Gå til innhold

F-16 skjøt seg selv under øvelse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva om en patron hadde for liten ladning og neste kule innhentet og traff kula foran? Da ville denne stoppe opp og flyet innhente den, og dermed skade flyet foran.

Hastigheten til de to kulene ville fortsatt være betydelig høyere enn flyet. Det er ikke som om de ville stoppe helt opp.

 

Det er nok ganske sikkert snakk om rikosjett. Når man skyter på bakkemål med kanonen så vil det kunne sprute rikosjetter opp fra målet. Disse vil da ha betydelig lavere hastighet og varierende retning, slik at det gir mening at flyet kan bli truffet.

 

At flyet skulle klare å nå igjen sine egne kuler er mulig, men mye vanskeligere. Da må altså flyet skyte opp i luften, så peke nesen ned og gasse opp. Da kan altså kulen bevege seg i en bue opp i luften og miste mer og mer fart, så komme ned og treffe flyet, som da har bare flydd mer eller mindre vannrett uten å miste fart. Dette vil kunne intreffe om man skyter på andre fly, men ellers gir det ingen mening.

Lenke til kommentar

Flengene er i området rett foran munningen på kanonen (kanonen sitter i vingeroten, rett bak cockpit på venstre side) og går parallelt med retningen til prosjektilene. Det at rikosjetter fra bakken vil gi akkurat den typen skader på det stedet fremstår rimelig usannsynlig.

 

Wild-ass guessing:

-Ett av løpene på kanonen var skadet eller feilmontert ved vedlikehold.

-Produksjonsfeil som fikk et prosjektil til å gå i oppløsning ved avfyring.

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...