Gå til innhold

Min Elsparkesykkel - Analysetråd


Taurean

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi får se. De ser bra ut. Må vite om ventilen kan skrus på ventilen på dekket før jeg kjøper.

 

Ville bare oppdatere igjen og skrive at pumping av dekk er ekstremt viktig. Først nå 4-5 måneder etter jeg kjøpte'n, skjønner jeg hvor viktig det er. Selgerne skriver at det er viktig å pumpe opp dekka, ellers vil de punktere, og det er nok dét som har skjedd (med fordekket). Etter jeg bytta dem, og pumper dem opp jevnlig nå (etter ca hver 3 til 4 mils bruk), så kjører jeg -mye- lenger per batteri!! Jeg tror nok jeg kan komme opp i 1.5 mil per batteri nå, det er over 30% mer enn tidligere! Den triller mye lenger når jeg kutter strøm, og går mye raskere i nedoverbakker, ja og ellers også forresten. Jeg tipper opp mot 10-15% raskere. Hvis jeg kjører på 70% av maks hastighet, så bruker den mye mindre batteri.

 

Når man kjører ute i 5-15 plussgrader, og tar den inn i 20-23 pluss, så regner jeg med det blir noe trykkforskjell i luft i dekka, så jeg regner med at dette senker trykket. Så man bør pumpe opp dekka temmelig jevnlig, ikke undervurdére dette, hvis man vil ha full utnyttelse av batterikraft.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Da har det oppstått et nytt problem.

Etter flytting nå i ca 3-4 måneder, har jeg ikke brukt den. Det ble ny punktering ca 1 måned etter skifte av siste dekk (kjørte på en kant av noe slag). Da bestilte jeg to nye dekk.

Disse to nye dekkene hadde annerledes form enn de gamle, og var omtrent plett umulig å få på. Etter å ha fått tilsendt en video, så klarte jeg det med nød og neppe. Kundeservice sier at det -ikke- er annerledes dekk enn de gamle jeg har bestilt før, som jeg fikk på uten særlige problemer.

Nytt problem oppstår: Jeg klarer ikke å pumpe dem opp. Tok dem med til verksted i byen, de klarte heller ikke å pumpe dem opp, og sier at formen på dem er annerledes enn de gamle.

Etter å ha besøkt butikken dems i Drammen, så innrømte de indirekte at det var annerledes form på dem, og at jeg kunne få bestilt de gamle typene, men det er 8 ukers leveringstid, og jeg er da antageligvis den eneste som bruker den gamle typen dekk.

Så da gikk jeg svært motvillig med på å bruke slanger til de nye dekkene. Dette betyr jo i bunn og grunn at HX X7 selges med en dekktype som ikke kan skiftes. Altså med en feil.

Etter å ha kommet hjem, prøvde jeg å sette slanger på dekkene. Nytt problem: Ventilen i dekket til HX X7, som er slangefritt, sitter fast i en veldig sterk gummi"propp"-lignende sak, med ventil. Har nå sendt mail til dem angående hva jeg skal gjøre med denne, for ventilen til slangen passer jo ikke inn der. Og hvis jeg fjerner denne gummi"proppen", så regner jeg med at jeg fjerner muligheten til å bruke slangeløse dekk senere, hvis jeg skulle ønske det, i tilfelle å kjøre med slanger ikke viser seg å være noe for meg.

Så det er bare et jævla styr, og de tar seg veldig god tid med å svare. De virka dessverre mye mer opptatt av å tjene penger enn å yte god kundeservice. Jeg nevnte at siden de selger et produkt som ikke virker i forhold til sånn som det selges, så bør vel det være grunn til at jeg kan få kjøpet hevet? Nei, det var ikke mulig.

Så hvis det blir særlig mye mer styr nå, for eksempel hvis det viser seg at den nye gummien på dekket fremdeles ikke gjør jobben den skal etter at jeg har fått pumpet opp og ordnet slangen, så tar jeg kontakt med forbrukerrådet og krever kjøpet hevet.

Det er også markedsføringsfeil, at de fremdeles har reklame for at HX X7 bruker "Tubeless"-dekk, når de da sender direkte dekk som ikke passer og ikke er tilpasset Tubeless-funksjonen. Noe som jeg kommer til å forlange endret snart.

Det er synd, for HX X7 mener jeg fremdeles er ett av de beste kjøpene på markedet, med de utskiftbare batteriene, som er av veldig god kvalitet. De større syklene er veldig tunge, og batteriene er farlige å lade innendørs. Disse batteriene lades også veldig raskt.

Det er så synd at de ikke bare kunne innrømme at formen på dekka er annerledes, og at de ikke tilbyr de gamle formene/typene dekk som jeg brukte tidligere. Hvorfor de må surre rundt på denne måten.

Jeg heller egentlig mot å heve handelen med slangen og vente 8 uker på den gamle typen dekk. Slangeløse dekk var en veldig fin greie, synes jeg, var så lett å skifte dekket når det trengtes. Jeg spurte også om dekk med slanger var mer holdbart enn slangeløst, de sa at nei, det gav ingen stor fordél. Så jeg burde egentlig bare bestilt de gamle typene dekk med én gang.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
ProphetSe7en skrev (1 time siden):

Fant du en løsning her til slutt?

Har levert saken til forbrukerrådet. Prøvde en siste gang å bestille to slanger, og levere til verksted i byen her... de fikk det til, sa det var veldig vanskelig, at den måtte pumpes opp med 10 bar over det de egentlig skulle tåle, og den ble levert med overkast i dekkene. Så jeg tør ikke kjøre med den og vil ha hevet kjøpet, også de ekstra batteriene. Da kan de fikse dekene og selge den til noen andre. Har bare fått så nok av denne saken, over et halvt år siden jeg har fått brukt den nå.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (18 timer siden):

Hvem var det du handlet hos?

Har du kjøpt ny sparkesykkel eller er du uten nå?

Skjønner jeg må sjekke markedet for reservedeler før jeg kjøper meg en

E-wheels.

Er uten nå og er i konflikt med meg sjøl om jeg vil ha en ny hvis og når jeg får kjøpet hevet. Men denne står på lista da: https://e-wheels.no/produkt/el-sparkesykkel/e-wheels-e3-lovlig-el-sparkesykkel

Ellers var jeg fornøyd med X7, men på grunn av dekksituasjonen kjøper jeg natrligvis ikke den på nytt.

Ja, du bør absolutt spørre dem om hvor lett det er å skifte dekk på den aktuelle modellen før du kjøper. Eller finne ut om du har et lokalt sykkelverksted som tar seg av det, og om de har erfaring med modellen du har tenkt å kjøpe.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (26 minutter siden):

Så du vurderer å handle hos samme forhandler etter servicen du har fått så langt?

Ja, det er nyanser... Jeg ville ikke hatt noe problem, hvis

1) De hadde fortsatt å selge meg de originale slangeløse dekkene. De klarte jeg å skifte uten problem

2) De ville tilbudt seg å enten betale for dekkskift hos lokal reparatør, eller skifte til de nye dekkene med slanger på sin regning og frakt.

Utover dette, så har jeg ikke hatt noe problem med dem. Jeg vil egentlig bare få samarbeid ... enten ved heving av kjøp eller annen bærekraftig løsning.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (46 minutter siden):

Mistet litt oversikten angående denne dekk problematikken.

Er det ikke slike dekke HX X7 bruker?

https://e-wheels.no/produkt/tilbehor/tilbehor-elsparkesykkel-1/punkteringsfrie-dekk-8-5-1

Selv vurderer jeg to modeller som begge tåler regn.

E2S V2 og S200 N

Har ikke sett nøyaktig den typen punkteringsfrie dekk før. Det samme verkstedet prøvde noen typer de hadde, men hadde samme type problematikk som med de vanlige yttergummidekkene med slanger; At de ikke festet seg skikkelig til innerkanten på metallhjulet.

Det er vel en bitteliten prosentsjans for at de spesifikke dekkene kan passe, men da skal jeg ha en 100% garanti fra dem på e-post først, og tilsendt to gratis dekk først som de skal betale verksted for bytte, for jeg har ikke energi, ork eller villighet til å betale for noe mer utgifter til det produktet nå.

De to produktene er jo veldig like .. bortsett fra at n200 er vanntett. Så det får ikke blitt så galt. Men begge har veldig kort batteri.. så hvis du veier opp mot 100 kg +, så holder den ikke mer enn 7-8 km hvis du kjører full mugge med 30 km/t hastighet.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (På 11.5.2020 den 0.25):

Mistet litt oversikten angående denne dekk problematikken.

Er det ikke slike dekke HX X7 bruker?

https://e-wheels.no/produkt/tilbehor/tilbehor-elsparkesykkel-1/punkteringsfrie-dekk-8-5-1

Selv vurderer jeg to modeller som begge tåler regn.

E2S V2 og S200 N

Jeg sitter å vurderer de to modellene mine selv til sønn min.  Vekt der er ikke no problem,  men prøver å finne ut hvem av StayClassy og E-wheels som leverer best kvalitet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...