Gå til innhold

Speedtest lokasjon helt på ville veier


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Håper på litt hjelp da jeg ikke er noen ekspert på feltet.

 

Har noen dager slitt litt med nettet hjemme, men spesielt da kun på min stasjonære maskin. De andre har hatt stabilt og raskt nett. Nettet på min Ubuntu desktop har noen dager bare falt helt i sirup i 30 sekunder og deretter opp igjen. Slik kan det foregå i en halvtime eller lengre også blir det bra igjen.

 

Av de nyeste endringene er det at jeg har satt statisk IP på maskina. Det virket bra en stund, men så begynte det bli slike problemer. Jeg flusha DNS noen ganger og det fungerte bra igjen uten at jeg vet om dette har noe innvirkning.

 

 

De gangene jeg tar speedtest når dette skjer så har den gitt meg lokasjoner i Norge som er godt over 50 mil unna hvor jeg holder til og altså ikke den serveren jeg vanligvis bruker å få, men nå fikk jeg noe litt mer merkelig. Lokasjon ble Ltd."Flex" Noginsk Russland... ? Ikke rart man begynner bli litt paranoid..

 

Speedtest påstår jo at lokasjon hentes ut fra IP og i tillegg en geoservice hvis de har problemer med å finne ut hvor IP kommer fra. Hvordan kan jeg få den lokasjonen? Er det noe jeg bør bekymre meg over? Eller noen som har tips hva jeg bør foreta meg?

 

Setter pris på tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

www.whatismyip.com viser at du har IP fra din internettleverandør? (Og nettleverandør er?)

 

Bruker du DNS fra din egen internettleverandør? 

 

Takk for svar!

 

Ja, den viser at det er IP fra Telenor. DNS er satt til å automatisk hentes fra ruter. Jeg kobla ut statisk IP nå og satte automatisk.

 

Jeg kjører Ubuntu og Windows på samme maskin, men på to ulike SSD'er. Hver gang det skjer er det på Ubuntu og når jeg er på trådløs. Om jeg er på kablet nett skjer det ikke.

 

Nå er jeg f.eks over på Windows og ikke merket noe problemer... Merkelige greier. Noen ide hvorfor den kan gi meg lokasjon så langt unna og i Russland? Det skjedde dog bare en gang isted, ikke skjedd etter det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...