Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Usikker huseier da leieboer ikke betaler ++


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er nå i en situasjon jeg har problemer med å finne ut hva som er i henhold til loven.

 

Huset blir leid ut som ett bofellesskap der leieboere har signert på att huseier eller huseier sin familie skal kunne disponere boligen. 2 soverom til leieboere og 2 til familien.

 

Vi gjorde dette pga oljekrisen traff og huseier måtte flytte vekk for jobb. Vi valgte å leie ut to rom til 4000kr til studenter og dette dekker utgiftene. Vi valgte studenter for å kunne gi studenter ett sentralt og trykt sted å bo. Standarden er høy og vi er veldig nøye på elektrisk og brannsikring. Familien vil si huseier sin sønn og datter da begge disse to studerte.

 

Før signering av kontrakt skrev huseier en beskjed om att sønn og datter disponerer Di andre rommene og kommer kun hjem i ferier og helger og leieboere vil bli alene 95% av tiden. Dette har leieboerne skriftlig før kontrakt ble skrivet.

 

Relevant info i kontrakten er:

 

Boligen disponeres av huseier og huseiers familie.

Leieforhold fra 15 aug til 15 juni.

Leie skal betales kr 4000 innen den 20 forskuddsvis.

Oppsigelsetid 3 måneder.

Ikke noe i kontrakten angående oppsigelsesfrist.

Ikke noe i kontrakt angående att huseier eller huseiers familie skal kun komme hjem i helger og ferie, eller att leieboere vil være alene 95% av tiden.

 

I studie tiden til huseier sønn fikk han store psykiske problemer med angst og måtte flytte hjem. Han bor nå fast fra desember av i kjellerstuen som var en av rommene huseier eller huseier sin familie kunne disponere. Han har egen inngang, kjøleskap, fryser, bad, tv stue og kommer kun opp til leieboerne for å bruke kjøkkenet maks en liten time av dagen.

 

2 måneder senere i slutten av januar klagde en, la oss si leieboer nr 1 på dette. Det var ikke det som var avtalen og sa opp kontrakten.

 

Fikk bekreftet av leieboer 2 att dette var bare for å prøve å forhandle leien så det blir billigere å beholde kontrakten enn å si opp da leieboer 1 sin mor flyttet sin byen og leieboer 1 kan da bo der.

 

Leieboer 2 var kjapp med å bidra me denne infoen da Leieboer 1 ikke gjør noe husarbeid og etterlater mugglet mat overalt.

 

Huseier sa nei til forhandlinger og leieboer 1 sa opp kontrakt den 29 januar.

 

Oppsigelse tid slutter 30 april men vi har sagt leieboer 1 kan bli til den 15 mai. Og vi har sagt til leieboer 2 kan bli ett par dager gratis etter 15 juni visst det passer bedre med eksamen.

 

15 April kommer og leieboer 1 betaler kun 2000 kr istedet for 4000 da leieboer 1 mener att leieboer 1 skal bli til 30 april og dermed skal kun betale 2000.

 

Så mine spørsmål blir.

 

Er dette riktig leieboer 1 kun er pliktig til å betale halvparten av leien?

 

Har jeg gjort noe galt med å la huseier sønn bo i kjellerstuen fast selv om begge leieboere har signert att huseier og huseiers familie kan disponere boligen?

 

I tillegg vil den skriftlige meldingen om att huseier og huseiers familie kommer hjem i ferier og helger før kontrakten ødelegge noe visst jeg tar dette til forliksrådet?

 

 

 

Anonymous poster hash: 7f827...e28

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da det står i kontrakten att leieboer en skal betale 4000 kr forskuddsvis fra den 15 innen den 20 og oppsigelse fristen går ut den 30. Så leieboer 1 sin tanke gang her att leieboer 1 bor kun der to uker og betaler kun for to uker. Men finner ikke noen lov som sier leieboer 1 kan gjøre dette.

Lenke til kommentar

Med unntak av oppsigelsestiden, som man ikke ensidig kan avkorte ved å flytte ut, er det ganske grunnleggende at man ikke betaler for mer enn tiden man bor der. Ved en oppsigelsestid som går ut 30. april og som har hatt full varighet (3 mnd.) ser det riktig ut at leieboer 1 betaler tom. 30. april.

 

Det du skriver om betaling mellom 15. og 20. bestemmer bare når betalingen skal skje underveis, og har egentlig ingenting å si for avslutningen - hvis kontrakten spesifiserte at oppsigelsestid løper fra den 15. ville det vært slik du forventer (oppsigelsestid 15. feb til 15. mai), men når du enten har akseptert eller det har falt tilbake på husleielovens betingelser om at den følger kalendermåned så avsluttes leieforholdet - og leieboers betalingsplikt - 30. april.

Lenke til kommentar

Altså, tidsbestemt leiekontrakt kortere enn lovens bestemmelser og med adgang til oppsigelse.

 

Leieperioden har gått fra 15. august og nå skal altså vedkommende flytte ut i slutten av april? Da er det vel betalt full leie hver måned fra leieforholdets start? I tilfelle er det jo helt opplagt at vedkommende ikke skal betale leie lenger enn ut april som da vil være en halv månedsleie.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...