Gå til innhold

Prisoverslag?


Anbefalte innlegg

Hei!
 
En bekjent har startet et IT firma, han har ikke mye kunnskap i webutvikling å henvender kunder til meg.
Vi har valgt å gå sammen, nå har ikke jeg drevet med dette på en stund. Men har utforsket både joomla og wordpress f.eks.
Jeg er dreven i pshop/bilder å har noe dugent utstyr til å befare lokalsjoner med kamera/drone.
Jeg vet jeg kan gjøre det bedre enn de fleste i området, som er 50+ menn som kjører veldig simpelt.
 
Men så, det første folk spør om er pris, hvor mye koster en side?
Nå vil jeg ta timesbetalt gjennom min nye kollega, og vi har rigget opp kontor hos han.
 
Synes det er litt vanskelig å anslå pris på rappen, vi vil ikke ta det helt for dyrt som større aktører som tar 15-30,000,- pga vi bor i en kommune med lokale kunder. Å jeg har fått noen forespørsler uten å ha begynt en gang.

​Håper noen erfarne her kan svare  :)
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kommer jo an på hvor mye som skal gjøres på disse sidene. Er det kun et basic oppsett i worpress med et tema. Kan ikke prisen være for høy. Mange kan dette allerede og mange ender opp med å gjøre det selv. Skal dere tilby webhotell eller skal dere kun utvikle nettisder? Domene, webserver, database plugins in f.eks wordpress. Alt dette koster. 

 

Ville anbefalt en times-pris og avtalt en maks-pris. Folk ønsker jo det billigst mulig. Gjør dette for en venn nå. Fisker på siden og sier en makspris, hvis arbeidet tar lang tid. Dere kan jo ha en fra pris på 5000. Og så tillegg på drone-bilder og slikt. Sett opp alt dere kan tilby på en nettside. Lover bra du er dreven på bildebehandling.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er et veldig typisk spørsmål fra kunder om "hvor mye koster en nettside?". Det er omtrent som å spørre om hvor mye koster en bil, hvor mye koster et hus? Det avhenger av en rekke variabler. Ofte har kunden lite kunnskap om emnet. Jeg ville startet med å definere produktet dere tilbyr, hva gjør dere, hvor mye koster det dere, hvilket vedlikehold krever det, kan kunden bruke en "out of the box" mal i ett CMS system, eller krever det mer tilpassing osv. Skal dere levere kun det tekniske, hva med innholdet? hva med SEO? Skal du bruke Wordpress eller Joomla (eller andre CMS systemer) krever det stadig vedlikehold og oppdateringer. Skal man fakturere pr time eller lage en abonnementsavtale? 

 

Det er veldig vanskelig å gi en pris på "rappen" fordi kunden selv ofte ikke aner hva forespørselen innebærer av arbeid for dere. Dialog er viktig.

 

Og "større aktører" tar ikke 15 - 30 000,- for en slik jobb ;) 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Det er veldig vanskelig å gi en pris på "rappen" fordi kunden selv ofte ikke aner hva forespørselen innebærer av arbeid for dere. Dialog er viktig.

 

 

Ekstremt viktig poeng, og enda viktigere å være klar over at det går andre veien også, leverandøren aner ikke hva kunden forventer. Kunden aner det sjelden selv heller, før leveransen er på plass, da ser det plutselig en hel masse de tok for gitt at skulle være inkludert, som ikke er det. Så det er ekstremt viktig å avklare på forhånd hva som er med i leveransen og hva som ikke er med. Når man har alle punktene som skal leveres, både av funksjoner på siden, designelementer, produksjon av innhold med mye mer, så kan man begynne å estimere tidsforbruk, og så prissette utifra timepris. Hvis avtalen kun er at man skal levere "en side med dronebilder" blir det garantert trøbbel...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...