Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

En slave vil ikke hjelpe med vibrasjoner i chassis. Noe som ofte fører til at chassis må være større og tyngre for å kunne tillate like mye travel og energi. Ett aktivt element parret med ett slave-element har vært brukt av mange i svært mange år, det er ikke det som er videreutviklet her. Det som er bygget videre på er løsning med to aktive elementer back to back hvor elementene slår sammen ut og inn for å kansellere vibrasjonene fra hverandre på motgående akse (som normalt sett ville ha blitt forplantet videre til kassen med kun ett aktivt element (eller om elementene ikke står back to back)).

Jeg antar at en av grunnene til at vi ser denne element-typen først i 6,5" også dreier seg om motorens evne til å starte og stoppe elementet som vil ha en vesentlig høyere masse om en øker til 8" eller 10". Det er sikkert en begrensning i denne felles motor-løsningen mtp hvor mye masse membranene kan ha. Samt at KEF er Engelsk og de har ikke akkurat det største gjennomsnittlige boareal i verden på den øyen.

En av mine favoritt-subber til dags dato er en løsning med ett aktivt 10" element og ett passivt 10" element (Audiophysic Rhea 2). Men den er også dyr, tung og vesentlig større (ca 30000NOK ny 40KG og 405x415x512mm (H W D)). Den er ikke lenger i produksjon desverre. Den er også mer rettet mot musikk, selv om den virkelig kan plage vettet av naboer (16Hz -3dB med vesentlig høyere spl enn KEF KC62). Bildet viser en slik sub stående under ett Ikea Lack bord (bilde fra sist gang jeg lånte en for å plage naboer / virkelig føle musikken). Ikea Lack 55x55 btw.20131011_180723.thumb.jpg.d2ee806b38b766d9050154109d6c3f7a.jpg

 

Men nå har jeg litt småsnacks på vei som jeg skal teste og selge for en venn (eventuelt kjøpe).

Anthem Prosessor

3x Parasound JC1 monoblokker (kommer kun til å bruke 2 til å drive L og R, kjører uten senter)

1x Parasound A51 (må testes om den er god nok til alle htt, da JC1`ene nok er overkill i min leilighet).

Så ender jeg nok opp med å låne subben og tilhørende Ap Sitara gulvstående htt for å teste surround lyd i leiligheten også (passer bra at eier av de skal pusse opp kjeller-stuen de står i atm).

Nabovarsel må også forberedes...

 

Men det blir spennende å følge med på KEF i tiden fremover (sånn i tilfelle WAF slår feil ut).

Endret av AveMORphine
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
ilpostino skrev (4 timer siden):

da spørs det om jeg ikke hopper tilbake til Spotify etterhvert. Tidal har hatt bedre "oppløsning" på lyden med HIFI-abonnementet deres men jeg har savnet tilsvarende som Spotify Connect hos Tidal. 

Det er jo noen connect produkter til Tidal, Cambridge, NAD, Bluesound og noen flere..

https://www.whathifi.com/news/tidal-connect-one-touch-casting-of-hi-res-and-dolby-atmos-music

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Ganske moro at MQA prøver å forsvare seg mot den sannferdige "undress"-videoen fra GoldenSound. De blir selvfølgelig greit satt på plass igjen. Flat Earth miljøet virker nesten å ha større troverdighet enn MQA.

 

Endret av vidor
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
vidor skrev (8 minutter siden):

Ganske moro at MQA prøver å forsvare seg mot den sannferdige "undress"-videoen mot GoldenSound. De blir selvfølgelig greit satt på plass igjen. Flat Earth miljøet virker nesten å ha større troverdighet en MQA.

 

It is what it is, og Mqa er vel en greie i tiden, litt som kassett etc.

Det har sin funksjon, til sin tid. Det kommer sikkert noe nytt...

Lenke til kommentar

De som vil ha hi-res har og vil få flere alternativer fremover. Quboz får man allerede i dag og snart får man også Apple Music i både lossless og Hi-res lossless. Man behøver da ikke noe folding/unfolding mumbo jumbo. De som har nok båndbredde til å strømme YouTube videoer eller andre streaming tjenester vil ha raskt nok internett til å kunne høre på Hi-res lossless. Det er ikke noe poeng i å komprimere musikk for å spare båndbredde lengre i den vestlige verden.

Lenke til kommentar

Største "fordelen" med mp3 er jo at du kan mate encoderen med high-res bitmessig, og at den rydder opp i et sloppy lydbilde p.g.a modelleringen. CD holder greit nok bare formatet brukes rett. 24 bit (eller 20 som i DAT) har litt logikk ved seg, men 384 KHz er musikk for hunder. Heller 48 KHz der som gir ren 24 KHz etter nyqvist-teoremet som er fysisk begrensning for "alle" som lytter kritisk.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Hei jeg planlegger å kjøpe en ny headphone Dac, siden jeg planlegger å kjøpe Sennheiser, og er så imponert av lille Dragonfly USB, ifi kan også brukes i anlegget, men da trenger jeg en lang USB kabel, fordi jeg ikke vil ha data nær anlegg og denne ifi har litt rar USB kontakt som dere ser?

Hva kan brukes som ikke koster en zillion for feks 3 meter? Er en variant av USB B men vet ikke om det passer med vanlig B feks Supra som er rimelig?

https://majorhifi.com/ifi-zen-dac-v2-whats-the-upgrade-all-about/

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Deimos_Anomaly skrev (15 minutter siden):

Ser ut som en USB 3 kontakt, altså må du ha en A til B kabel for USB 3.

Ja men den er høyere i pluggen enn den vanlige B som feks Supra og Forest har.

Tror Volt/strøm er skilt ut i kontakten. ifI har jo noen men er altfor dyre for 3m.

Skal se om jeg finner noen bilder.

Beste er vel å ringe butikken å spørre før jeg kjøper ledning.

 

_20210623_210739.JPG

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Det finnes utrolig mye dårlige USB3-kabler selv fra rimelig kjente merkevarer. Skal du ha en lang USB3-kabel bør du ikke skimpe på den prismessig, men heller legge litt penger i den (gode ledere og god skjerming). Shuliancable er det eneste billigmerket jeg stoler på, men de har ikke slike USB-kabler.

Det var en kar som bestilte det som fantes av USB3 kabler på Amazon for noen år siden for å teste og neste ingen passerte en spec-test. Kjører du lav båndbredde på kabelen kan du dog klare deg med lavere spec.

Nå er denne DACen kompatibel med USB2 også, så det er kanskje et bedre valg å gå for en sånn kabel. Lydmessig er det godt nok i massevis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...