Gå til innhold

Varmt LED-lys bremser oksidasjon og gir ost og kjøtt lenger levetid


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

CO er svært giftig og kan kvele folk som blit utsatt for det. Det kan ikke være sånn at forbrukere som tar et godt magadrag fra kjøttdeigpakken stryker med på kjøkkenet. Derfor brukes CO2 i disse pakkene, ikke CO. For å bevare rødfargen trenger man bare å holde oksygenet borte. Blir det over ca 80% CO2 så trekker det ut fuktighet fra maten, så derfor tilføres normalt 20% N2.

 

Problemet med hvitt lys, eller rettere sagt mengden blått til UV, er at det er energirikt nok til å sette i gang kjemiske reaksjoner som forringer maten. Dette kan løses med varmhvit LED som det står i artikkelen, andre varmhvite lyskilder eller et fargefilter som fjerner blå-UV-delen av spekteret. Har man f.eks en sesialforetning for ost og vil vise varene i vinduet i ut mot gata så trenger man bare et fargefilter på vinduene.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et godt eksempel på en artikkel der man burde gjort det klart med en gang hva man mener med "varm" når man snakker om lys og farger. Til de som ikke skjønner hva jeg mener, slå opp definisjonen på begrepet fargetemperatur og tenk over hva det faktisk vil si at en lyskilde er varmere (har høyere temperatur) enn en annen. Les deretter artikkelen en gang til og tenk på hva det vil si å bruke lys som er varmere enn hvitt. Konklusjon av det kan veldig lett bli at man kanskje bør utstyre seg med solkrem faktor 50 og solbriller før man nærmer seg ostedisken...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...