Gå til innhold

Finnes det trådløse HDD som egner seg for Lightroombibliotek?


Anbefalte innlegg

Jeg er lei av å koble eksterne HDD fra og til den bærbare PC'en, og lurte på om det finnes noen fornuftige trådløse løsninger.

 

I dag har jeg lightroomkatalogen på PC'ens SSD, og biblioteket på en ekstern HDD, samt en ekstern HDD for backup av nevnte bibliotek, i tillegg til backup av backupen lagret i skyen. I tillegg til dette bruker jeg en MacBook Air på reise og på hytten, hvor jeg midlertidig lagrer og behandler bilder, før jeg overfører de til den andre katalogen og biblioteket på den eksterne HDD.

 

Hva kjøper jeg for forenkle det hele, og frigjøre USB-portene mine? Finnes det løsninger som kan stå hjemme, men som jeg også kan få tilgang til fra hytten?

 

Er dette en løsning? Jeg trenger vel i tillegg 2 HDD..?

Endret av Dr. Brodsky
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du et eksempel på modell/løsning? Det jeg fant, uten av jeg vet hva jeg fant, virket å være i en ganske annen prisklasse enn hva jeg hadde sett for meg.

Denne er blant de rimeligste: https://prisguiden.no/produkt/synology-ds218play-318694

 

Men jeg vil egentlig anbefale å legge litt mer i den og få utvidelsesmuligheter utover 2 disker, f.eks denne: https://prisguiden.no/produkt/synology-diskstation-ds418-327308

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hei. Hvordan har dette funket? Er du fornøyd? Jeg har satt opp en gammel synology nå som jeg tenkte å bruke sammen med Lightroom. Har også både en stasjonær PC og en bærbar, men er det mulig å få Lightroom på begge PCene til å jobbe mot samme synology? Og i tilfelle, må man ha CC-pakken, eller holder det med en vanlig lisens på LR? 

 

Håper du kan svare på dette... ?

Lenke til kommentar

Jeg må innrømme at jeg ikke har satt meg helt inn i dette ennå, men jeg tror ikke det kan brukes slik jeg tenkte. Det virker også å være en noe treg løsning om det hadde fungert.

Slik jeg gjør det nå så har jeg årets bilder på intern SSD, og legger resten på NAS'en. Ikke helt optimalt, og det er ganske tungvindt å finne tilbake til gamle bilder om en ikke husker dato.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...