Gå til innhold

Spillere melder om flere feil World of Warcraft Classic – men det var bare sånn spillet var for 13 år siden


Anbefalte innlegg

Hehe, diskusjonen under denne saken minner ihvertfall helt klart om wow, både fra gamle dager og nå egentlig?

 

Jeg husker jeg brukte to måneder med grinding for å få råd til epic mount, og i prosessen fikk jeg også lagd (tailored) min første epic robe til magen min... var en god følelse å ri rundt på epic mounten min og løpe forbi alle de andre som bare hadde vanlig mounts, men for min del er det nok en god følelse som hører hjemme i fortida. Har nok av erfaringer med å lese en bok jeg pleide å være glad i, høre på musikk jeg pleide å høre på, se på filmer jeg likte og spille gamle spill jeg elsket til å vite at jeg syns det er best å la gode opplevelser få være i fred der bak i hukommelsen min? Morrowind for eksempel. Elsket det da, oppdaga at Skyrim på nesten alle måter er et bedre spill (da tenker jeg spillmekanismer og teknisk) da jeg begynte på morrowind igjen for et halvt års tid siden. Selv om mange sier at sistnevnte er det beste og at både Oblivion og Skyrim er dårlige etterligninger...

 

Men så er jeg en svært lite nostalgisk person da, som som regel liker nye ideer?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, diskusjonen under denne saken minner ihvertfall helt klart om wow, både fra gamle dager og nå egentlig

 

Jeg husker jeg brukte to måneder med grinding for å få råd til epic mount, og i prosessen fikk jeg også lagd (tailored) min første epic robe til magen min... var en god følelse å ri rundt på epic mounten min og løpe forbi alle de andre som bare hadde vanlig mounts, men for min del er det nok en god følelse som hører hjemme i fortida. Har nok av erfaringer med å lese en bok jeg pleide å være glad i, høre på musikk jeg pleide å høre på, se på filmer jeg likte og spille gamle spill jeg elsket til å vite at jeg syns det er best å la gode opplevelser få være i fred der bak i hukommelsen min Morrowind for eksempel. Elsket det da, oppdaga at Skyrim på nesten alle måter er et bedre spill (da tenker jeg spillmekanismer og teknisk) da jeg begynte på morrowind igjen for et halvt års tid siden. Selv om mange sier at sistnevnte er det beste og at både Oblivion og Skyrim er dårlige etterligninger...

 

Men så er jeg en svært lite nostalgisk person da, som som regel liker nye ideer

 

 

Tror egentlig ikke det er så mye nostalgi uten at det er noe galt i det tusenvis spiller jo fortsatt Ocarina Of time selv om spillet ser dårlig ut og gameplayet har blitt gammelt, det er allikevel for mange private servere som har hatt for mange spillere uten at det er reklamert for disse serverne, Nostarius hadde vel flere hundre tusen aktive brukere. TIl at man kan bare tilskrive det nostalgi, det blir for lett og egentlig en cop out.

 

Problemet med mange spill er at de ser på spillet som kom før og spør seg hva som skilte seg ut i brukerbasen for så å ta enda mer av det. Som feks. mounts i WoW som du sier kjempemorro å få en ny mount etter å ha jobbet for mounten. I dag har vel WoW så mange mounts det er lite skryte muligheter av å få en ny mount. Det beste eksempelet er jo Cod MW. Med snikskytter kartet i hovedhistorien, akkurat det var dritmorro å spille gjennom den eneste delen av historien som er minneverdig sett i etterkant. I MW2 var slike momenter i historien nesten det spillet gikk ut på. Dermed ble hele opplevelsen utvannet.Litt det samme med WoW i dag. 

 

Et annet eksempel er jo runescape som har flere spillere i OSRS enn den nye versjonen av spillet, dette er jo et spill med funksjoner som tilhører 90tallet på et eller annet tidspunkt kan man ikke si at alle de millionene som spiller gamle runescape er nostalgi, men at det er et morsommere spill å spille enn spillene med nyere funksjoner og mer moderne spill filosofi.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Problemet mitt med moderne WoW er at alt fram til sluttspill er utvannet, slik at alt er meningsløst. Verdien av fortjenester spillet gir deg under leveling er 5-20minutters spilletid. Så hvorfor levle i det hele tatt?

 

Classic har ikke mobs som treffer vanvittig mye hardere, spillet er ikke mye vanskeligere, men det har heller ikke problemet med ADHD-belønningssystemet moderne WoW har.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er ikke nostalgi. Det opprinnelige WoW er det spillet som gir glede og ting er ikke vannet ut. Man er helt avhengige av å samarbedie med andre for å lykkes i spillet. TBC var flott og WotLK var stort sett bra. Så gikk det nedover. Det var temmelig skuffende med kun 3 raids i Warlords of Dreanor og folk kom sjelden ut av garnisonen. Store deler av spillet var dummet ned til å matche typiske nettleserspill og disse resatte hver dag.

 

Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å pause subscription på retail WoW, hadde kontinuerlig subscription på 5 kontoer i over 10 år, men det har blitt lite av Legion og Battle for Azeroth. Spillet gir ikke den gleden det en gang gav.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var temmelig skuffende med kun 3 raids i Warlords of Dreanor og folk kom sjelden ut av garnisonen.

 

Det eneste som var bra med WoD var jo raidene generelt. Mesterlig utført spør du meg. Selv om alt det andre er en annen historie.

Og at man var avhengig av å samarbeide med andre for å "lykkes" er vel ja, det kommer an på hva du mener med "lykkes", men er jo fortsatt avhengig av samarbeid, på de samme feltene. Bare det er blitt lettere å samarbeide siden spillet fungerer som wingman.

 

Men til classic, så tror jeg det hjelper at BFA er såpass håpløst mottatt og satt rekord hos meg (og sikkert mange andre) på hvor fort man "gikk lei" og unsubba. Det er vanskelig å rette på, sålenge absolutt alle "nyvinningene" rett og slett sugde. Warfronts, island expeditions, har fortsatt tilgode å høre noen si at dette virkelig var morro, og inspirerte til å logge inn. Ta daily quests, grinde rep, kjøpe noe piss du bruker i toyboxen for 150g når du kommer til exalted, javel. Ta en lfr, få bedre gear enn heroic raiders grunnet lucky rolls.

 

Classic er (min mening) en trap for folk som faktisk ikke spilte classic, og kun har hørt hvor "bra" det var.....for 15 år siden. Men da visste vi ikke bedre. Nokia 3310 var også en jævla god mobil for 15 år siden.

Lenke til kommentar

Nok en gang viser gamer.no sin ekte side som non-gamers. Veteraner har spilt på classic servere over en decade, men gamer.no vet ikke om det er veteraner eller newbies som klager. That being said så er noen av endringene fan classic servere har fikset som er bra er mindre exp penalty for være i group, som er latterlig funksjon i et mmo. Keep on shilling gamer.no slagordet deres blir vell snart "dont you Even have phones?".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva slags fremtid har Classic WoW? Det er så clunky og utdatert etter dagens standard at det ikke har nubbesjans til å fenge noen ny yngre generasjon med spillere og målgruppen er hovedsaklig bare folk som ikke greier ta av seg nostalgiabrillene å som i de fleste tilfeller har så drastisk forandrede liv i dag sammenlignet med når de spilte Classic i barndommen/tenårene at de har ikke mulighet til å sitte å kaste bort timesvis hver dag på å grinde det uansett å heller ikke vil kunne oppleve spillet slikt det var for 15 år siden. Den tiden er rett og slett over.

 

Selv de mest hardcore classic-fanboysa kommer til å bli så dritt lei av å grinde det samme contentet om og om igjen til slutt at de slutter spille, å på et eller annet tidspunkt føler vel Blizzard at de må oppgradere Classic til Burning Crusade for å tilføre noe "nytt" til spillet og trekke tilbake spillere, som igjen bare vil føre til nye problemer og splittet brukerbase med en gjeng som ikke vil at Classic skal få expansions og en som vil det, og her finnes det ingen enkel løsning uten at noen taper på det og blir forbanna.

 

Man skal vel ikke kimse av nostalgien og dens kraft. Ta "Old School Runescape" som et eksempel. Det har også appellert til den yngre generasjonen og lever i beste velgående. Noen i dag verdsetter faktisk å måtte jobbe, og spille litt for å komme i mål også.

Lenke til kommentar

Null motargumenter kommer du ikke langt med så mitt innlegg er rimelig mye mer gjennomtenkt enn det patetiske utspillet du kommer med.

 

Å jo, dette står på nostalgi å lite annet. Magien med å spille WoW i 2004 var for de fleste ikke bare spillet i seg selv, men det at man var yngre, hadde lite bekymringer og forpliktelser med masse fritid å kunne sitte oppe til langt på natt å spille et nytt, spennende og på den tiden rimelig banebrytende MMO med kompiser i samme situasjon. Dette kan ikke gjenskapes i dag hvor folk er 15 år eldre å de fleste har koner, unger og jobb til tross for at spillet i seg selv er 100% identisk. Du er rimelig dum om du tror noe annet.

 

Fakta.

 

Når det har offisiell release så kommer forøvrig WoW-forumene til å eksplodere av klagetråder fra folk som vil ha alt mulig i spillet endret enten det er dårlig spilldesign, mekanikker eller mangel på QoL, og artikler som denne er bare så vidt starten og allerede bevis på at ting ikke er så bra man husker det var.

Det har ingen betydning. Classic har ikke dailies eller andre ting slik typisk mobiltelefonspill og BFA har som skal friste deg til å spille mere enn du må. Når WoW ble lansert var spillet kjent for å være veldig casual med tanke på tidligere MMORPG-spill som Ultima Online, Dark Age of Camelot, EverQuest, RuneScape, EvE-Online, Lineage og Star Wars Galaxies var gjerne mer hardcore og kompleks. Selv syntes jeg WoW var litt for casual for min del og litt lite sosialt så jeg spilte litt i Vanilla og TBC. Men jeg foretrakk å spille SWG, der var man langt mer avhengig av samfunnet, det var mer sosialt og i motsetning til WoW som er themepark MMORPG var SWG sandbox så det var langt mindre begrensninger i SWG.

 

SWG kan sies å være mer likt Star Citizen enn WoW, eller det SC ønsker å være. Med PvP på bakke og i rommet, player housing, økonomi styrt av spillere, kunne velge forskjellige yrker. I SWG fantes det over 32 yrker.

 

Med tanke på at flere av oss har blitt voksne og stiftet familier så vil det også finnes guilds som passer oss :)

Endret av Heradon
Lenke til kommentar

Det finnes ikke spill som er casual, kun spillere.

 

En casual spiller er en fyr som er avskum. Man kan sammenligne det med en fyr som inviterer kompisene på en bedre treretters middag. Halvannen time inn i matlagingen slenger han herligheten i søpla og setter på en frossenpizza. De skuffede gjestene symboliserer andre spillere som blir lidende av at denne fyren er casual.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Hva slags fremtid har Classic WoW? Det er så clunky og utdatert etter dagens standard at det ikke har nubbesjans til å fenge noen ny yngre generasjon med spillere og målgruppen er hovedsaklig bare folk som ikke greier ta av seg nostalgiabrillene å som i de fleste tilfeller har så drastisk forandrede liv i dag sammenlignet med når de spilte Classic i barndommen/tenårene at de har ikke mulighet til å sitte å kaste bort timesvis hver dag på å grinde det uansett å heller ikke vil kunne oppleve spillet slikt det var for 15 år siden. Den tiden er rett og slett over.

 

Selv de mest hardcore classic-fanboysa kommer til å bli så dritt lei av å grinde det samme contentet om og om igjen til slutt at de slutter spille, å på et eller annet tidspunkt føler vel Blizzard at de må oppgradere Classic til Burning Crusade for å tilføre noe "nytt" til spillet og trekke tilbake spillere, som igjen bare vil føre til nye problemer og splittet brukerbase med en gjeng som ikke vil at Classic skal få expansions og en som vil det, og her finnes det ingen enkel løsning uten at noen taper på det og blir forbanna.

 

You think you dont, but you do. Håper jeg ikke blir en så casual gammel grinebiter som deg når jeg runder 30 om et par dager. :D

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...