Jump to content
colstadringen

Lei av yrkesfag, vil gå over til studiespesialiserende

Recommended Posts

Hei, jeg er utrolig lei miljøet og fagene på yrkesfag (elektrofag), noe som har gjort at jeg vil bytte. Problemet er at jeg har søkt elenergi vg2, altså ikke studiespes. Jeg lurer på hvordan jeg skal kunne gå over til studiespes til neste skoleår. Jeg er klar over at jeg må begynne med vg1 om igjen, men jeg føler det er verdt det. 

 

Jeg har også noen spørsmål ang. fritak. Jeg har hatt alle timene i kroppsøving innen jeg er ferdig, noe som er 56 timer - det samme som på studie. Vil jeg da ha mulighet for fritak? Er det noen andre fag jeg kunne fått fritak i?

 

Med vennlig hilsen,

Christian E.

Share this post


Link to post

Hei!

 

Jeg tror absolutt det skal være mulig å bytte til studiespesialisering selv om du allerede har søkt noe annet til vg2. Hvordan dette i praksis skjer bør du snakke med rådgiver/veileder på skolen om. 

 

Du kan også lese mer om bytte (omvalg) her: https://utdanning.no/tema/soknad_og_opptak/bytte_eller_ta_opp_videregaende_opplaering 

 

Jeg vil også tro at du vil kunne ha fritak i kroppsøving, i og med at jeg antar at kompetansemålene er de samme for begge studieretningene. Vet ikke helt hvordan det er med de andre fagene, men tror ikke noen av de andre er like nok til at man skal kunne få fritak. 

 

Jeg fant også litt om fritak fra fag her: https://www.ung.no/Funksjonsnedsettelser/rettigheter/3042_Reglene_for_fritak_fra_fag_og_vurdering.html. Der stod det blant annet at du har rett til fritak fra fag dersom du har bestått et tilsvarende fag tidligere, men dette skulle du søke til rektor om. 

 

Håper dette var til hjelp! :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...