Gå til innhold

Det å tro på feks sjamaner vs alt annet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En vel så viktig grunn er desperasjon og overtro.

Det er vel der det stikker tenker jeg...

 

At kristne forsøker å opprettholde sin profitterende virksomhet blant de som ikke ser andre utveier. Tapte sjeler som hankes inn gir penger i kassen og kan brukes som "vitner" ---> = kollekt/donasjoner.

 

Apropos overtro; Pilegrimsvandring er yndet placebo.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 9 måneder senere...

Fra en som kjenner en sjaman og som selv har prøvd å la en sjaman jobbe med en:

1. En sjaman, ritualene og  brygget vedkommende gir deg skal aldri....ALDRI  erstatte konvensjonell helsehjelp. Hverken fysisk eller psykisk

 

2. En sjaman som påstår han kan heale deg skal du gi ett godt spark i nøtta. Helst to ganger for å demotivere ham fra å ytre de ordene igjen.

 

3. En sjaman kan kun gi deg redskapene til at du selv kan jobbe med de psykiske problemene dine. Jobben ,selvransakelse og å "face your fears" er det kun degselv som kan gjøre. Du kan ikke kjøpe deg ut av ett problem.

 

4. En sjaman kan som sagt ikke gjøre jobben for deg eller bare "helbrede deg". Husk utrykket "ikke undervurder makta til placebo". Dette betyr ikke at sjamanen ER placebo, men sjamanen skal  underbygge troa på degselv på at du blindt skal klare og fikse problemet som er foran deg. Folk har blitt friske på placebo medisiner. Det betyr at  mye av krafta for å klare å bli frisk sitter i hodet ditt, sammen med disiplinen til å endre degselv til hva du må være. Om det er kosthold, trening, selvtillitt, ikke høre på "stygge på ryggen" eller en kombinasjon av flere over. Det er den delen en sjaman skal jobbe med. Troa på degselv og at dette får du til... Ikke hans evner til å fikse deg. For den er ikke-eksisterende.

Har du troa på degselv står du mye sterkere, en intens livsvilje er ett godt hjelpemiddel, selv mot kreft. Men den som sier at "har du bare nok livsvilje trenger du ikke kjemoterapi" burde lynsjes offentlig. Alltid ALLTID HØR PÅ HELSEPERSONELL, Og gjør som legen sier før noe annet. 

Igjen: sjamanisme kan være  ett supplement til klassisk medisinsk hjelp. Ikke en erstatning.

Det har hjulpet meg stort å drikke Ayahuasca i jungelen med en sjaman, der jeg ble konfrontert med mine svakheter og ble fyllt med selvinnsikt og tiltro på megselv igjen. Jeg hadde gått uten jobb i nesten 10 år for ett år siden. Jeg var ute i full jobb igjen bare to uker etter den seremonien.

En sjaman som sier han fikser deg mot penger skal taes like seriøst som Jan Hanvoll.

 

Alt en sjaman skal og kan gjøre er å innsette troa på degselv. Du skal få lov å kalle det placebo, det er helt okay, for innerst inne vet du også at placebo er ett mektig verktøy.:) Men aldri erstatt virkelig medisinsk eller psykisk hjelp mot Placebo.

 

Endret av Dolg_313
Skrivefeil
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
LD93 skrev (På 20.5.2019 den 12.19):

Det var en opphetet diskusjon i lunsjen idag med rundt 10 stk involverte..Altså veldig mange forskjellige meninger.

 

Men vil gjerne ta det litt videre her med dere ^^

 

Vi kan ta i utgangspunkt Martha og Sjamanen som florerer i media om dagen ( Nemlig dette det startet med ) 

 

Noen mente at man skal forby denne sjamanen å holde på med det som gjøres, det skal ikke tjenes penger på heller. Det burde forbys og med tiden ville noe slikt "nonsens" dø ut.

Siden ingen kan bevise at det funker så skulle man jo som sagt ihvertfall ikke tjene penger på det.

 

Jeg spyttet inn en liten mening og spurte om hvorfor skal andre bestemme hva andre tror på? Hvis en syk pasient o.l tror at dette kan være løsningen til sin sykdom/lidelse, hvorfor skal ikke vedkommende få lov til å bruke penger på dette? Uavhengig hvor lite moralsk riktig eller galt det er fra "selger" sin side. Om selger vet eller tror på behandlingen som blir solgt så lar vi det være ved det.. Skal man gå inn på moral og salg er kan man liste opp utallige "feil" som burde tas tak på.

 

Hva gjør det mer riktig å tro på en gud eller det å tro at en sjaman kan helbrede deg? Skal man begynne å definere tro når noen gjør en god fortjeneste på det?

 

Skal vi slå oss selv vrang fordi noen få mennesker tror på en alternativ behandling? Uavhengig om den fungerer eller ikke..

 

 

JEG personlig, syntes sånt er svada, uetisk osv osv, mest fordi jeg aldri har opplevd noe som vil tilsi at et menneske kan gjøre noe slikt, samt mangel på "bevis". Lista er lang, men you get the point, men jeg vil ikke nekte andre å tro på det. Akkurat som jeg ikke benekter andre å tro på sin respektive religion.

 

Jeg er ikke kristen, og jeg syntes ikke stort om at staten sponser den norske kirke med milliarder heller da jeg ikke tror på noe av det. Og handlingene som gjøres det går jeg heller ikke god for.. Men skal jeg benekte andre å tro på dette? 

 

Hva syntes folket? 

Det skulle ikke vert lov. Det er folk som gjør det gratis og det må være lov. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...