Gå til innhold

Føler meg aldri skikkelig sulten eller mett - hva gjør jeg feil?


Anbefalte innlegg

Jeg sliter veldig med sult - og metthetsfølelse, og har gjort det siden jul. Dessverre har jeg gått med et lavt inntak av mat over tid, før jeg virkelig tok grep i slutten av april. Likevel føler jeg ikke på en "ekte" sult - eller metthetsfølelse, er det noe i kostholdet mitt som er galt? Det ser ca sånn ut;

 

Frokost kl 10 - 1,5 porsjon usøtet frokostblanding m/melk + 1 frukt

Lunsj kl 13-14: 1,5 porsjon havregrøt laget på melk og vann m/1 neve mandler

Mellommåltid ca kl 15: Enten 1 eller 2 frukt, 1 lompe eller 1-2 knekkebrød. 

"Sen" lunsj ca kl 16-17: 3 proteinpannekaker (hjemmelaget) med cottage cheese eller omelett laget av 2 egg + 1 eller 2 knekkebrød

Middag kl 19: Ca 150 g rent kjøtt (kylling, svinefilet, ytrefilet) med 1 porsjon poteter eller ris, brun - eller peppersaus + masse grønnsaker. Fisk 2 ganger i uken, ørretfilet eller fiskeburger. 

Kvelds kl 22: 2 grove skiver med ost og skinke, 1 yoplait og 1 knekkebrød med brunost (lett).

 

Hva er galt med dette? Jeg kan bli bråmett etter havregrøten, men så går det 30 min-1 time før jeg er sulten igjen. Det samme gjelder for middagen. Er det for lite eller for mye mat i løpet av en dag?

 

Har aldri vært et frokostmenneske, så for meg har det alltid vært naturlig å spise en stor kvelds fremfor en stor frokost. 

 

Edit: Kan nevne at jeg er kvinne og er knappe 150 cm høy på sokkelessen. 

Endret av Vitis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enklere for meg om du skriver ned faktiske verdier. 1.5 dl med poteter, "brun eller peppersaus" eller grønnsaker sier meg ingen ting. 1.5dl med ris og havregryn derimot er bedre, fordi det er en verdi jeg kan google meg frem til

Hva med heller å si hva du spiser i "makro" form? Tell antall kcal du spiser om dagen, og fortelle oss også antall fett/proteiner/karbohydrater (i gram) du spiser i løpet av dagen? For ved første øyekast, så ser det ut som du spiser mye karbs og da blir du sulten fort (min erfaring), men alle er vi forskjellige :)

Lenke til kommentar

Hvis jeg bare skal kutte inn og skrive det første som kommer i hodet mitt etter å ha lest, så er det: Spis mer fett. Grovbrødskive med egg stekt i meierismør til frokost. Meierismør på skivene til kvelds. Lag brun saus med meierismør, fløte og vann (og så klart alt det andre som må til for å lage en saus).

Endret av Taurean
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg hadde problemer da jeg prøvde å bli sunn. Spiste nesten ikke kjøtt og begynte med grønnere alternativer, frukt og grønt, cottage cheese. Gikk ned i vekt, gikk ned helt til 64 KG! Jeg var veldig forfær og sluttet med en gang.

 

Løste prolement med å etablere faste tider for å spise, og prøve å spise mer snack. Frukt er fint det, men om du tror du kan overleve på en øy med banan så har ikke den næring, da ville jeg heller bare spist sjokolade. Ikke fordi jeg vil ha mat, men fordi det blir vane. Det å sitte å fokusere på noe, f.eks. jobb på PC gjør at du ikke bryr deg om sult og dette er dårlig.

 

Jeg blir veldig sulten om jeg gjør hardt fysisk arbeid eller benytter hodet. Det at du blir sulten fort kan være et tegn på at magesekken er stor, elelr at det du spiser ikke har nok næring i seg. Du spiser havregrøt? Lag den på minst 1.2% fett melk, tilsett granola, blåbær, to egg, dryss på med smør ja da får du finere grøt! Ikke lag på vann! Ikke spis knekkebrød, spis grovbrød. Kanskje du ikke tåler gluten, men butikker selger nå surdeigsbrød.

Endret av ddb2002
Lenke til kommentar

Hvis jeg bare skal kutte inn og skrive det første som kommer i hodet mitt etter å ha lest, så er det: Spis mer fett. Grovbrødskive med egg stekt i meierismør til frokost. Meierismør på skivene til kvelds. Lag brun saus med meierismør, fløte og vann (og så klart alt det andre som må til for å lage en saus).

Ja, jeg har vel og tenkt på at det er for lite fett i kostholdet. Kan jo nevne at jeg f.eks ikke bruker verken smør eller olje i matlaging (steker i ovn eller tyflonpanne). Samtidig ønsker jeg jo å få i meg sunt fett, og meg vidt bekjent er det vel bare nøtter, avokado og olje som har flerumettet og umettet fett i seg? Avokado liker jeg ihvertfall ikke.

Lenke til kommentar

Og så kommer jeg tilbake med min advarsel om at å spise sunt førte til mindre energi og fall av vekt, men det kan jo dog være bra for folk som sliter med vekt. Jeg bruker flere ganger mer egg og smør enn før og det går positivt over i vekt og energi. Nå lager jeg taco av storfe, spiser kylling, fisk og varierer mye. Selv om du har teflonpanne så burde du bruke noe ekstra, ikke smør som ikke en gang tåler varme, men type soyaolje kan være en god ide. Tar smør på grøten, og på laksen også. Hvorfor skal man være redd for å gjøre dette? Er det virkelig så usunt? Folk har jo gjort det her lenge og overlevd.

Endret av ddb2002
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...