Gå til innhold

OECD slår alarm om roboter: Hver sjuende jobb kan gå tapt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+987123849734

Slapp helt av. Det er bare midlertidig. I det øyeblikket folk ikke har jobber lengre så finnes det heller ingen til å kjøpe det robotene produserer. Enten skapes det nye arbeidsplasser eller så vil mennesker utkonkurrere roboter på pris.. (slaveri)

Lenke til kommentar

Man gikk ikke tom for arbeidskraft fordi en gravemaskin erstattet tjue menn med spader, eller fordi samlebåndet erstattet fingernemme arbeidere. Det vil alltid finnes noe å jobbe med, kanskje litt mere white collar enn blue collar, men uansett så vil ikke det gå utover økonomien, tvert imot.

 

Ja, økonomien vil ikke lide.

 

Mennesker og miljø vil.

 

Paradoksene i kapitalismen vil bli enda tydeligere når ytterligere økning i produksjonseffektivitet fortsatt ikke fører til samsvar i økning av menneskelige verdier som livskvalitet eller minsking av ulikhet men snarere enda mer meningsløst forbruk og større diskrepans mellom mulig bærekraftig effektivitet og nåværende profitt-søkende kvasi-effektivitet nesten utelukkende bedømt av dens lønnsomhet i marked. Samt høyere nivå av økonomisk aktivitet, som De nevner. På bekostning av menneskers helse og økologisk stabilitet, selvsagt.

 

Økninger i levealder og produksjonseffektivitet og andre positive trender ofte hyllet som frukter høstet av triumfen kapitalisme sies å være er mer tilfeldige "happy accidents" ofte av rent teknologisk opphav heller enn resultater prisgitt oss av handlingene til "altruistiske kapitalister" i et monster av et økonomisk system med anti-menneskelige og anti-økologiske incentiv.

 

Hadde f.eks sosio/psyko-patene i Sackler-familien (som nå blir saksøkt for deres ansvar for opioid-krisen i USA) kunnet tjene enda mer på å ikke gi oss positiv helseteknologi hadde de ikke blunket, engang.

 

 

 

Graden av automatisering vokser i takt med tykkelsen til lommebøkene til personer som Bezos og medlemmene av Sackler-familien.

 

 

Definisjonen for 'økonomi' er blant annet "effektiv ressursbruk". Dagens økonomi er antitesen til dette, da alt handler om forbruk, og økonomisk aktivitet og evig vekst. En "økonomi" som denne, og dens incentiver, fører uunngåelig til at menneskelig (økonomisk) aktivitet blir ansvarlig for økologisk kollaps, klimaendringer og minkende artsmangfold og generell masseutryddelse av arter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...