Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ganske mye å tjene på at forsterkeren er inni høyttaleren. Monitorene jeg bruker har servo som er mulig p.g.a integrert forsterker. Det en veldig tight close loop som sjekker at elementene hele tiden står der de skal være i forhold til input. Dette korrigeres konstant automagisk når dem er på. Prøver en å trykke inn elementet når elementet skal stå i nøytral posisjon vil det med en gang bli justert tilbake, men det er faktisk viktigere å ha et godt dødt rom og en runde med REW eller annen romkorreksjon med tilhørende kompensering.

 

Ulempen er jo at den interne forsterkeren står på full pupp (justerbart med potmeter for å dempe max SPL) hele tiden og at en derfor regulerer volumet ellers utelukkende med inn-signalet.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Ganske mye å tjene på at forsterkeren er inni høyttaleren. Monitorene jeg bruker bruker har servo som er mulig p.g.a integrert forsterker. Det en veldig tight close loop som sjekker at elementene hele tiden står der de skal være i forhold til input. Dette korrigeres konstant automagisk når dem er på. Prøver en å trykke inn elementet når elementet skal stå i nøytral posisjon vil det med en gang bli justert tilbake, men det er faktisk viktigere å ha et godt dødt rom og en runde med REW eller annen romkorreksjon med tilhørende kompensering.Ulempen er jo at den interne forsterkeren står på full pupp (justerbart med potmeter for å dempe max SPL) hele tiden og at en derfor regulerer volumet ellers utelukkende med inn-signalet.

Tror jeg forstår hva du mener, men selvom du regulerer med innsignal feks Mobil så er jo ikke full pupp gjeldende.

 

Rett meg om jeg har feil.

Lenke til kommentar

Ulempen når en forsterker står på max hele tiden er at det er lettere å forsterke opp støy og induserte EMFer.

En får også gjerne lavere mulighet til å få justert volumet akkurat slik en vil ha det fordi volum på mobil ofte er digital og trinnvis.

 

Jeg bruker høyttalerene sammen med en mixer og da fungerer det bra. Du må ikke finne på å kjøre line-out til line-in signal inn på slikt utstyr uten at det er noe i mellom som demper signalet.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Ulempen når en forsterker står på max hele tiden er at det er lettere å forsterker opp støy og induserte EMFer.

En får også gjerne lavere mulighet til å få justert volumet akkurat slik en vil ha det fordi volum på mobil ofte er digital og trinnvis.

 

Jeg bruker høyttalerene sammen med en mixer og da fungerer det bra. Du må ikke finne på å kjøre line-out til line-in signal inn på slikt utstyr uten at det er noe i mellom som demper signalet.

Eneste aktive jeg har med unntak av subwoofer som jeg anbefaler å ha på 0 dB gain 50% er Audio pro og Jensen buddy.

 

De er klasse D og er veldig praktisk å ha de på full og regulere med telefonen.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Ok, prøver meg på en hybridpost mellom HT-PCen og mobilen, derav redigering. Jeg har lyst til å dele en personlig erfaring. Det irriterte meg noe grenseløst at tale fra center under TVen fikk det til å høres ut som de på skjermen egentlig lå på gulvet, så dette ville jeg prøve å gjøre noe med. Et lite flasback fra walkman og dårlig headsetplugg minnet meg om hvordan mono kunne høres ut, og DET kunne jeg jo bruke til noe. Tanken var å bruke en center over-, og en center under TVen og paralellkoble disse for å danne en monosignal mellom dem, som ville emulere posisjon ca. midt på TV-skjermen. Kort fortalt - JA det fungerer! I stedet for å ha skuespillere på

golvet i kjellerstua mi har jeg nå tale fra sånn ca. midt på TV-skjermen! Forståsegpåere vil nok teoretisk plukke dette fra hverandre med faseforskyvning osv, men jeg har kjørt denne løsninga i snart tre år, og det er ingen fare for at jeg går bort fra det - Hos MEG var dette en ubetinget suksess :)

 

Skal se om jeg får til å lempe opp bilder her.

 

Edit: Fikk lagt til bilder av TV med fronter og centerhøyttalere og egensnekret stativ for øvre center. Nå er alle kanaler unntatt sub dobble, som gir en pen og forholdsvis slett høydelinje som skjærer pent gjennom TV-bildet.

 

 

Artig løsning det der og som låter bra etter det jeg forstår.

 

Problemet med dialog er kjent med kun en senterhøytaler. Men Yamaha receiveren din har en løsning på dette innebygget - hvis du benytter deg av front presence høytalere som du monterer oppunder taket. I receiveren kan du deretter justere dialogen opp og ned til det som passer.

 

Det samme kan man gjøre med Atmos oppsett. Noe av det beste jeg opplever med Atmos er den økte kvaliteten på nettopp dialog i filmer.

 

Anbefaler alle som har  mulighet for front presence høytalere å bruke dette - det blir et bra løft selv med noen små enkle høytalere.

 

Edit: Ser også på bildet at du nyter 3D  :)  - er selv stor 3D entusiast.

 

 

eARkhLO.jpg

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Morsom tråd, godt initiativ!

 

Har selv følgende oppsett, og har hatt det en del år nå.

 

DAC: Hegel HD12

Forforsterker: Hegel P20

Effektforsterkere: Denon POA-S10 (2 x monoblokker)

Høyttalere: Audiovector Mi3 Signature

Kabler: Diverse av billigere type

 

 

Oppgraderingsspøkelset titter innom av og til, men jeg får som regel jaget det på dør med en god dose fornuft. Er jo veldig fornøyd med lyden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Anlegg 1
Forforsterker :Music Reference RM5 rør
Effektforsterker: Zapsolute 2x40w klasse A
RIAA: Musical Fidelity LP-X
Høyttalere: Dali 18

Platespiller: Pro-Ject 6.1 med Nottingham Analog Studio Tracer 1 pick-up
Tuner: Pioneer F-90
Kasett-deck: Sony TC-K555ES (Husker ikke når den sist ble brukt) :)
CD-Spiller: Marantz SA8005 er bestillt

Anlegg 2
Receiver: Tandberg TR2075, nyoverhalt med bl.a. nye lytter, loddinger er gått over osv.
Platespiller: Rega Planar 3
Høyttalere: ASA 20, blir skiftet ut når jeg får tak i riktige midbass-elementer.

PC-anlegg: Genelec 8020A

FLAC-avspilles til alle anlegg fra speilet eksterndisk som jeg må flytte rundt, her bruker jeg en Cambridge DacMagic Plus.

 

Endret av Muncie
  • Liker 1
Lenke til kommentar

t0424.jpg

 

Oppdatert siden bilde tidligere i tråden, nye høyttalere er kommet inn. Ut går Klipsch RP-280F og inn har Klipsch RF-7 III kommet, ellers er utstyret det samme som før.

 

Ganske så kult - regner med at det låter bra. RF-7 er jo noe jeg har hatt lyst til lenge å teste i stua.

Lenke til kommentar

Ganske så kult - regner med at det låter bra. RF-7 er jo noe jeg har hatt lyst til lenge å teste i stua.

 

Det låter bedre enn jeg trodde på forhånd, så uanstrengt, åpent, luftig og stort. Alt er bedre enn RP-280F som også er kjent for å være en god høyttaler. Har kikket langt etter RF-7 siden de ble lansert mange år siden, men de har hatt et rykte på seg for å være vanskelige å plassere og kilen på forsterkere, det samme hadde RF-7 II, så jeg stod over den også. Men RF-7 III har fått veldig gode tester og jeg skjønner nå hvorfor.

Lenke til kommentar

Herlig å se at kaféen er aktiv! :D

Nå som jeg endelig er hjemme i gamlelandet, så kan jeg jo vise frem oppsettet mitt jeg også. Det er grunn veldig enkelt, og det fungerte svært bra når jeg bodde i den gamle leiligheten, men nå har det blitt litt for smått. Det er Yamaha HS7 studiomonitorer med en HS8S. Dette er koblet sammen med XLR og til TVen via en phono-jack som er koblet til hodetelefonutgangen. 

TVen er en Sony X85C (som også må oppgraderes snart)

post-156855-0-36426100-1563616637_thumb.jpg
(klikk på bildet for full størrelse)

Endret av bshagen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Meget stilrent oppsett, det der. Likte TV-benken godt også. 850C var en valutakonge i sin tid.

 

Selv har jeg kommet hakket lenger i Dolby Atmos-kino, med B&W 686 som forhåpentligvis kan innstalleres i høyden etter hvert. Har da 4.1.2 oppsett når sub er på plass. ?

 

686 står her over 685 som brukes som fronter. Hvis noen har en god sub å selge i Stavanger-området til 1-2K, send PM. :)

post-150259-90250_thumb.jpg

Endret av Agentspoon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bare dropp Center hvis dere må.

 

Det er mye lyd i Center 60% eller noe sånt i flerkanals...

 

Passer perfekt i Ikea Liatorp.. Den kan justeres i høyde nedover...

Men må sef passe i bredde.

 

Bestå er den Ikea som er mest fleksibel. Kan moddes med deler.

Nå har jeg så langt holdt meg til 2 kanaler men etter det jeg har hørt så er Center noe de aller fleste prioriterer for lite.

Lenke til kommentar

Du kan ha senteren over tv'en, det har jeg. (Bilde kommer når jeg kommer hjem fra ferie).

Problemet blir til dels at TVen vil være dradd så langt frem på benken som mulig, for å komme nærmere publikum. Da vil det se litt snålt ut med veggmontert senter en halv meter bak TVen.?

 

Det andre er at hvis dere ser oppsettet mitt, så er ikke høyttalerne spredd så bredt heller grunnet smal benk. Så får ganske grei fantom-senter, men gjerne ikke like bra seperasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...