Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

3D tver og projektorer kan jo "mikse" opp vanlige filmer til fake 3D - akkurat som med Atmos - men det fungerer ikke særlig for 3D.

 

Jeg tror ikke jeg har sett film i 3D hjemme men til gjengjeld ganske mye på kino. I årene som fulgte Avatar var det mange som skiltet med 3D hvor effektene var rett og slett elendige.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke jeg har sett film i 3D hjemme men til gjengjeld ganske mye på kino. I årene som fulgte Avatar var det mange som skiltet med 3D hvor effektene var rett og slett elendige.

 

Jeg aldri sett 3D på kino. Men det er veldig forskjell på filmene hvor gode de er i 3D.

 

En del er filmet native i 3D - andre er filmet normalt - men bearbeidet i etterkant. Begge deler kan fungere like bra.

 

Noen filmer har veldig store 3D effekter med enorm dybde og masse pop-outs. Noen filmer har bare dybde - mye eller lite.

 

Forskjellige personer liker forskjellige 3D egenskaper:

 

Her om en som synes Madagaskar 3 i 3D "slenger masse ting rett i ansiktet til publikum":

 

https://p3.no/filmpolitiet/2012/08/madagascar-3-full-rulle-i-europa/

 

Jeg har hittil sett alle variantene av pop-outs og dybde. Selv med små effekter synes jeg alltid at det tilfører noe og er verdt det for å se filmen i 3D fremfor 2D. Men innimellom elsker jeg å se en film som Madagaskar 3 (som er en film hvor du stadig må dukke) - og ønsker noe av det samme når jeg ser andre filmer med litt lite 3D.

 

Jeg tror mye av årsaken til "konservative" 3D utgivelser har mye å gjøre med slike anmeldere som vist over, som ikke helt har skjønt poenget.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Ok, brukt de siste 4 timene cirka på å gjøre et skikkelig dypdykk i tematikken. Konklusjonen er ikke særlig oppløftende...  :ninja:

 

Så et postet innlegg på et annet forum som forklarte følgende:

 

... For en idiotisk avgjørelse å kun vise logo ved Dolby Atmos, dersom lyden stammer fra den integrerte høyttaleren. Forvirrende som f...!  :p

For min del tror jeg det var litt vanskelig å vite fordi jeg ikke har installert høyttalerne i taket enda, og frontene står ganske nærme hverandre i bredden, så den store stereo-seperasjonen uteblir. I tillegg til dårlig akustikk i rommet. 

 

Men så videre. Som Mr_Spock skriver, skal LG C8 støtte Atmos via ARC. Men det er en begrenset utgave, som benytter seg av lossy formatet Dolby Digital Plus. Dette bruker blant annet alle streaming tjenester, deriblant Netflix, for å kunne skilte med Dolby Atmos. Nå skal jeg være den første til å innrømme at jeg ikke er så feinschmecker at jeg MÅ ha lossless Dolby Atmos. Problemer ligger imidlertid i at de aller fleste BluRay Remux rips, har lossless-formatet 7.1 TrueHD. Dette er veldig kjedelig fordi en da faktisk må ha noe annet enn ARC for å få støtte. Min receiver, Sony DN-1080 har heldigvis fått støtte for eARC gjennom en software-oppdatering. Så den er klar. Imidlertid viser det seg at LG C8, og enda mer finurlig, LG C9, IKKE har støtte for å spille av TrueHD lydfiler over USB, og vil i stedet konvertere dem til 5.1 uten Atmos-kanaler. LG C9 med native eARC-støtte kan kun spille av TrueHD direkte over HDMI. F. eks. om en kobler til en HTPC som kan spille av TrueHD, til TVen. Med andre ord ganske verdiløst, fordi da kan en like gjerne koble PCen over til en receiver med eARC støtte, og få det på LG C8 og tidligere også. 

 

Det finnes attpåtil noen få alternativ. Det mest vanlige er Nvidia Shield, en strømmeboks, der en kan koble til noen kompatible harddisker, og spille av filer lokalt via boksen med støtte for TrueHD, HDR og hele pakka. Hipp hurra. Problemet er bare at den koster over 2000 kr, og at bildekvaliteten sies å være flat og dårlig til sammenligning med en del annet. 

 

Et fint alternativ til det igjen, er å bruke en HTPC. Jeg har ingen dedikert HTPC, da jeg aldri har sett nytten i dette. Men jeg skal forsøke i morgen å bruke Plex Media Player med støtte for alt, og koble MacBook Pro Retina 2017 direkte til receiveren over HDMI (ikke med ARC). Da tror jeg i teorien jeg skal få spilt av Dolby Atmos filmene mine, men hvem vet. :p

 

bj3e7AJ.jpg

 

Sånn her ser det foreløpig ut, forøvrig. Litt rosa Philips Hue for anledningen (tilfeldig :p ). 

 

Edit: God damn it. Glemte at min MacBook Pro kun har USB-C utganger og ingen HDMI. Neste steg ned i hustanden er en Acer 13-tommer med Intel Core i3 6100. Sist jeg sjekket, har ikke denne særlig mye kraft i seg til å drive HDR etc. Gaaaah.

 

Du er ikke alene om å slite med surround fra Streaming og filer.

Jeg klarer ikke å få ekte surround fra Streamer på HBO.

 

Kjører Pro Logic.

 

 

Men har du fått lekt med subwooferne?

 

Hva synes du isåfall? Og hvor deler du frekvens hz?

Lenke til kommentar

Det dumpa ned et godt tilbud fra HifiMeDIY i innboksen.

 

Nå i helga kan du få USB DAC med en meget god lyd til tilnærmet dumpingpris på USD 29.99 og gratis frakt så det i tillegg blir under tollgrensa (avgiftsfri).

 

https://hifimediy.com/sabre-dac-uae23

 

Foretrekker du heller den aller nyeste brikken har du denne med litt ekstra stash til USD 89.

 

https://hifimediy.com/S2-DAC

 

Dette er kremlyd som i en tidligere serie var forbeholdt påkostet studioutstyr.

Lenke til kommentar

Min er i alle fall i daglig bruk i hoved-PC'en så den har vært verdt hver krone for min del. Det er modellen før S2. En Sabre ESS 9018 som de nå selger for USD 69.

 

Har du ting på "lager" er det bare å legge det ut til salgs, så slipper du at det mister mer verdi (før det blir vintage), tar plass og støver ned.

Lenke til kommentar

Er en sentimentalverdi når man har bygget selv som langt overgår de hundrelappene man får om man selger. Får heller bare slite med de en del år til :p

 

Gikk over til aktive høyttalere på skrivebordet for noen år siden. Veldig deilig å få litt færre dingser og ledninger der, er nok fra før.

Lenke til kommentar

Diy er bare for de få. All honnør til de som har peil.

 

Jeg har imidlertid mer tillit til kunstnere som Andrew Jones som fortsatt lever, og norske Bjørn Erik Edvardsen fra NAD som nylig er gått bort.

 

Disse lager og lagde budgett varer, men jeg har ikke trua på at hvermannsen er på samme nivå som disse... Jeg kaller de kunstnere.

 

Jeg beklager min skepsis.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Da har jeg endelig rota meg til å ta høytalerene ut av eskene :)

 

Jeg ender nok opp med å ha dedikert stereo med Virgo`ene. Laila leilighet er ikke akkurat optimalt for hifitullinger. Jeg er ikke i naboplagebransjen, så de gangene jeg føler for god musikk i stereo, så får vi sende en melding om at ..... spiller litt musikk i dag. Så lar vi TV og hverdags-støyen komme fra Saxo 1 Active`ne som er koblet til TV`n.

 

Godstolen er jo mulig å flytte på ;)

 

Har jo endel headsets også, og kjører headsettene fra DIY DAC/HPA`n som da kan plasseres strategisk slik at den også kan fore ampen til høytalerene de dagene jeg skal teste tolmodigheten til nabo`er.

post-22149-0-05925800-1566829634_thumb.jpg

post-22149-0-47119900-1566829654_thumb.jpg

post-22149-0-94351900-1566829676_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takker :)

 

Nei det er ikke veldig lytt. Betong mellom alle enhetene i bygget. Men det lekker endel via "modulbadboksen".

 

Selvsagt går det litt gjennom viftekanaler osv, men det er minimalt. Jeg mistenker at selve modulbadet forsterker lyden da jeg hører alt folk gjør på badet i hele oppgangen (...).

 

Jeg spiller til tider veldig høyt. DVS musikk med mye dynamikk, så det er stor forskjell mellom stille og kraftige partier. Da blir det fort naboproblemer om en er uheldig. Noe jeg ikke tror at jeg er, men jeg har ikke testet de enda ;)

 

Ellers er vegger i betong og flis på gulv, så jeg regner med at jeg må lage meg noen absorbenter på strategiske plasser rundt om. Bassporten på HTT er vendt ned og de to 6" elementene har lang slaglengde ;)

 

Men som Stereophile sa så er det litt mangel på fysisk bass i de, noe jeg slet med i forrige leilighet med gips all-bout. Så jeg har ett lite håp om at Audiophysic endelig lever opp til navnet her jeg bor nå uten å supplere med en Rhea2 da det garantert vil føre til nabotrøbbel.

 

Edit: rettelse 2x6" i hver.

Endret av AveMORphine
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har renset effekt for støv idag med trykkluft.

 

Da håper jeg den starter igjen. Fant en gåen cap, som sikkert funker ennå, og noen store kondiser som egen lekker korrosjon i bunn ellers er det lim.

 

Service verksted sa det var ok om den funker som den skal, og det gjør den.

 

Lim eller rust det er spørsmålet..

 

Skulle gjerne vist hva den lille capen gjør også.

 

Iallefall rikelig med tydelige benevninger.

 

Før og etter og litt innmat.

 

post-137047-0-93973000-1566913329_thumb.jpgpost-137047-0-91119100-1566913358_thumb.jpgpost-137047-0-43312400-1566913413_thumb.jpgpost-137047-0-24436800-1566913444_thumb.jpgpost-137047-0-24436800-1566913444_thumb.jpg

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Selv om du flytter godstolen er du vel et stykke unna likesidet trekant for lytteposisjon, siden du har et bord der istedet. Ser slik ut fra bildene dine. Eller?

 

Ja bildet med piano er ikke slik jeg snakket om.

 

Det blir slik i stereo

 

post-22149-0-06830900-1566931849_thumb.jpg

 

post-22149-0-99163900-1566931893_thumb.jpg

 

Og slik til hverdags

 

post-22149-0-61301800-1566931988_thumb.jpg

 

Rack under TV skal byttes ut med en hjemmesnekra 30cm dyp løsning med høytalerene (de små hvite) liggende rett under skjermen.

 

Lyd fra TV skal også kunne spilles av på headsett i sofa`n. Så DAC til HTT, skal da også ha en god HPA til å drive de til hverdags. Forsterkeren til HTT slås da av slik at det blir nabovennlig i hverdagen.

 

 

Dagen i dag har gått med til mye prøv og feil mm. Kjøpte en optisk splitter slik at jeg kunne få TV-lyden både til DAC og til de små hvite aktive, men den fungerte ikke med TV sin optiske utgang (det fungerte med andre optiske kilder).

 

Edit: Det var like før jeg endte opp med å selge de til fordel for AP Classic On Wall (liggende over hver sin skyvedør). Men demoparet OHC hadde var ikke ett par, det var snr 17 og 120 elns. Med to venstre htt. :rolleyes:

Endret av AveMORphine
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ser ut som jeg må ha ny amp snart...

 

 

Da bør du ta en seriøs titt på Devialet og gjøre livet både enklere og bedre. 

Kommer litt på brukten innimellom nå, særlig etter ny serie som erstattet forrige. (En liten hemmelighet at den gamle serien flere steder er vurdert til bedre på ren lydkvalitet, men ikke si det til de som må ha siste nytt og sender sine fine ting på bruktmarkedet). :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...