Jump to content
Sign in to follow this  
Anterialis

Leasing av bil - kommer rabatter/kampanjer utelukkende kunden til gode?

Recommended Posts

Hei,

jeg har alltid kjøpt mine biler (som regel nye fra leverandør), men vurderer nå å lease. Dette er et ukjent marked for meg, og det dukker derfor opp noen spørsmål.

 

1) ved nykjøp av bil kommer jo rabatter/kampanjer utelukkende meg til gode. Bilen kan stort sett selges om 3-4 år til sammme pris uavhengig av hva bilen ble kjøpt for. For å presisere; dersom markedsverdien for nybilen er 600k, og markedsverdien for bruktbilen (eg. 3 år gammel) er 350k, vil en kampanje/rabatt på nybilen til 50k (altså bilen kjøpes for 550k, ikke 600k) gjøre at jeg sparer penger da bilen kan selges for 350k uansett.

 

Hvordan er dette med leasing? Kommer kampanje/rabatten utelukkende kunden til gode som ved kjøp, eller tar leasingselskapet litt av kaka? Mao. beregner leasingselskapet salgspris på bilen etter 3 år (typisk leielengde) basert veiledende priser, eller ser de på om mange av bilene blir solgt med kampanje og korrigerer for dette med noe lavere salgsverdi etter tre år? Sagt på en annen måte: beregner leasingselskapet annenhåndsverdi med (la oss si) 55% av bilens veiledende kjøpspris, eller 55% av bilens faktiske kjøpssum (fratrukket rabatter etc).?

 

Takk for svar :) og beklager evt. skrivefeil, sender fra mobiltelefon..

Share this post


Link to post

Dette er likegyldig for leasingselskapet. De forholder seg til hva bilen koster i innkjøp og hva den selges for om 3 år. Det siste avtaler leasingselskapet med forhandleren allerede ved inngåelsen av leasingkontrakten.

Share this post


Link to post

Det tolker jeg som at du mener rabatten kommer utelukkende kunden til gode. Takk for svar!

 

(Jeg hadde ikke blitt overrasket over motsatte svar. Man kan jo helt sikkert komme frem til at leasingselskapet tenker at jo fler biler som kjøpes med rabatt, jo lavere annenhåndsverdi vil bilen få etter tre år, uavhengig av listepris. Derfor spørsmålet.)

Edited by Anterialis

Share this post


Link to post

Hmmm... Jeg tipper forhandleren stikker av med mesteparten av kaka, leasingselskapet får ingenting mens kunden bare får en liten fordel.

 

Av det jeg har sett på av tilbud på leasing, så har jeg ikke funnet noe som ser ut til å være gunstig for kunden (i forhold til å eie). Dinepenger påstår at de har funnet 2 (av 8) leasing tilbud som er gunstig for kunden:

 

https://www.dinepenger.no/forbruker/bil/kjoep-mer-loennsomt-enn-leasing-for-seks-av-aatte-biler-i-stor-leasing-oversikt/24521401

 

 

Det er også en podcast her som sikkert er grei (har ikke hørt på den selv):

 

https://www.dinepenger.no/pengeradet/-148borduleasedinnestebil-/

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...