Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

"Rapportere" noen som driver veldig shady business


Anbefalte innlegg

Har en tidligere arbeidsgiver jeg ønsker å tipse de som trenger å bli tipset om slike tilfeller.

 

Så trenger råd og tips til hvor jeg kan gjøre dette.. helst anonymt da dette omfatter også en person som har god kontakt med en partileder.

 

Men long story short

 

Det er en barnehage, barnehagen er i kjelleren i huset til vedkommende. De fører eget regnskap og har utrolig dårlig regnskapsskikk. Info som skal være tilgjengelig i 5(10) år sier de er borte eller er hos "revisor" til evig tid, revisor selv sier de ikke har mottatt følgende dokumentasjon så jeg vet de lyver.

 

Nr 1: Kjelleren er ikke godkjent som barnehage, Dette rapporterte jeg inn og de har fått pålegg på dette. 

Nr 2: De kjører biler registrert og driftet av barnehagen privat og bruker de til andre virksomheter andre familiemedlemmer holder på med. ( Nei de blir ikke beskattet av dette ) Vi kjører visstnok med barna hver dag til parker og skoger utenfor Oslo..( Vi har aldri kjørt eller brukt noen av bilene, barna er i barnehagen hver dag eller de får vis de er heldige gå til parken over gata)

Nr 3: Bestyrer sier selv de tar penger å bruker det på private ting ( Alltid i beruset tilstand når dette kommer frem ) Slik det blir forklart; Jo mer reelle utgifter de har, jo mer støtte får de.Så de lever praktist talt "gratis" sier de selv.

Nr4: Leiekostnaden for "barnehagen" til dem privat er ufattelig høy og står ikke til hva man anser som "normalt"  Dette er enkelt å se. 70k/mnd for en kjeller som kun er godkjent som bod er ikke reelt. ( Igjen..jeg fikk se regnskaps permen med rapporter da hun var beruset på dagtid. Så jeg sitter med de tallene jeg husker og som var fra fjoråret.

 

Barnebarnet til en partileder går i denne barnehagen og jeg kan bare konspirere her, men tror han har lagt igjen en kommentar at denne barnehagen ikke skulle etterforskes..( Dette gjelder da de tok x antall barnehager i Oslo området i å ha ekstremt høyt resultat i + ) Denne barnehagen ble ikke sjekket og er sikkert en av de værste. mtp hva jeg fikk an informasjon fra de andre barnehagene.

 

De tar ut millionlønninger. Har millionkostnader på leie og drift,   og ingen i kommunen syntes det er rart?  De har en driftskostnad som tilsvarer at de har 45 barn.. I realiteten er det 25/30 stk der.

 

Så hvor kan jeg rapportere disse og forhåpentligvis få en bedre fremtid for de barna som lider av dette?

 

 



Anonymous poster hash: d4f4a...f4e
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut som om det er en rekke mislighold som involverer fler offentlige etater.

 

Men jeg ville vel kanskje ha sendt anonymt brev til Skatteetaten.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har dannet meg et inntrykk av at skatteetaten er mer ivrig, har mer resurser, og høyere "oppklaringsprosent" ved lovbrudd enn politiet. 

Lenke til kommentar

Anonyme tips vil lett få lav prioritet, sidan slike tips ofte har sitt utgangspunkt i private konfliktar der meldaren ikkje vil stå ansvarleg for ein falsk anklage.

Unntaket er der tipset gjeld så alvorlege ting at det må gjerast tiltak.

 

Hadde eg vært deg så ville eg ha følgt opp saka hos kommunen om ulovleg bruk av kjellaren. Her vil det nok være enkelt å få andre etatar på banen sidan det å drive barnehage i eit ueigna lokale kan være farleg for barna.

Både arbeidstilsynet, kommunens barnehagemyndigheit og brannvesenet vil nok være interessert i å følge opp på bakgrunn av HMS'en, skatteetaten og politiet kan være interessert i å ta det økonomiske, men det reknar eg med vil kome i kjølvatnet.

Lenke til kommentar

 

Har en tidligere arbeidsgiver jeg ønsker å tipse de som trenger å bli tipset om slike tilfeller.

 

Så trenger råd og tips til hvor jeg kan gjøre dette.. helst anonymt da dette omfatter også en person som har god kontakt med en partileder.

 

(...)

 

 

 

Anonymous poster hash: d4f4a...f4e

 

 

Dette høres såpass far out at en avis/tv-kanal helt sikkert ville kunne fattet interesse i saken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...