Gå til innhold

Nå må alle nye elbiler lage kunstig støy i lave hastigheter


Anbefalte innlegg

 

 

De nye reglene innebærer at elbilene må avgi en kontinuerlig støyende lyd når bilene har en hastighet på under 20 kilometer i timen, eller når bilene rygger. Lyden skal ha en styrke på minimum 56 desibel.

 

kommer vel til å merkes godt her i strøket tenker jeg, hvor det er nattlig avisbud ved 01.30 tiden og enda et avisbud ved 04.30 og postmann på formiddagen, alt lokalisert i et lite område av smale gater, tun, og blindveier. Ikke unikt for mange tettbebygde områder landet rundt med andre ord.

 

nesten håpe at avisbudene, i det minste, begår "sivil ulydighet" og tar slegga på denne sirenen/alarmen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Påbudt med bjelle på sykler, som skal brukes når man passerer folk, men det er svært få som har bjelle og enda færre som bruker den

 

Bedre at man gjør det forbudt å gå med noe på øret som lager lyd eller stenger lyd ute i trafikerte områder

Tviler på at noe av dette har noen hensikt for døve eller blinde, da de er mye mer oppmerksomme i trafikken enn dagens ungdom med perfekt syn og hørsel

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Normal samtale er vel på 60dB? Så det blir stillere enn om si to personer hadde en vanlig samtale midt på gata.

 

ikke verre nei.

 

evt. kan man kanskje også se for seg at det vil bli utarbeidet dispensasjonsordninger i visse settinger, med mulighet til å frakoble innretningen midlertidig.  :roll:

Lenke til kommentar

Og siden det blir sjukt irriterende med sånne lyder som kommer vel enda flere bare til å bruke noise cancelling headphones er dermed blir det flere ulykker og ikke færre?

De som syntes det er sjukt irriterende med bilstøy bruker vel allerede støykanselerende hodesett.

Bilstøy er jo ikke akkurat noe som blir innført som noe nytt nå.

Lenke til kommentar

Folk som blir påkjørt i lav hastighet er idioter, samme med de som kjører på folk også. Jeg sier bare naturlig seleksjon av menneskeliv og førerkort.

 

I din verden så blir da f.eks. blind vold noe man må forvente, og man må være bevæpnet til en hver tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

EL-bil "motorlyd" kan sikkert redde nokre fra å bli påkjørt, men alle biler har lydhorn og fleire burde bruke det ved behov. Har oppgradert til kompressorhorn og bruker det aktivt viss mjuke trafikanter synast å surre rundt i veibana. Har dog opplevd mest problem med "elite"-syklister som skal sykle 3 i bredda samt idioter som springer ut i gangfelt på ein slik måte at man må lure på om di er evneveike. Normalt sett burde man sjå seg for før man går ut i eit gangfelt.

 

Uannsett er ikkje 56 desibel noko å snakke om viss det kan redde nokre fra å bli skada. Syns dog lyden burde virke mellom 0 og 30 km/t samt for alle kjøretøy. I verste fall vil vi få fleire påkjørsler fra 20 km/t og opp til 30 km/t. 30-sone indikerer gjerne at det er mange mjuke trafikanter i området.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hornet/tuta i bilene våre har jo vært uten særlig innovasjon de siste 100 årene, så hvorfor ikke gjøre noe med den istedenfor en konstant støyete lyd? 

 

Del den opp i to funksjoner. Den normale "ALARM TUTA" som skal støye såpass at folk reagerer, men også en litt mindre sjenerende funksjon, som er ment til å gi et lite "varsku" på at vi kommer? 

 

Lyd som "Passing through", med laser som tegner en bil på veien 5 meter forran seg for eksempel. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Foreslår heller naturlig seleksjon, så kan de idioter som ikke kan oppfatte omgivelsene sine, og de idioter bak rattet som ikke kan følge med rundt seg bare skade seg og evt forsvinne.

Så når noen som ikke følger med kjører på deg med bilen sin, så er det greit for deg fordi naturlig seleksjon?
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...