Gå til innhold

Norge har tatt i mot høyaktivt atomafall fra andre land - uten avtale om retur


Anbefalte innlegg

Vi har flere tusen år gamle menneskeskapte bygninger som står fjellstøtt den dag i dag. Og atommotstanderene mener fortsatt at vi med dagens teknologi er ute av stand til å deponere avfall. Det kommer tydeligvis til å hva, grave seg selv ut av gruven og rulle ned til byen for å så spre seg selv utover? Det er ikke argumenter. Det er FUD. Om jeg sier at det ligger trygt i 10 000 år, sider de "men hva om 100 000 år". Om jeg sier at det tåler jordskjelv, sier de "hva med et direkte treff av en meteoritt". Det er håpløst å argumentere, for de er ikke ute etter å argumentere, men å så splid.

 

I mellomtiden produseres det 100 ganger mer radioaktivt avfall fra kullkraft i året enn fra atomkraft. Forskjellen er at istedet for å deponeres trygt i en gruve, deponeres det i dine lunger.

Tydeligvis er det ikke så enkelt, ettersom problemet vender tilbake gang på gang?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det stabilt under sterk stråling, kjemiske forutsetninger og gitt tidshorisont?

Det er i alle tilfeller mer stabilt enn å bli oppbevart i rustne stålrør som står halvveis i vann, midt på et jorde. Ville lagt inn sensorer og overvåket avfallet, og kanskje gjort en inspeksjon med 50 års mellomrom bare for å være sikker. Ingen vil noensinne kunne garantere 100.000 års 100% trygg lagring, så det blir en irrelevant debatt. Istedet må alternativene veies mot hverandre, og da mener jeg løsningen er bra.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...