Gå til innhold

Barnehage til 36 millioner må rives etter sju år


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ville tilstander.

Spørsmålet er egentlig hvorfor et utenlandsk firma får jobben med å bygge noe så enkelt som en barnehage i Norge? Sier ikke at alle problemer hadde vært løst, men konsekvensene for de som driver firmaet ville vært større.

Billigste anbud får tilslaget stort sett.

Gjelder all offentlig bygging. Derfor kommer spanjoler, kinesere og alskens hit med sitt utstyr og bygger vei, broer, kommunale bygg etc.

Endret av Klykken-
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det er derfor man bør leie inn konsulenter, som utarbeider anbudsunderlag/kravspec - så får du den kvaliteten du vil ha - rimeligst.

 

Virker som om de har handlet inn en ferdigpakke uten anelse om hva de fikk.

 

 

 

Dette kan vel ikke stemme når man ser resultatet:

 

– Det var tett oppfølging med tanke på fremdrift, kvalitet og HMS, og det ble foretatt kontinuerlige stikkprøver og kvalitetssikring fra byggherren underves. 

 

 

Kanskje hvis "byggherren" er noen kommunalt ansatte uten fagkompetanse?

Endret av Mr_Spock
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Trodde man måtte bygge etter norsk byggestandard i Norge (som er god nok til å hanskes med norsk klima og stiller krav om fornuftig utførelse). Er ikke norsk byggestandard et krav? Skulle tatt seg ut om jeg bygde ut et bad som ikke tilfredstilte kravene!

 

Vet ikke om de hadde forsikring på jobben. Burde vel tro at det var forsikring på alt i dag. Firmaet var såvidt jeg forstod konkurs, eller "ansatte hadde blitt syke", og "fått økonomiske problemer". Må vel gå an å tvinge dem til å bygge nytt. Det står også at de hadde bygd etter tysk standard. Men jøss, de har vel plantegninger å bygge etter? Hvorfor har de ikke fulgt plantegningen? Og selv om de kunne lage skisser etter tyske standarder, så må det vel finnes et kontrollutvalg eller ledd i godkjennelsesprosessen som klarer å se at dette ikke er bra nok for norsk klima? Her burde noen i det offentlige få sparken så det synger etter.

Endret av Taurean
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Flott å se kremen av administrasjon, landets aller dyktigste go-get'ere som kommunale ansatte er kjent for å være, bruke folkets skattepenger som de selv får lønnen sin av og som de nå svidde vekk på "besparelser" ved å ikke ansette lokale.

10/10, stående applaus.

Sånn er det når en er medlem i EØS.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
"Kommunen har også hatt problemer med å få utbetalt bankgarantien som ble stilt for prosjektet.
– Vi har undersøkt og forsøkt dialog med både byggmester, garantiinstitusjon og forsikringsselskap. Konklusjonen er at vi kunne forsøkt å kjøre en rettssak, men vi har vurdert det slik at kostnadene ved en rettssak er store, og utfallet svært usikkert, forklarer Bjønnes."
 
Sitter igjen med noen spørsmål etter å ha lest dette. Her er det rom for gravejournalistikk og reguleringer:
 
Hvem er det som gir upålitelige offshore-garantiinstitusjoner så gode kår til å operere her i landet at selv politikerne(på skattebetalernes vegne) vurderer seg rettsløse til å forfølge et 100% berettiget forsikringskrav?
 
Ble det ikke vedtatt at garantiinstitusjoner uten tilknytning til Finansklagenemnda skal hindres i å drive cowboyvirksomhet?
 
Og obligatorisk uavhengig kontroll i byggesaker, inkluderer det kvalitetssikring av garantier som prosjektleder går god for?

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...