Jump to content
Sign in to follow this  
Konkulf

AC87U - Klarer ikke åpne spesifikke nettsider

Recommended Posts

Hei!

Sliter med et merkelig problem her om dagen. Sitter på Telenor Fiber og har koblet til egen router (Asus AC87U med AsusWRT-Merlin firmware) med cloudflare sin DNS (prøvd med Google DNS også). Problemet ligger i det at jeg ikke klarer å komme inn på spesifikke nettsider, for eksempel Mazda.no. Alt annet fungerer fint, og jeg føler jeg har prøvd det aller meste for å luke ut hva som skaper dette tullet.

Prøvde med telenor sin zyxel router, og da fungerte det helt fint. Legger ved en Tracert slik at noen som har mer peiling enn meg kan prøve å få noe ut av det:
 

Tracing route to www.mazda.no [217.111.103.138]
over a maximum of 30 hops:
 
  1     2 ms     2 ms     5 ms  192.168.1.1
  2     3 ms     3 ms     3 ms  ti0140a400.ti.telenor.net [146.172.70.119]
  3    17 ms    24 ms    20 ms  ti0013c400-ae11-0.ti.telenor.net [146.172.18.153]
  4    19 ms    18 ms    18 ms  ti0023c400-ae1-0.ti.telenor.net [146.172.21.62]
  5    18 ms    19 ms    18 ms  ti0016c360-ae2-0.ti.telenor.net [146.172.20.233]
  6    19 ms    17 ms    19 ms  ti0300c360-ae82-0.ti.telenor.net [146.172.22.165]
  7    17 ms    19 ms    17 ms  ti3003c400-ae6-0.ti.telenor.net [146.172.99.245]
  8    17 ms    18 ms    17 ms  ti3218b400-ae1-0.ti.telenor.net [146.172.105.22]
  9    47 ms    23 ms    22 ms  netnod-ix-cph-blue-9000.colt.net [212.237.192.104]
 10     *        *        *     Request timed out.
 11     *        *        *     Request timed out.
 12    35 ms    35 ms    35 ms  h-213.61.38.38.host.de.colt.net [213.61.38.38]
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.
 
Trace complete.

Noen som har noen forslag til hva som kan være galt her?

Edited by Konkulf

Share this post


Link to post

Det sjekket jeg dessverre ikke (har ikke routeren akkurat nu, men skal se om jeg kan få tak i den iløpet av dagen).. Fungerer heller ikke på mobil koblet til nettverket forresten, så må jo være noe funky på routeren et sted, men har ikke endret noe annet enn DNS, så fatter ikke hva som er galt..

EDIT:

Battle.net butikken fungerer heller ikke (https://shop.blizzard.com/), legger ved Tracert av den også:

Tracing route to shop.blizzard.com [37.244.26.104]

over a maximum of 30 hops:
 
  1     2 ms     2 ms     2 ms  192.168.1.1
  2     4 ms     3 ms    10 ms  ti0140a400.ti.telenor.net [146.172.70.119]
  3    10 ms    10 ms    10 ms  ti0033c400-ae11-0.ti.telenor.net [146.172.18.157]
  4     9 ms     9 ms     9 ms  ti0030c400-ae4-0.ti.telenor.net [146.172.101.137]
  5    10 ms     9 ms    11 ms  ti0001c360-ae0-0.ti.telenor.net [146.172.101.226]
  6     9 ms     9 ms    10 ms  ti0300b400-ae1-0.ti.telenor.net [146.172.105.50]
  7    13 ms    10 ms     8 ms  oso-b4-link.telia.net [213.248.92.1]
  8   104 ms   104 ms   104 ms  kbn-bb4-link.telia.net [62.115.139.252]
  9   107 ms   106 ms   106 ms  nyk-bb4-link.telia.net [80.91.254.91]
 10   101 ms   101 ms   101 ms  nyk-b3-link.telia.net [62.115.139.151]
 11   106 ms   105 ms   105 ms  blizzard-ic-322963-nyk-b3.c.telia.net [213.248.78.193]
 12   172 ms   172 ms   200 ms  ae1-br01-eqny8.as57976.net [137.221.71.33]
 13   169 ms   190 ms   169 ms  et-0-0-2-br02-eqch2.as57976.net [137.221.65.8]
 14   169 ms   170 ms   169 ms  et-0-0-29-br01-eqch2.as57976.net [137.221.65.2]
 15   169 ms   172 ms   169 ms  137.221.65.132
 16   174 ms   173 ms   174 ms  et-0-0-2-br01-eqla1.as57976.net [137.221.65.68]
 17   170 ms   170 ms   169 ms  be1-pe02-eqla1.as57976.net [137.221.68.69]
 18   172 ms   172 ms   173 ms  lax-eqla1-ia-bons-03.as57976.net [137.221.66.7]
 19   171 ms   172 ms   171 ms  24.105.30.171
 20   171 ms   171 ms   172 ms  37.244.26.104
 

Trace complete.

 

EDIT 2:

Ok.. Deaktiverte adaptive-QoS og nå fungerer det av en eller annen grunn...Noen som har peil hva som kan forårsake det? Ny tracert til battle-net shoppen etter at det nå fungerer:

 

Tracing route to shop.battle.net [37.244.26.104]
over a maximum of 30 hops:
 
  1     2 ms     2 ms     2 ms  192.168.1.1
  2     3 ms     3 ms     3 ms  ti0140a400.ti.telenor.net [146.172.70.119]
  3     8 ms    10 ms     9 ms  ti0033c400-ae11-0.ti.telenor.net [146.172.18.157]
  4     9 ms     9 ms     9 ms  ti0030c400-ae4-0.ti.telenor.net [146.172.101.137]
  5     9 ms    10 ms    11 ms  ti0001c360-ae0-0.ti.telenor.net [146.172.101.226]
  6     9 ms     9 ms     9 ms  ti0300b400-ae1-0.ti.telenor.net [146.172.105.50]
  7     9 ms     8 ms     8 ms  oso-b4-link.telia.net [213.248.92.1]
  8   104 ms   104 ms   104 ms  kbn-bb4-link.telia.net [62.115.139.252]
  9   107 ms   105 ms   106 ms  nyk-bb4-link.telia.net [80.91.254.91]
 10   106 ms   100 ms   101 ms  nyk-b3-link.telia.net [62.115.139.151]
 11   105 ms   104 ms   105 ms  blizzard-ic-322963-nyk-b3.c.telia.net [213.248.78.193]
 12   171 ms   171 ms   171 ms  ae1-br01-eqny8.as57976.net [137.221.71.33]
 13   169 ms   169 ms   169 ms  et-0-0-2-br02-eqch2.as57976.net [137.221.65.8]
 14   178 ms   169 ms   169 ms  et-0-0-29-br01-eqch2.as57976.net [137.221.65.2]
 15   169 ms   170 ms   169 ms  137.221.65.132
 16   174 ms   174 ms   173 ms  et-0-0-2-br01-eqla1.as57976.net [137.221.65.68]
 17   169 ms   170 ms   170 ms  be1-pe02-eqla1.as57976.net [137.221.68.69]
 18   171 ms   172 ms   172 ms  lax-eqla1-ia-bons-03.as57976.net [137.221.66.7]
 19   171 ms   171 ms   171 ms  24.105.30.171
 20   171 ms   171 ms   171 ms  37.244.26.104
 
Trace complete.

Edited by Konkulf

Share this post


Link to post

Har samme router koblet til for øyeblikket, QoS er også aktivert.Kjører alpha 3 3.84-11.

Sidene du nevner åpnes opp her, eneste forskjellen er att jeg har altibox.

 

pihole og AiProtection har jeg også aktivert og de kunne vært grunnene for blokkering.

 

Har ikke testet tracert.

Share this post


Link to post

Kjører versjon 384.10_2 av Merlin, synes bare det er merkelig hele greiene egentlig.. Har ikke på AiProtection eller noe slikt heller, så det må jo nesten være noe med QoS på noe vis..

Legger ved noen bilder av QoS og WAN innstillingene:

post-175522-0-98579700-1555702051_thumb.png
post-175522-0-26793600-1555702222_thumb.png
post-175522-0-38190400-1555702230_thumb.png



 

Share this post


Link to post

Endre dns servere da du har en faktor du ikke rår over :)

Cloudflare har tydeligvis blokkert disse, prøv ihvertfall.

 

Bruker for tiden Quad9, med cloudflare og google og altibox og adguard sine som alternative dns servere.

Edited by Lindsay

Share this post


Link to post

Har prøvd Google sine, samt også de fra ISP, men har samme problemet. Kan vel uansett ikke være det, da det fungerer fint så lenge QoS er av, men er litt avhengig av det også..

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...