Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

A4 bytte fjærer S Line, hva og hvor?


Anbefalte innlegg

Har en knekt fjær på en A4 B7, skal bytte men eneste jeg vet er at den har sportsunderstell men ikke hvilken av dem. Spiller det noen rolle om jeg kjøper fjærer til vanlig sportsunderstell til S Line vise versa. Har det noe å si for demperne sin del og om det vil passe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet du hva "pr-nummer" er?

 

Det er en klistrelapp som skal finnes i serviceheftet og/eller i bagasjerommet (under matter muligens der reservehjulet skal ligge). På denne lappen står pr-nummer og koder for utstyrsvariant.

 

Katalogen har har 31 forskjellige fjærer på bakakslingen uten spesifikasjon om det er sportsundestell eller ikke på "2006 A4". Kodene på klistrelappen gir informasjon om hvilken.

 

Eksempel:

 

180px-Pr_code_sticker_comments.jpg

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Dersom bilen er solgt i Norge, så ringer du Audi slik at du får det originale delenummeret, som de kan finne på registrerings- eller chassisnummer, dette gir deg nærmest garantert rett del.

 

Det finnes også nettsider som selger bildeler hvor du kan taste inn registreringsnummer for å finne rett del, det virker som oftest greit, men ikke alltid.

 

Deretter benytter du OEM-delenummer når du skal kjøpe delene andre steder, men merk at når det kommer til VAG-deler så er faktisk originaldeler ofte verdt litt høyere pris.

 

Originale støtdempere, bremser osv. holder normalt lengre enn billige tredjepartsmerker, det samme gjelder nok for fjærer også, men kjøp i det minste et delvis anerkjent merke, som Meyle, Bilstein, Sachs, Eibach osv. hold deg unna Stark, Mapco og annen dritt, du får det du betaler for.

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Hvordan skal det gå dersom tusenvis av Audi eiere ringer Audi for å få orginal-nummer på deler som de har tenkt til å kjøpe andre steder?

 

 

Det går sikkert helt fint.

 

De aller fleste setter nok bort slike ting til et bilverksted, kanskje til og med et merkeverksted, som ordner delene gjennom sine systemer, og som oftest er det enkelt å finne rett del, det er når det finnes mange valgmuligheter for samme modell at det blir vanskeligere.

 

Audi-forhandleren har tilgang til ETKA, den originale delekatalogen, og de er normalt behjelpelige med å finne rett delenummer dersom man spør, det er i hvert fall min erfaring.

Lenke til kommentar

Ja, her er den kryptiske lappen

 

 

Jeg hentet opp 2007 (årsmodell) Audi A4 (uten quattro) på 7zap.com og fant fram til fjærer foran. Finner relevante pr-nummer (1BA, 1BR, 1BE, 1BV samt 0J*). Jeg finner igjen 1BE og 0JH på lappen. 7zap sier at denne kombinasjonen av pr-nummer er delenummer 8E0411105CH.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...