Gå til innhold

Gruppelivsforsikring - beløp?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Barn under 25 år får en erstatning etter dødsfall. Det står nevnt under 10 x G (grunnbeløpet i folketrygden). Hva menes egentlig med 10 x G til og med 50 år?

 

Tariffbestemt gruppelivsforsikring etter Hovedtariffavtalens § 10

 

 

Forsikringssummens størrelse; For arbeidstakere som etterlater seg ektefelle, partner iht. lov om registrert partnerskap, samboer, barn under 25 år eller andre som for en vesentlig del ble forsørget av arbeidstakeren fastsettes forsikringssummen slik: 10 x G til og med 50 år. Deretter nedtrappes forsikringssummen med 0,5 G pr. år til og med 60 år, hvoretter forsikringssummen utgjør 5 G.

 

https://www.pbl.no/tariff/lonn-og-tariff/hovedavtale-og-hovedtariffavtale/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1 G er per dags dato i underkant av 100 000 kr.

Når du som forsikringstaker (og forsørger) blir 51 år så blir forsikringsbeløpet redusert til 9,5 G, året etter når du er 52 år blir beløpet 9 G, osv.

 

Takk for svar. Så det vil si at man får utbetalt ca 1 000 000 kr (10xG) som fordeles på 50 år?

Endret av webliz
Lenke til kommentar

Hvorfor kan det ikke være rettferdig i forhold til søsken? Jeg synes det er trist at det skal bli ubalanse blant søsken pga alder, spesielt i en slik situasjon når det allerede har blitt ubalanse etter at to foreldre har gått bort.

Endret av webliz
Lenke til kommentar

Skjønner det. Er i en dødsboprosess, hvor vi er søsken under 25 år og over 25 år. Hvordan fungerer dette i praksis? 10xG fordeles dette?

Kondolerer.

Skillet på 25 år går på når ein som foresatt har forsørger ansvar for sine barn etter barnelova. Der står det at ein skal forsørge sine barn til dei fyller 18 år, eller så lenge dei er under utdanning som må reknast som vanleg også etter fylte 18 år.

 

Barn over 25 år vil normalt være sjølvstendige og ikkje lenger være forsørga av foresatte.

 

Utbetalinga til etterlatte går til nærmaste etterlatte, i rekkefølga: ektefelle, registrert partner, barn under 25 år, andre som vart vesentleg forsørga, og til slutt dødsboet dersom det ikkje er etterlatte som har rett på utbetalinga.

 

Merk at dei eksakte vilkåra kan variere alt etter gruppelivsavtale. Eg ser at statens pensjonkasse har opp til 10 G for ektefelle, opptil 4 G for barn under 25 år (5 G utan gjenlevande foresatt), 4 G for andre som blei forsørga, og 3 G dersom utbetalinga går til dødsboet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...