Gå til innhold

Arbeidskontrakt taxi, og arbeidsulykke taxi


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Sjefen nekter å gi meg en kontrakt da taxiforbundet sier att det ikke er vanlig. det er riktignok deltid men her snakker vi 12-14 timers skift og oppimot 200 timer / mnd.

 

Er dette normalt?

 

Og jeg kræsjet i en som brøt vikeplikten. Hva gjør jeg? Vi ordner opp uten å blande inn nødetatene. Stakk innom legevakten, alt såg bra ut, nå er det akkurat ett døyn siden og fyf aldri opplevd makan til ryggsmerter ahahahah, har minimalt med penger, hva gjør jeg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan det være at dere snakker om kvarandre her?

Det kan ikkje være rett at ein arbeidsgiverorganisasjon som Norges Taxiforbund går ut med ei oppfordring om å bryte arbeidsmiljølova:

 

 

§ 14-5.Krav om skriftlig arbeidsavtale (1) Det skal inngås skriftlig arbeidsavtale i alle arbeidsforhold. Arbeidsgiver skal utforme et utkast til arbeidsavtale i samsvar med § 14-6. Arbeidstaker har rett til å la seg bistå av en tillitsvalgt eller annen representant både ved utarbeidelse og ved endringer i arbeidsavtalen. (2) I arbeidsforhold med en samlet varighet av mer enn en måned skal skriftlig arbeidsavtale foreligge snarest mulig og senest en måned etter at arbeidsforholdet begynte. (3) I arbeidsforhold med kortere varighet enn en måned eller ved utleie av arbeidskraft, skal det umiddelbart inngås skriftlig arbeidsavtale.

 

 

Ved arbeidsuhell så kontakter du arbeidsgiver/taxieigaren.

I forhold til sjølve biluhellet så virker det som at du har gjort ting rett med å fylle ut skademelding samt at du har fått tatt ein legesjekk.

Dersom du no har ryggsmerter som du ikkje hadde då du var hos legen så må du ta kontakt med legen igjen for å få tatt ein ny sjekk. Du kan ha fått ein skade som ikkje blei oppdaga i går.

 

I utgangspunktet skal forsikringsselskapet til den som forårsaka ulykka dekke dei skadene som blir påført. Eller bilføraren sjølv om vedkommande ikkje er forsikra eller er underforsikra. Både det å reparere bilen og dine legeutgifter kan dekkast som tap, men også tap som du får som følge av at du ikkje kan jobbe så lenge taxien er på verksted.

Vanlegvis så har drosjeeigaren ei eiga forsikring som kan legge ut for slike kostnadar fram til motparten sitt forsikringsselskap har behandla ferdig saka og kan betale ut, alternativt etter at du har vunnet fram i eit søksmål dersom motparten ikkje vil betale.

Lenke til kommentar

Ikkje drosjeigaren sitt forsikringsselskap, forsikringsselskapet til den som køyrde på deg og som er ansvarleg skadene.

 

Mente att jeg ikke kunne melde inn selv da jeg ikke har noe med den biten å gjøre, får berre gi alle kvitteringene til sjefen også tar han det videre tenker jeg

 

Hvorfor er det tapt arbeidstid? Smerter, sengeliggende etc?

 

Taxien er jo rammeskeiv og kan ikke brukes? Er jo tapt arbeidstid når jeg ikke har noen taxi å kjøre

Lenke til kommentar

Mente att jeg ikke kunne melde inn selv da jeg ikke har noe med den biten å gjøre, får berre gi alle kvitteringene til sjefen også tar han det videre tenker jeg

 

 

 

Taxien er jo rammeskeiv og kan ikke brukes? Er jo tapt arbeidstid når jeg ikke har noen taxi å kjøre

Og hvem mener du skal betale denne erstatningen i denne deltidsjobben da?

Lenke til kommentar

Det slår meg at du mest sannsynlig har en litt frynsete arbeidsgiver.

 

Jeg vil først oppfordre deg til å gå til sjefen din å be om en arbeidsavtale

 

 

 

Arbeidstakere skal alltid ha en skriftlig arbeidsavtale. Dette gjelder uansett om det er en fast eller midlertidig stilling. Det er ingen unntak fra denne regelen.

 

Så bør du gå til fastlegen din å få registrert skaden du pådro deg i kollisjonen som arbeidsrelatert. Dersom du skulle få senskader og hendelsen ikke er registrert, så står du sannsynligvis dårligere stilt. 

 

Dersom du ikke har anledning til å møte på arbeid grunnet skaden så kan du jo egenmelde/sykemelde deg. Har du en fast oppsatt arbeidsplan ? 

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Etter 45 mailer der 30 var fra advokaten så har forsikringsselskapet konkludert med att siden jeg ikke tok mer sykmelding (da jeg uoffisielt hadde sparken og egentlig søkte dagpenger), og siden jeg startet i fulltidsarbeid 60 dager etter ulykken så ser dem på skaden som skjedde den 09.06 ca som en ikke-varig skade. Advokaten ba meg om å ta tilbudet, men til 40 000kr forventer jeg egentlig att vedkomne faktisk skal ha vært til nytte. Jeg kjenner det fortsatt i ryggen, jeg går til fysio, ryggspesialist og går på 2-4gram paracet om dagen med resept fra lege. Spørr du meg så virker det som en relativt moderat varig skade. Jeg tok ikke ut sykmeldingere etter dialog med spesialist i feltet ble jeg rådet til å jobbe og ikke sykmelde meg.

Skadeomfanget ifølge forsikringsselskapet har vært beskjedent. Og dem synes det ikke er snakk om noen varige skader. Også foreslår dem å å løse saken nå med et mindre skjønnsmessig beløp. 

Hva gjør jeg? Har lite lyst til å maile for mye med advokaten da vedkomne skriver timer verdt 1300kr per tilsvar ifra dag 1, tar vi bort dem tilsvarene i starten der vi drøftet ulike løsningsforslag før jeg signerte noe så er vi oppe i 2000kr/tilsvaret.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Noen som kan anbefale noen yrkesskadeadvokater? Tror jeg må engasjere noen andre enn Codex

Saksbehandleren hos Codex sier att jeg skal si meg fornøyd med ett tilbud fra DNB der jeg får 7000kr, noe som er ganske urimelig når jeg trolig kommer til å slite med ryggen ut livet ifølge ortopeden jeg var hos. 

 

Dette har Codex brukt 50 000kr i arbeidstimer på. og dette mener hun er gunstig og att jeg ikke får ett bedre tilbud.

Endret av Noxz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...