Jump to content
Harald Brombach (digi.no)

Første AMD-prosessor basert på 7 nanometer kommer i neste kvartal

Recommended Posts

Så AMD vil snakke om Zen 2 på Computex 2019 messa, men altså ingen ytelsestall da antar jeg da. Q3 starter i Juli, så da kan det fort bli August før vi ser CPU'er her til lands sikkert.

Share this post


Link to post

 

Her var det en del småfeil i artikkelen. Først og fremst; AMDs første 7nm GPU'er ble lansert i november 2018, og var AMDs Radeon Instinct MI50 og MI60. Radeon VII er grovt sett en MI50 med halvparten så mye VRAM, redusert FP64 ytelse, og PCIe 3.0 i stedet for PCIe 4.0 som på Instinct kortene. Alle endringene utenom VRAM er gjort i software, det er samme kortet. Og det ble altså lansert i 2018...

 

Når det gjelder CPU siden, så er det server CPU'ene som har kodenavnet "Rome", og disse er allerede ute hos kunder til "kvalifisering". Desktop versjonene har kodenavnet "Matisse", og er ventet å annonseres på Computex i månedsskiftet mai/juni der AMD CEO Dr. Lisa Su skal holde Keynote. Så er det ventet selve lanseringen "3Q". I bransjen har det lenge svirret et rykte om at AMD skal slå på stortromma allerede 7. Juli, som jo er innenfor Q3. Tanken er å stor-lansere 7nm, den 7ende dagen i den 7ende måneden...

 

Normalt lanserer de jo bare et produkt av gangen. Så det blir spennende å se hva som skjer på Computex. Men også E3 allerede 11. juni er som vanlig verdt å holde øye med for gaming interesserte, og det er nok Microsofts XBOX avdeling som har den største overraskelsen på lager, som vil igjen involvere AMD og "Navi". ;)

 

Kodenavn for Thread Ripper på 7nm er forøvrig "Castle Peak", og det er forventet at "Matisse's" toppmodell vil mer eller mindre ta livet av nåværende TR. Så "Castle Peak" bør nødvendigvis ikke lanseres lenge etter "Matisse" i så fall.

  • Like 1

Share this post


Link to post
AMD skal slå på stortromma allerede 7. Juli, som jo er innenfor Q3. Tanken er å stor-lansere 7nm, den 7ende dagen i den 7ende måneden...

 

 

Enda godt man kommer til å hoppe over 6nm og gå rett på 5nm da :p

Share this post


Link to post

Enda godt man kommer til å hoppe over 6nm og gå rett på 5nm da :p

 

"Man" kommer til å gjøre det? Hvem er "man"? Og i hvilken sammenheng?

 

Zen 2 har status "Sampling" på 7nm, mens Zen 3 har status "On track", og ble senest for 2-3 dager siden fortalt til investorer skulle produseres på 7nm+.

 

TSMC har nettopp annonsert at de holder på å gjøre klar en 6nm node som visstnok skal kunne gjøre en "drop in" på dagens 7nm produkter, altså at aktuelle 7nm baserte produkter bare bytter chip, til fra denne 6nm noden, og slik får nyte "godene" den nye produksjonsprosessen i form av for eksempel ~200MHz ekstra på samme effekt, eller kanskje bare strømsparing.

 

Men detaljene tilgjengelig for "mannen i gata" er litt vel sparsommelige til å konkludere med mye på. Denne 6nm noden kan også være 7nm+ noden AMD sier de skal benytte til Zen 3. Men på den andre siden kan den også være til en uannonsert Ryzen 4000 desktop CPU lineup på "Zen 2+" slik Ryzen 1000 serien (Zen) ble til 2000 serien (Zen+) på 12nm, ned fra 14nm med "drop in" av samme design, bare på en annen produksjons node.

 

5nm kan også tolkes som å være plusstegnet i "7nm+", altså at plussen bare skal bety noe som er bedre enn 7nm. Det kan også være til "Next gen" GPU, eller til og med fullstendig urelatert til AMD i det hele tatt...

Share this post


Link to post

Jeg hadde kun hørt om 5nm etter 7nm, derav spøken ;). 6-6-6 lansering kunne jo blitt morsomt.

TSMC's 6nm node is really an enhanced version of 7nm—production uses the same equipment, so customers have a comparatively affordable upgrade path to a new node. As it pertains to 6nm, TSMC said it leveraged the new capabilities in extreme ultraviolet (EUV) lithography gained from its N7+ (7nm+) node that is currently in risk production. In a sense, 6nm is sort of like a 7nm++ node.

Altså ikke 7nm+.

Edited by Theo343

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...