Gå til innhold

GUIDE: Air Condition / klimaanlegg Slik velger du en air condition du kan flytte rundt på


Anbefalte innlegg

 

Store problemet vi har her i norge ... vi har ikke glide vinduer .. så de festene som kommer for vinduene passer ikke for norske vinduer ... så det er bare tullete og har det egentlig

Finnes slike vinduer i Norge også, men de er ikke vanlige da de ikke isolerer like bra og bygger man nytt så er det mer fornuftig å gå for varmepumpe eller balansert ventilasjon e.l.

Jeg er klar over det ... Derfor kritisere jeg jo egentlig litt helle greier her ... Fordi i norge har vi egentlig ikke rette type vinduer ... vi kan enten har vinduet helt åpent .. der mye av samme varme luften trekkes in igjen .. eller vi prøve klemmer den igjennom vindu eller gjennom et hul i veggen ... men det medføre at man ikke gjerne får god not luft strøm og for mye motstand sån at maskinen overopphetet seg og kutte ut kjøling .. det er nemlig det jeg har opplevt .. nå har jeg bygget min egen form for vinduet som fungere ... men ikke på maks styrke fordi luftstrømmen er ikke god nok med en liten forlegning jeg har.

 

 

Så egentlig er dem alle helt ubrukelig for nesten alle nordmenn .. Dem kan kanje kjøle litt .. men dem trekker ufattelig mye strøm for ufattelig dårlig kjøle effekt ....

 

Varme pumpe er definitiv den beste løsning her i norge uansett

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 11 måneder senere...

Finnes det noen som er stille nok til å ha på soverommet? Soverommet er under 10m2, og det er muligheter for å ha slangen ut av ventil, eller eventuelt ut i gangen, jeg bryr meg jo ikke om temperaturen der når jeg skal sove. Men hvis enheten bråker så mye at man ikke får sove, hjelper det jo ikke om temperaturen er behagelig.

Lenke til kommentar

Det kommer an på hvor varmt det er og hvor mye støy du tåler. Best case scenario så snakker vi et par og førti dBA. Ofte høyere enn det, da kompressoren vil slå seg av og på for å holde tempen.

Så jeg tror ikke det er realistisk å sove mens den kjører for de aller fleste. Det er nok best å kjøle ned rommet før du skal sove, så det er lettere å falle i søvn.

Lenke til kommentar
Kezha skrev (På 19.6.2019 den 9.28):

Har lyst på ac da jeg syns det fort blir alt for varmt. Men klarer aldri finne ut om en slik vil passe...

 

Jeg kan ikke huske i mitt over 30 år lange liv å sett et hus med skyve vinduer i norge slik som de er på film i usa.

 

Alle vinduene vi har åpnes med gløtt på toppen, eller som ei dør, å da bare antar jeg at en slik enhet vil ha liten til ingen effekt?

 

Evt har noen installert i et vanlig 'norsk' vindu? Funker det?

Vi har denne på soverommet: https://www.prisjakt.no/product.php?p=3777122

Da står bare vindu litt på gløtt (som en dør) og slangen henger ut, altså en del lekkasje.

Men denne holder soverommet på 15kvm på 16 grader med døren åpen og kjøler også deler av resten av 2etg.
Bråker dog som et helvete selv på low ? 

Vurderer et slikt forseglingskit til vindu å koble slangen på: https://www.clasohlson.com/no/Woods-Window-Sealing-Kit%2C-vindusgjennomføring-til-AC/p/36-7873?utm_source=Prisjakt&utm_medium=referral&utm_campaign=profilering

Lenke til kommentar
5 hours ago, KriZZ said:

De selger det samme på power for 199,- Jeg synes det er dyrt nok for hva det er, en rull vecro og en nylonduk med glidelås. Men ja, den hjelper. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...