Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mistet eneste bilnøkkel til min VW Passat 04


Anbefalte innlegg

Forrige lørdag var jeg så klønete at jeg mistet min eneste nøkkel til min Passat 2004-modell. Det jeg håpte at noen her kunne fortelle meg, var hva jeg burde gjøre videre, annet enn å fortsette og lete etter nøklene. Hvor mye pleier en ny nøkkel til en slik bil å koste? Hvor lang tid pleier det å ta? Er det mulig å kjøpe en enkel mekanisk bilnøkkel, eller må den være elektrisk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt dette spørs på hva bilen er utstyrt med. Men på en 04 modell tipper jeg du må ha en nøkkel med noe elektronikk i, som så må programmeres inn i bilens hjerne. Dette må gjøres av noen med utstyr til å omprogrammere bilen. I tillegg bør du og sørge for å fjerne den gamle nøkkelen fra godkjente nøkler(gjøres samtidig som en legger inn ny).

 

Sjekk med en Volkswagen forhandler og hør med de hva det koster, og så tar du det derifra.

 

Et tips her er og å sjekke om du har dette inkludert i forsikringen din mot en liten egenandel.

Lenke til kommentar

Du kan få en "mekanisk" nøkkel, den vil kunne låse opp dører, og slå av rattlåsen så du kan taue bilen. Du vil ikke få startet bilen, da den må ha en transponder i nøkkelen som er kodet inn i bilens ECU. Eller rettere sagt: Motoren vil starte, men stoppe etter et par sekunder, og indikere med lys at startsperren er aktivert.

 

Det hadde vært mye enklere om du hadde skaffet deg en ekstra nøkkel mens du fortsatt hadde den ene, enn å utsette dette til du mister den siste du har.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du går til møller og får nøkkel koden. Så drar du til en låsesmed. Så kopiere dem ny til deg for halve prisen som det koster en ny med møller.

Da får man en mekanisk nøkkel. Fortsatt må transpoderkoden for den nye nøkkelen kodes inn i bilens elektronikk. Samtidig bør de gamle slettes, så bilen ikke kan startes hvis noen finner nøkkelen.

Lenke til kommentar

Da får man en mekanisk nøkkel. Fortsatt må transpoderkoden for den nye nøkkelen kodes inn i bilens elektronikk. Samtidig bør de gamle slettes, så bilen ikke kan startes hvis noen finner nøkkelen.

Nei du får en kode den gir du til dem som skal lage nøkkelen. Dem koder så nøkkel til den nye chipen ingen problem dette. Hadde det vert,18 år siden ja da hva da du måtte få ny hos forhandleren vi lever i en litt mer utvikla verden nå.

Om en vil gjør det ekstra billig så bestill fra utlandet da er det nesten gratis. Koding av nye nøkkeler er ikke en stor sak lenger. 

Du kan kjøpe en ikke slipt nøkkel og få den slipp om du vil også. Låsesmeden klare dette med å ta ut sporet på en nøkkel.

 

Brukker du immo Tech så fikser dem dette lett

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...