Gå til innhold

KOMMENTAR: Nå er Huawei på pustemaskin


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner ikke hvorfor Kina ikke gir seg og bare inngår en mer nøytral handelsbalanse. Hvor tenker de dette skal ende? En ny kald krig er jo det beste Amerikanerne kan håpe på siden dominoene er lagt i deres favør for flere tiår siden. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eg trur kina kjem til å utvikle ny teknologi i rekordfart no, så dette blir spennande å sjå kva som vil skje. Huawei får konsekvensar på kort sikt, men på lang sikt så trur eg dei kjem tilbake langt sterkare enn nokon gong. Vi skal hugse på det at Kina er ikkje det same som det var for 5 år sidan, dei har blitt ekstremt dyktige på teknologi.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvorfor Kina ikke gir seg og bare inngår en mer nøytral handelsbalanse. Hvor tenker de dette skal ende? En ny kald krig er jo det beste Amerikanerne kan håpe på siden dominoene er lagt i deres favør for flere tiår siden. 

 

Dette er nok det herremannen over Atlanternt vil. Det vil være en stor seier for han før valget.

Som Norge sårt vet er at Kineserne hater å miste ansikt uavhengi av konsekvensene. Tror dermed ikke at Xi vil legge seg flat med det første - eller aldri.

 

For å være helt ærlig er jeg glad for at noen "snakker Kina midt i tryne". De er vår tids Imperalister (sjekk hvordan de durer frem i Afrika) og det er på tide noen taler dem i mot (til tross for at det er Trump).

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ser ut som de har en backup?

* Huawei’s HiSilicon says it has long been prepared for US ban, has backup plans

* HiSilicon has been secretly developing back-up products for years in anticipation of the unlikely scenario that Huawei may one day be unable to obtain advanced chips and technology from the United States, He said in the letter.

https://www.reuters.com/article/us-usa-huawei-tech-hisilicon/huaweis-hisilicon-says-it-has-long-been-preparing-for-u-s-ban-scenario-idUSKCN1SN08N

Endret av -=HellBound=-
Lenke til kommentar

Problemet her er handelskrig. Kina har nok våknet opp i forhold til sin Amerikanske teknologiavhengighet.

 

Et mulig utfall er at Kineserne legger inn store resurser og stor innsats i å produsere egen teknologi som kan konkurrere med eller utkonkurrere Amerikansk teknologi i fremtiden. Isåfall har USA skutt seg selv i foten.

 

Ellers kan de jo rett og slett stjele og videreutvikle Amerikansk teknologi. Kina har mye av denne produksjonen og kompetansen. Problemet da er at en handelskrig vil eskalere kraftig. Sannnsynligvis vil USA da kreve handelsboikott mot Kinesiske teknologiprodukter.

 

Kina kan også stanse all hjelp og produksjon av Amerikanske teknologiprodukter, noe som vil føre til en global krise. Dette er muligens ønskelig for USA som da kan ta denne produksjonen hjem igjen, produsere helt eller delvis selv og eventuelt lisensiere produksjon til andre land enn Kina.

 

 

Jeg skjønner ikke hvorfor Kina ikke gir seg og bare inngår en mer nøytral handelsbalanse. Hvor tenker de dette skal ende? En ny kald krig er jo det beste Amerikanerne kan håpe på siden dominoene er lagt i deres favør for flere tiår siden. 

 

Hvordan mener du de skal gjøre det? Regulere handel? Det er ikke Kinesiske myndigheter som handler mellom USA og Kina, det er Amerikanske og Kinesiske selskaper. Problemet oppi dette er uansett ikke Kina. grunnen til USA sine gigantiske handelsoverskudd er en totalt overpriset dollar. Hadde dollaren vært billigere ville handelen ha utjevnet seg. Problemet her er USA sitt forsøk på å kontrollere verdensøkonomien og det globale dollar diktatet. Dette fører til en overpriset dollar, som gjør utenlandske varer for billige og Amerikanske varer for dyre.

 

En billigere dollar vil utjevne handelsunderskuddene til USA. Problemet er ikke Kina eller Europa, problemet er USA. Og du mener Kina skal gjøre noe med det? Vel, det kan jo selge ut Amerikansk gjeld og la dollaren falle fort, det er en mulighet, men det fungerer ikke langsiktig såfrem USA ikke er villige til å la verdensøkonomien være fri fra dollaren. Så lenge verdensøkonomien ikke er fri, men bundet opp mot dollar, vil dollaren være overpriset, ergo, USA sine handelsunderskudd vil fortsette.

 

Dette kan løses i finansmarkedet ved å fjerne dollaravhengigheten der, hvor store deler av problemet ligger. Det er finansmarkedet som "regulerer" og manipulerer prisene i markedet. Dollaren er overpriset siden den brukes i finansmarkedet der den ikke trengs/bør brukes. Så lenge dollaren er overpriset vil ikke USA få løst problemet med handelsunderskudd.

 

Sannsynligvis må dollaren ned til rundt 2 dollar for 1 euro for at ting skal utlikne seg, men det vil ha store ringvirkninger på Amerikansk økonomi. Derfor er det tvilsomt at USA ønsker et fritt globalt marked og heller beholde dollardiktatet. Dette diktatet er understøttet av en rekke globale mekanismer, inkludert verdens største og mest aggressive militære makt som er villig til å drepe og ødelegge for dette. Et globalt handelssystem dominert av USA, som er villige til å sabotere alle som ikke godtar dollardiktatet, pluss en rekke kontroller over finanssystemet.

 

Kina kan ikke gjøre noe med en overpriset dollar. Selv om de overpriser sin Yuan, vil USA alikevel ha problemer med handelsbilansen til Europa og andre land i verden.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

De får simpelthen bare begynne å lage sine egne arkitekturer og operativsystemer, uavhengig av vestlige selskaper. Det er da vel ikke umulig for et så stort teknologiselskap.

 

Det er ikke umulig at Kinesiske myndigheter vil lage et "femårsprogram" kun til et slikt formål og legge enorme resurser og innsats i å utvikle egen teknologi. Et konsortium av Kinesiske selskaper kan bli sentralt i et slikt arbeid, inkludert Huawei, Foxconn (Kina), ZTE og andre.

 

De kan både utvikle egen teknologi, og stjele teknolig, noe som kan føre til en dramatisk situasjon i verdens teknologimarked, som i verste fall kan vare like lenge som det vil ta Kina å skaffe seg teknologisk overtak. Si 5-10 år med kaos i markedet.

Lenke til kommentar

De er vår tids Imperalister (sjekk hvordan de durer frem i Afrika)

 

Det legger du merke til, men USA sine handlinger rundt i verden, det går rett i glemmeboken eller i utgangspunktet helt usynlige? Jeg mener siden "Kina er vår tids imperialister" ifølge deg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vel, tøffe tider, men som det kinesiserne selv vet: "med ild tester man gull". Penger på bok har de, kloke hoder har de, så det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg.

 

I praksis så har USA bare misbrukt makten sin på flere måter til å beskjempe en dyktig konkurrent på uærlig vis. Morsomt dette, men man kan trekke flere paraleller: EU-land ble sterkt advart mot å utvikle egne våpen siden dette kan "svekke" NATO, i stedet for å kjøpe amerikanske våpen. NordStream 2 blir nå presset med sanskjoner siden å kjøpe billigere metangass fra Russland enn å kjøpre dyrere etylen fra USA er også en "trussel".

MAO alt som betyr mindre handel med USA eller selskapene der borte bekjempes både finansielt, politisk, og omtrent militært også.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Trump var visst den eneste som var tøff nok til å ta opp kampen mot Kina og Huawei. Alt fra bakdører på hovedkort levert til et selskap Amazon kjøpte opp for noen år tilbake til håpløs sikkerhet rundt 5G utstyret de tilbyr Vesten. På tide at Vesten setter foten ned og ikke logrer etter Kina!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvorfor Kina ikke gir seg og bare inngår en mer nøytral handelsbalanse. Hvor tenker de dette skal ende? En ny kald krig er jo det beste Amerikanerne kan håpe på siden dominoene er lagt i deres favør for flere tiår siden. 

 

Tja.. Tviler på at en ny kald krig er det beste Amerikanerne kan håpe på..

Lenke til kommentar

Da er det vel bare Samsung og Sony igjen i android leiren? De andre er vel mer eller mindre Kina mobiler.

 

Samsung, Sony, google, Nokia, lg, doro, CAT...

Det er noen.

Men de utgjør under 50% av Android markedet.

Så spørsmålet blir hvordan android klarer seg.

 

Og hvordan vil firmaene som leverer deler til de kinesiske firmaene klare seg fremover?

Lenke til kommentar

 

Jeg skjønner ikke hvorfor Kina ikke gir seg og bare inngår en mer nøytral handelsbalanse.

Hvordan mener du de skal gjøre det? Regulere handel?

De har hatt toll på Amerikanske varer lenge, mens USA ikke har hatt samme tollmur andre vegen. Dette må kunne argumenteres at påvirker generell handel selv om det ikke er statene som handler seg imellom.

 

Det lengre dollar-innspillet ditt er en påstand som burte påvirket verdensmarkedet, men likevel er det hovedsakelig med Kina dette er et problem. Dette kan derimot forklares på bakgrunn av hva Amerikanske myndigheter har sagt lenge, at Kina manipulerer valutaen sin (for å holde den kunstig lav) og er et tema som er visselig godt dokumentert. Dette er gjenstand for diskusjonene som pågår, og det er ingen beviser som bygger opp under din påstand på feltet meg bekjent og hvis det var realiteten ville verden sett annerledes ut?

 

Jeg skal la dette med USA og "en ikke fri verdensøkonomi" ligge, men du kan da visselig handle i alt fra gull, bitcoins og norsk kroner til japanske yen. Det at dollaren ikke er like svak for inflasjon (på samme linje som norske kroner) er egentlig ikke spesielt relevant for diskusjonen, og heller en dempet støy vedrørende handelsbalansen mellom Kina og USA, når USA da er forutsigbare.

 

På siden av dette er det selvfølgelig andre tema, slik som at Kina stjeler teknologi, kjøper opp fulle markeder og subsidierer satsningsområder (for å presse ut konkurranse) bare for å senere utnytte seg av monopolsituasjonen (solcelleindustrien som eksempel, eller koloniseringen i Afrika), for å ikke snakke om at en må være kinesisk for å eie selskaper i landet som tvinger frem handels-allianser i favør Kinesisk statsborger, dette i motsetning til i USA hvor disse er likestilt. Her er det masse detaljer staten Kina er involvert i allerede. Trump har sagt at hvis en innfører frihandel mellom landene så er det "greit", så hvis dette er utgangspunktet du finner fordelaktig så er det et Amerikansk initiativ, ikke kinesisk.

 

Vel, en ser en bias i slutten av innlegget, og innlegget kan da fort tolket som mer en ønsketenking om en redusert Amerikansk innflytelse i verden og at argumentasjonen kan fremstå mer som bevisst desinformasjon kampanje mot et slikt endemål (og at en selv ikke tror på argumentasjonen)? Uansett, hvis en holder seg til saken og realiteten opp mot hvordan USA og Kina rasjonalt skulle tilnærme seg en win-win situasjon så fremstår det som om Kina er parten som må endre sin tilnærming. USA sine krav er ikke irrasjonelle, og hvor USA er tjent med en handelskrig som et bedre alternativ til dagens situasjon. Hvis Kina tvinger USA inn i en "no deal is better than a bad deal", så må en ikke bli overrasket om USA velger å bryte forholdet helt. Valget ser dermed ut til å falle på Kina om å opprette et mer balansert forhold, da gjerne med å stimulere til kjøp av mer Amerikanske varer eller ta konsekvensen av at Amerikanerne må skifte sine kjøpt mot andre land som er mer villig til å ha mer nøytrale handelsbalanser.

 

Forøvrig ville jeg også satt et søkelys mot Kina sine etiske standpunkt generelt, hvis en også gjør dette mot USA. Massakre ved den himmelske freds plass (med fler), okkupasjonen av Tibet, egen propagandaminister, undertrykkelsen av religiøse minoriteter, totalovervåking med innføringen av social credit system som nå gjør at 14 millioner mennesker anses som "ikke-pålitelige" før systemet er satt inn på lands basis (som igjen har sammenheng med hvem du er venner med og i familie med) og vil føre til et kaste system og apartheid mot etniske minoriteter... Jeg vil tro at om en ønsker å undersøke disse nasjonene ytterligere så er USA det mindre ondet sett ut fra våre felles verdier i et norsk perspektiv. Kina sitt nåværende system er faktisk skremmende likt Tyskland på 1930-tallet, og en vet hvordan det utviklet seg.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

For å være helt ærlig er jeg glad for at noen "snakker Kina midt i tryne". De er vår tids Imperalister (sjekk hvordan de durer frem i Afrika) og det er på tide noen taler dem i mot (til tross for at det er Trump).

 

Og det er ikke USA? Landet som så og si har rasert midtøsten? 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvorfor Kina ikke gir seg og bare inngår en mer nøytral handelsbalanse. Hvor tenker de dette skal ende? En ny kald krig er jo det beste Amerikanerne kan håpe på siden dominoene er lagt i deres favør for flere tiår siden. 

Ingen store land, USA, Kina, Russland vil noen gang gi seg. For stolte til å bli slått av noen andre...

 

Kan og være USA sine krav er urimelige. 

 

De får simpelthen bare begynne å lage sine egne arkitekturer og operativsystemer, uavhengig av vestlige selskaper. Det er da vel ikke umulig for et så stort teknologiselskap.

Tar tid da. Ikke noe enkelt prosjekt. USA og Europa ligger foran Kina i teknologi fortsatt, og de kan ikke tette gapet på et par år.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...