Gå til innhold

Visumkrav for norske statsborgere


Anbefalte innlegg

Hei, lurer hvordan visumkrav fungerer.

Jeg ser det er flere land der man ikke krever visum å komme inn på, dersom man er norsk statsborger.

Oftest har de maks opphold på 90 dager til sammen.

Men noen har også for eksempel "90 dager i hver 180 dagers periode".

Eksempel er dette Tonga under denne Wikipedia linken: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Norwegian_citizens

 

Der står det "90 days within any 180 days period".

Betyr det at dersom jeg for eksempel drar dit i dag, og er der i 7 dager. Må jeg vente hele 180 dager til før jeg kan dra tilbake til Kongo igjen uten å søke visum? 

Så om jeg vil dit tilbake om 1 måned, så krever de visum?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den ordningen er for å unngå såkalte "visa run". "Visa run" er når noen er i et land som turist, etter 90 dager tar de en snartur til utlandet, kommer tilbake for 90 dager til, tar en ny snartur til utlandet og kommer tilbake. Slik klarer de altså bli boende i landet i flere år selv om de formelt kun er der på snartur som turister.

 

Mange land er nå veldig oppmerksomme på "visa run" og sjekker nøye om du nylig har reist flere ganger inn i landet.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Du kan reise frem og tilbake så mange ganger du vil, så lenge du ikke er i landet i mer enn 90 dager i løpet av 180 dager, så hvis du har vært der 90 dager i strekk, må du vente 90 dager før du kan dra tilbake. Du kan være der i en uke egentlig så mange ganger du vil, så lenge det er minst en uke mellom hvert besøk. 

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke se at reglene sier noe om dette. Det er ikkeno problem å være der én uke, reise bort to timer og så være komme tilbake én uke til.

 

Det er vel litt debatt rundt hvordan man kan tolke disse reglene, så jeg ville anbefalt å ta kontakt med ambassaden for å avklare det dersom du har tenkt å kjøre en uke av, en uke på. En tolkning av loven mener at det begynner to "klokker" når du ankommer landet; en som teller ned 180 dager til ny periode, og en som teller ned 90 dager hvor du fritt kan komme og gå ut og inn av landet. Den andre vanlige tolkningen av loven er den som Linaria1 nevner. Så sjekk det opp med det landet du skal reise til, så ordner det seg sikkert.

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke se at reglene sier noe om dette. Det er ikkeno problem å være der én uke, reise bort to timer og så være komme tilbake én uke til.

 

Neida, sorry, jeg ordla meg litt feil. Jeg mente at du kan reise i en uke og komme tilbake i en uke slik at det til sammen ikke blir mer enn 90 dager i 180 dager. Man kan selvsagt bli borte i en time og kommer tilbake så mange ganger man vil, men da må man slutte når man har nådd 90 dager innen 180.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...