Jump to content
Redaksjonen.

Niva: I 2050 dyrker Norge tare på et område like stort som Hardangervidda

Recommended Posts

Man trenger jo ikke se lenger enn gjengrodde elver og vann rundt åkre og store landbruksarealer (eks. mjøsa) for å se hva det fører til.

Edited by Theo343
  • Like 2

Share this post


Link to post

I Japan har de dyrket tare kommersielt i over 100 år. Hvorfor ikke begynne med å lære av erfaringene derfra istedet for å begynne rett på forskning i Norge om dette? Det hele virker utrolig provinsielt. Også andre land har faktisk lang, lang erfaring i dette. Et banalt litteratursøk er vesentlig mer kosteffektivt, og jeg får kjapt opp mange treff. Jeg ser også Kina og Sør-Korea er langt fremme her, men finner lite fra Norge.

Share this post


Link to post

Bare se på kreft forskning og annen forskning rundt behandling så har du svaret på hvorfor Norge ikke vil lære av andre.

Edited by Theo343

Share this post


Link to post

Bare se på kreft forskning og annen forskning rundt behandling så har du svaret på hvorfor Norge ikke vil lære av andre.

Fra fotsoldater i norsk forskning hører jeg om en lang rekke problemer, de færreste kommer opp i offentligheten. Hvilke av disse er det du har i tankene?

Share this post


Link to post

Tare-vannbruk, altså ikke jordbruk, kan kanskje gjøre at vi kan produsere like mye fisk uten å importere fiskeforet, soja/mais ? Og tare er vel et mer naturlig for for fisken?

Er det  ikke 31 millioner måltider som produseres i kvantum av  fiskeoppdrettprodusenter i Norge hver dag?

 

Og/man tare kan vel også  brukes til dyrefor. Og jordforbedringsmiddel, i jordbruket, som feks.  i biokull der CO2 lagres i humusen?

 

Stor nytte altså.   Så får vi håpe de negative konsekvensene ikke er for store.

Share this post


Link to post

Tare-vannbruk, altså ikke jordbruk, kan kanskje gjøre at vi kan produsere like mye fisk uten å importere fiskeforet, soja/mais ? Og tare er vel et mer naturlig for for fisken?

Er det  ikke 31 millioner måltider som produseres i kvantum av  fiskeoppdrettprodusenter i Norge hver dag?

 

Og/man tare kan vel også  brukes til dyrefor. Og jordforbedringsmiddel, i jordbruket, som feks.  i biokull der CO2 lagres i humusen?

 

Stor nytte altså.   Så får vi håpe de negative konsekvensene ikke er for store.

Hadde vært noe og byttet fiskefor, i dag kommer mye av proteinet og fettet til oppdrettsfisken fra fangst fra Østersjøen. Da dette er for forurenset at det ikke er dugelig til menneskelig konsum.

 

Fett er der giftstoffer reiser opp i næringskjeden. Laks er en feit fisk, oppdrettslaks har dobbelt så mye fett i seg som villlaks. Så og mate en super feit fisk med forurenset mat er en dårlig idè.. Siden det legger seg i fettet og blir tatt opp av det dyret som spiser det. Aka "Folk"

 

Oppdrettslaks er den farligste maten som er lov til og selge i dag.

  • Like 1

Share this post


Link to post

[....]

Oppdrettslaks er den farligste maten som er lov til og selge i dag.

Dette er jo bare tull... det er betydelig mer miljøgifter i villfisk enn i oppdrettsfisk. (fordi oppdrettsfisken spiser mye soya/mais) Særlig stor/gammel villfisk (kveite, hai, rovfisk i ferskvann) er så giftig at den ikke bør spises av noen som helst, og er direkte farlig for barn og (fosteret til) gravide.

Vær gjerne forsiktig med å spise oppdrettsfisk, men ikke tro villfisk er noe tryggere.

 

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/ikke_spis_kveite_over_to_meter_100_kilo

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/barn_gravide_og_ammende_bor_ikke_spise_rognleverpostei

https://nifes.hi.no/meir-miljogifter-i-villaks-enn-i-oppdrettslaks/

Share this post


Link to post

Dette er jo bare tull... det er betydelig mer miljøgifter i villfisk enn i oppdrettsfisk. (fordi oppdrettsfisken spiser mye soya/mais) Særlig stor/gammel villfisk (kveite, hai, rovfisk i ferskvann) er så giftig at den ikke bør spises av noen som helst, og er direkte farlig for barn og (fosteret til) gravide.

Vær gjerne forsiktig med å spise oppdrettsfisk, men ikke tro villfisk er noe tryggere.

 

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/ikke_spis_kveite_over_to_meter_100_kilo

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/barn_gravide_og_ammende_bor_ikke_spise_rognleverpostei

https://nifes.hi.no/meir-miljogifter-i-villaks-enn-i-oppdrettslaks/

Kveite spiser jeg sånn ca 1 gang per år. Er dyrt, en delikatesse. Så tviler på at det gir meg nok eksponering. 

 

Villlaks, torsk, sei og hyse er det en spiser til vanlig. Noe markrell og når det er sesong. 

 

Nå kan man jo ikke helt stole på norsk forskning rundt laks, da forskere som har gått ut med saker har kjapt mistet sin stilling. Og dog mistet retten til og publisere. Bedre og se fra uavhengige kilder. Var jo helt forferdelig og se interjuvet i den franske dokumentaren med hun ene forskeren som hadde fått fyken fordi hun stilte noen spørsmål som ikke Norge likte.

 

Ganske brutalt, mafia virksomhet. Akkurat som film.

 

"Overall, farmed salmon is five times more toxic than any other food product tested. In animal feeding studies, mice fed farmed salmon grew obese, with thick layers of fat around their internal organs. They also developed diabetes."

 

"Below the salmon farms dotted across the Norwegian fjords, there’s a layer of waste some 15 meters high, teeming with bacteria, drugs, and pesticides. In short, the entire sea floor has been destroyed."

 

"According to Oddekalv, sea lice, Pancreas Disease(PD)2 and Infectious Salmon Anemia Virus (ISA) have spread all across Norway, yet consumers are not informed of these fish pandemics, and sale of these diseased fish continue unabated."

 

"A 2011 study published in PLOS ONE found chronic consumption of farmed salmon caused insulin resistance, glucose intolerance and obesity in mice, thanks to the persistent organic pollutants (POPs) found in the fish."

 

"Now, researchers warn farmed Atlantic salmon sold in the U.S. and U.K. may also contain polybrominated diphenyl ethers (PBDEs), toxic POPs that have been restricted or banned in the U.S. and many European countries due to their toxic influence on child development. A new study by the University of Pittsburgh has found evidence of PBDEs in food fed to farmed salmon — even in those in supposedly PBDE-free environments."

 

Og sånn som jeg ser ungdommer trener og spiser oppdrettslaks 4 ganger i uka fordi det er billig og næringsrikt.

 

Det er så farlig, uten at de vet det. Står ingenting på oppdrettslaks at du ikke burde spise det som hoved protein kilde. Så mange forgifter seg selv fordi de ikke vet bedre. Og kanskje utvikler psykiske og fysiske plager av det.

 

https://www.organicconsumers.org/news/farmed-salmon-toxic-flame-retardants

Edited by DirekteDemokrati

Share this post


Link to post

Tare-vannbruk, altså ikke jordbruk, kan kanskje gjøre at vi kan produsere like mye fisk uten å importere fiskeforet, soja/mais ? Og tare er vel et mer naturlig for for fisken?

Er det  ikke 31 millioner måltider som produseres i kvantum av  fiskeoppdrettprodusenter i Norge hver dag?

 

Og/man tare kan vel også  brukes til dyrefor. Og jordforbedringsmiddel, i jordbruket, som feks.  i biokull der CO2 lagres i humusen?

 

Stor nytte altså.   Så får vi håpe de negative konsekvensene ikke er for store.

 

Asiaterne (altså mennesker) står vel også i kø for å få seg en bit tare.

 

Share this post


Link to post

Og tare er vel et mer naturlig for for fisken?

 

I likhet med andre skapninger er noen fisk rovdyr som spiser hovedsakelig annen fisk, og da er ikke tang og tare fullt ut noen erstatning.

 

 

Og/man tare kan vel også  brukes til dyrefor.
Det kan brukes til menneskeføde, men det er advart mot å spise for mye siden det inneholder store mengder mineraler. Jeg antar det samme da gjelder for husdyr. Langs kysten har en lenge brukt dette som tilskudd i fôr, menjeg har aldri hørt det har vært brukt som erstatning.

 

 

 

Og jordforbedringsmiddel, i jordbruket
Ja, det er utmerket til gjødsling, vi bruker det til bærbusker. Tang og tare tatt der en kan mistenke kloakkutslipp ville jeg ikke ha spist, men det er da voldsom vekst med overgjødslingen, og det passer da bedre til gjødsel i hage/landbruk.
 
 

 

 

Så får vi håpe de negative konsekvensene ikke er for store.
En kan høste bærekraftig så lenge en husker å la det stå igjen minst 20 cm fra bunnfestet.
 

Share this post


Link to post

Dette er jo bare tull... det er betydelig mer miljøgifter i villfisk enn i oppdrettsfisk. (fordi oppdrettsfisken spiser mye soya/mais) Særlig stor/gammel villfisk (kveite, hai, rovfisk i ferskvann) er så giftig at den ikke bør spises av noen som helst, og er direkte farlig for barn og (fosteret til) gravide.

Vær gjerne forsiktig med å spise oppdrettsfisk, men ikke tro villfisk er noe tryggere.

 

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/ikke_spis_kveite_over_to_meter_100_kilo

http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/barn_gravide_og_ammende_bor_ikke_spise_rognleverpostei

https://nifes.hi.no/meir-miljogifter-i-villaks-enn-i-oppdrettslaks/

Okay, se noen her da? https://www.youtube.com/results?search_query=norsk+laks+giftig

 

Eller denne, jeg spiser oppdrett laks. https://www.youtube.com/watch?v=RYYf8cLUV5E

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...