Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Moped går ekstremt dårlig.


Anbefalte innlegg

Jeg kjører en Yamaha dt 50, den har gått ganske fint i lang tid, med få problemer. Har en liten anelse om at den får for mye bensin noen ganger, men har ike hvert et stort problem. Men etter at jeg kjørte den tom for bensin her om dagen har det blitt mye verre. Den starter å kjøre fint, men etter noen minutter får jeg den ikke over 2000rpm. Etter jeg lar den så litt kan jeg kjøre igjen, men tar ikke lang tid før det samme skjer.

Som jeg vet, er det bare plomberinga som er tatt ut.

Takk for alle svar:) 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Årsmodell? Høres mer ut som for lite bensin. Tett forgasser f.eks. Ikke uvanlig etter man har kjørt tom for bensin. Da drar man med seg bunngrumset i tanken. Ble den dyset opp da plomba ble tatt ut?

 

Det er en 2009 modell. Det var ikke jeg som tok ut plomba, men den ble helt sikkert dysa opp i samme slengen. Den har kjørt i flere år etter at plomba ble tatt ut. Jeg skal prøve å rense forgasseren imorra, takk.

Lenke til kommentar

Nå er forgasseren og luftfilteret renset, men den går fortsatt dårlig. Den sliter ikke å gå opp i turtall når jeg står stille i fri, men vil ikke ruse seg på samme måte når jeg holder inne clutchen i fart (går fortsatt ikke over 2500rpm). En venn av meg så på det og tipset meg om å bytte tennplugg. Så det vil jeg gjøre i morra. Men er glad hvis noen andre har noen tips...

Tennpluggen var ganske svart (mulig av olje), vet ikke om dette er normalt.

 

Hvis det er nyttig å vite så var det ikke mye dritt inne i forgasseren, men to av røra var tette av en rar tykk masse. (bensin og luft rør til motor, tror jeg det var). 

Lenke til kommentar

Tett forgasser f.eks. Ikke uvanlig etter man har kjørt tom for bensin. Da drar man med seg bunngrumset i tanken.

 

Jeg skjønner ikke dette konseptet. Vil ikke alltid alt som er tyngre enn drivstoffet alltid forsvinne ned i "sluket" i bunnen av tanken? Hvorfor spiller det noen rolle om det blir tomt eller om det er fullt? Når man har tatt oppvaska, så tettes sluket i vasken av dritt med én gang man tar opp proppen, det venter ikke til vannet nesten er borte med å tettes.

Lenke til kommentar

Da burde det kanskje gjøres til en rutine å løsne bensintanken én gang i året og spyle den rein inni? Som Hank Hill sier: "Raising a kid is like fixing a carburetor. You don't talk it into working right, you have to take it out back and flush it clean." ^^ (Vet carburetor er forgasser.)

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...