neste års skjermer er presentert. Jeg har 'bare' 65" i hula her, alt for lite til et hjemmekino-anlegg? men med seeravstand på 2 - 3 meter (avhengig av om jeg sitter eller 'ligger') så holder det for min del. Har problemer med å få plass til større skjerm enn 65" da plassen er begrenset.. 

Lenke til kommentar

Akkurat fått oss ny 4K tv fra Panasonic, deres Budgett 55 4k. Som alltid leverer Panasonic kjempebra bilde selv på budgettpris med no nonsense, feks har de droppet Chromecast og Android TV, og heller satset på sitt eget oppsett, med Amazon, Netflix og Youtube og Twitch. De satser altså alltid alt på bildekvalitet og lyd, akkurat som de gjorde med den gamle Panasonic plasmaen min... Den heter Panasonic TX-55JX600E Fikk den for 4990- Sek på Elon Strömstad.

Panasonic TX-55JX600E 4K UHD Smart LED-TV - 55 tum - TV-apparater (hembiobutiken.se)

Litt om dyrere blurayspillere ontopic, de dyrere har i tillegg til bedre bildebrikker og justeringsmuligheter, funksjoner alltid mye bedre LYDKVALITET enn budgett spillerne.... Så bits og bitstream er ikke bare bits...... Det er veldig tydelig når jeg sammenligner med den gamle Dyrere Denon eller Sony og andre rimeligere spillere...

Nå er jeg spent og venter på å få bestilt Argon Solo... Men Roon høres altfor komplisert ut... Systemkrav og kabler osv... Argon er jo kun Wifi, men da er det nesten best å ha Serveren i NAS slik at jeg slipper irriterende lang Lan kabel fra Laptop.. Får klare meg med Chromecast og Spotify og Apple så lenge... Så da blir det abbonement på Apple music siden Roon opplegget blir så dyrt og komplisert....

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Sydvest skrev (33 minutter siden):

Så lenge en TV fungerer, hvor lenge har dere en før dere kjøper ny?

 

Smak og behag. Noen selger videre TV-er når de er verdt noe. Noen selger når de ønsker noe bedre. I snitt er ikke forskjellen så stor på OL man bruker 40k hvert 3. år vs 10k hvert år med å selge brukt. Det er bare en del mer stress å selge hele tida.

Lenke til kommentar
Sydvest skrev (6 timer siden):

Så lenge en TV fungerer, hvor lenge har dere en før dere kjøper ny?

Den jeg har nå kjøpte jeg i 2018. Det var da LG sin toppmodell fra året før. TVen før der igjen hadde jeg fra 2012-2018.

Vel jeg er hjemmekino og hifi intressert hadde fullhd BenQ projektor før. Vi hadde en eldgammel Panasonic Px80 42 tommer, den var urgammal men funker fortsatt, blir brukt på barnerommet. Var kjempefornøyd med PX80 sortnivå og farger....

Den er vel fra 2000 tallet eller noe, veteran tv ikke ekte fullhd engang, Hd ready 720p men skalerte fake 1080p, litt derfor jeg valgte Panasonic, fordi Japanerne har ære med budgett modellene. Også vår Px80 som fikk folketv prisen fra lydogbilde. Og firmaet er det samme idag kan man si,de gjør vel harakiri før de selger noe søppel, i motsetning til kremt Samsung. Men de dyre tvne og mobilene deres til Samsung er fine da...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Panasonic har jo alltid vært gode på out of the box bilde. Henger nok litt sammen med at de vel fremdeles har en stor del av markedet for referansemonitorer som filmstudioene benytter ved mastering... Sony og Panasonic er vel fremdeles de eneste som har slike referanseskjermer i de forskjellige hollywood studioene.

Har merket meg at mange av TV`ene som en får kjøpt i dag stort sett krever kalibrering om det skal bli bra, mens Sony og Panasonic ofte er bra rett ut av boksen... Er dog ikke dermed sagt at de andre skjermprodusentene ikke er bedre når de er "proffkalibrert". Samsung har vel nå en kalibreringsfunksjon bygget inn som en enkelt kan gjennomføre selv med en samsung mobil.

Men har mine kjepphester med samsung også. Er en smule oppgitt over at en tv skal gjennom DNS server 1 gang i sekundet uansett om den er på eller av (og det er etter at jeg har satt den til å være så privat som mulig, før det kunne en gange disse tallene med 4) .... Og dette er ikke ett helt døgn btw,

1469751656_samsungtv.thumb.jpg.62c5d864e67e7a920cce2a4aa63bc00e.jpg

Jeg antar at dette også er vanlig med andre TV systemer, men ut ifra det jeg har sett så er Samsung helt insane. Min TV er nå ikke koblet til nett. Jeg bruker AppleTV og Nvidia Shield som ikke er i nærheten av så snakkesalig med internett. Koblet TV`n til nettet en gang i halvåret for å kjøre update (med kabel. Og da først og fremst for å få oppdatert HDMI enhetskompabilitet). Men OS på TV blir ikke brukt nå lenger. Kom hjem fra ferie ett år og da hadde samsung tv`n i snitt hatt 40000 DNS requests i døgnet mens den var avslått...

Var også innom ett sted og monterte en ny Samsung TV forleden dag, og operativsystemet nå er mildt sagt crap. Nå starter en alltid opp med Samsung Tizen og en ender opp med å måtte trykke på en hel haug med knapper for å kunne velge en HDMI input med en AppleTV, Teliabox, eller nvidia shield eller whatever. Dette er såre enkelt på min 2018 modell (som starter opp på samme input som den ble slått av fra), men nå er det mer eller mindre bortgjemt bak Samsung Tizen sitt appsystem. En må virkelig gå inn for å velge noe annet.

Men for meg er det mangel på Dolby Vision, og diverse lydformater som kanskje er den største ankepunktet mot den nye S95A som når det gjelder rent bilde har tatt ett godt steg fremover. Det samme har de nye LG oled`ene men de har ikke samme potensielle lysstyrke.

Men hopper nok over denne generasjonen også, og håper Samsung sitt nye OS får nok slakt til at de gjør noe med det før neste generasjon. Antar også at en toppmodell uten full formatstøtte bør få endel pepper. Kanskje også noe som blir bedre til neste generasjon. Så får jeg bare håpe at TV`n jeg har nå holder lenge nok til at den neste generasjonen kommer på tilbud (for denne generasjonen skipper jeg).

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar
21 hours ago, Sydvest said:

Så lenge en TV fungerer, hvor lenge har dere en før dere kjøper ny?

Den jeg har nå kjøpte jeg i 2018. Det var da LG sin toppmodell fra året før. TVen før der igjen hadde jeg fra 2012-2018.

Vi har en Samsung UE8000 fra 2012-13 eller deromkring.
Bruker kun TV til streaming osv og 4k innholdet jeg har sett på nyere TV'er ser helt klart hakket bedre ut, men ikke verdt 10-20k.

Om vi hadde tittet på mer blueray og / eller hatt en av de nye spillkonsollene hadde det nok vært på tide med en oppdatering.
 

Lenke til kommentar
22 minutes ago, Gulrotsaft said:

Vi har en Samsung UE8000 fra 2012-13 eller deromkring.
Bruker kun TV til streaming osv og 4k innholdet jeg har sett på nyere TV'er ser helt klart hakket bedre ut, men ikke verdt 10-20k.

Om vi hadde tittet på mer blueray og / eller hatt en av de nye spillkonsollene hadde det nok vært på tide med en oppdatering.
 

Hadde egentlig ganske høye forventninger når jeg kjøpte 4K TV for noen år siden og oppgraderte og til 4K Blu-Ray. Må si begge delene skuffet, da en god 1080p Blu-Ray generelt fungerer like bra som en litt dårlig 4K Blu-Ray (stor skjerm og optimal sitteavstand). De fleste konsoll-spillene fungerer fremdeles best på 1080p heller en 4K (bortsett fra XsX og PS5) og generell TV / Streaming av 4K trenger ikke den oppløsningen. 4K streaming ser i best fall ut som en hakkete god 1080p Blu-Ray. De som driver å maser om 8K nå er litt vel optimistiske og tidlig ute.

Det som gir mest er god HDR på 4K-film og spill.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...