Gå til innhold

Laser multifunksjons skriver


Anbefalte innlegg

Ja, som sagt så er jeg på jakt etter en slik. En stund siden skriver var i hus nå og savner dette. Har 3 barn og har alltid kjøpt innbydelser og bursdagskort i butikken. Tenkte å bruke skriveren til dette istedet. Samt til litt kontor arbeid. Blekkskriver har jeg alltid hatt problemer med så det vil jeg ikke ha, drit lei skit'n.

 

Spørsmål angående multifunksjons skriver, hva er reklamasjons tiden på noe slikt? HP skilter med 1 år begrenset garanti, vil det si 2 års reklamsjonsrett? Det koster jo noen kroner og vil jo selvfølgelig at det skal vare en stund  :)

 

Noen forslag?

 

Den jeg har sett på som har virket grei (sett vekk fra prisen)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men toner er endel dyrere til Samsung skriveren hvis jeg ikke har sett helt feil, og må byttes ut oftere.

 

På HP skriveren følger det med: 

 

1 x Kassett (svart) - opp til 2300 sider 

1 x Kassett (cyan) - opp til 1200 sider 
1 x Kassett (gul) - opp til 1200 sider 
1 x Kassett (magenta) - opp til 1200 side

 

 

På f.eks denne Samsung skriveren følger det med:

 

1 x Kassett (svart) - opp til 700 sider 
1 x Kassett (cyan) - opp til 500 sider 
1 x Kassett (magenta) - opp til 500 sider 
1 x Kassett (gul) - opp til 500 side

 

Når jeg tok ett søk på prisjakt etter billigste uorginale cyan toner til Samsung skriveren (inkclub.com) så koster 700 utskrifter med 259 kr. Får å få prisen ned la jeg da 2 stk i handlevognen. Ikke at jeg kommer til å bruke uorginale tonere, eller skrive ut så veldig mye farge men noe blir det jo. Kommer mest til å gå i svart. Her leverer HP svart  til under 0.18 pr utskrift. For å bare være grei kan jeg regne 0.20 pr utskrift på Samsung skiveren, selv om jeg ikke fant det så rimelig. Da blir prisen for de 1600 sidene på Samsung skriveren 320 kr.

 

Så la oss si at jeg får med farger pluss svart på HP skriveren:

 

magneta 259 kr

cyan        259 kr

gul           259 kr

svart        320 kr 

 

Som blir 1097 kr. Da blir prisen på skriveren

 

   4093 kr

-  1097 kr

= 2996 kr

 

Så den reelle prisforskjellen blir litt i overkant av 1000 lappen mellom Samsung og HP skriveren. Når det er 5 års reklamasjonsrett på skriveren lurer jeg på om jeg heller da går for HP skriveren. Dette var bare litt høyt tenking fra min side med tanke på kostnader. Men får se litt mer på det før jeg tar noen avgjørelse.

 

Lenke til kommentar

Garanti er noe selger kan velge å gi.

Reklamasjonsrett er styrt av (forbuker) kjøpsloven.

 

Ja, og da gjenstår det egentlig om det er 2 år reklamasjonsrett eller 5, som ikke bestandig er like enkelt å vite, men det var 5 år så da er det jo greit det  :)  En annen ting angående reklamasjonsretten, er det slik at slitedelene skal holde i 5 år hvis reklamasjonsretten er 5 år?

Endret av FranZe
Lenke til kommentar

Forbrukerkjøpsloven har ingen spesifik info om "slitedeler" :)

 

Men det ligger hele tiden til grunn hva en har å forvente. Dersom et tannhjul normalt sett forventes å vare i hele produktets levetid så ja, da kan du reklamere på det i hele levetiden.

 

Men nå er det mange deler inn i en slik printer  :)  Det du sier her at hvis det oppstår noe feil med printeren, la oss bare si etter 2 år og 2 mnd, så er det ikke sikkert dette går innunder reklamasjon? Eller tar en hele produktet (altså printeren i dette tilfelle) innunder ett? 

Lenke til kommentar

Men nå er det mange deler inn i en slik printer  :)  Det du sier her at hvis det oppstår noe feil med printeren, la oss bare si etter 2 år og 2 mnd, så er det ikke sikkert dette går innunder reklamasjon? Eller tar en hele produktet (altså printeren i dette tilfelle) innunder ett?

Reklamasjonsretten gjelder produktet du har kjøpt. Har du kjøpt en printer så gjelder reklamasjonsretten for printeren i sin helhet. Har du kjøpt kun en spesifik del til printeren så gjelder en reklamasjonsrett for delen, og en annen reklamasjonsrett for skriveren.

 

Men, det at du for eks har reklamasjonsrett i 5 år, betyr ikke at du nødvendigvis har krav på å få rettet alle feil og mangler i 5 årsperioden. Mobiler har for eks 5 års reklamasjonsrett, men du vil ikke få medhold i å få byttet batteriet i mobilen etter 4 år og 7 måneder fordi det er slitt. Dette går på hva man har grunn til å forvente.

Lenke til kommentar

https://www.komplett.no/product/593476#

 

Jeg har hatt denne her i 8 år, fungerer fortsatt og er fornøyd. Den er ikke til salgs lenger, men hvis jeg skulle kjøpt ny i dag, hadde jeg kjøpt en fra Brother, f.eks denne: https://www.komplett.no/product/1113015/datautstyr/skrivereskannere/skrivere/brother-dcpl3550cdw

Garantien er forøvrig på 36 mnd.

 

Jeg bruker printeren til omtrent det samme som deg. Jeg har også tre barn, og vet hvordan det er med innbydelser. Jeg kjøper ikke originale tonerkasetter. Jeg kjøper et annet merke fra Tyskland som er en god del billigere, og til mitt bruk fungerer det veldig bra.

Endret av RRhoads
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...