Jump to content
Martin Braathen Røise

Apple-toppsjef mener du ikke har behov for utdanning om du vil lykkes i IT-bransjen

Recommended Posts

De beste utviklerne jeg kjenner til er de som er selvlært. De har som regel en enorm interesse for faget, noe som ofte mangler blant dem som "bare" har utdannet seg til det. De som bare ser på det som en jobb. Dessverre er det ofte et krav hos mange bedrifter at man har høyere utdannelse innen IT/utvikling. Det er mange dyktige "hobby-utviklere" som ikke får seg relevant jobb fordi de ikke har det rette brevet fra en utdannings-institusjon. 

 

Så fort som utviklingen går, så er uansett en utdannelse "utdatert" etter et par år. Det vil være mye bedre å ansette noen som brenner for faget og som holder seg faglig oppdatert på eget initiativ, enn noen som har gått noen år på universitet/høyskole og lært seg teorien.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hos Business Insider står det: "He also said that half of Apple's US employment last year was made up of people who did not have four-year degrees."

 

employment != utviklerne, så denne setningen blir vel ikke helt riktig: "Rundt halvparten av utviklerne den amerikanske IT-giganten ansatte i fjor hadde ikke høyere utdanning".

 

I tillegg til utviklere har Apple mange andre typer ansatte, der kravet til utdannelse sikkert er mindre.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Folk har helt rett i at folk med interesse for noe kan gjøre det vell så bra - om ikke bedre, enn en del som utdanner seg til det aktuelle fagfeltet. Alikevel må dere ikke glemme at mye av utdannelsen handler om å modnes til, og å lære å samarbeide i en gruppe av mennesker. Ingenting er så trist som å se en gruppe bli fullsendig ødelagt av enkeltindivider som skal gjøre ting på sin måte og som overhode ikke evner å tenke litt "hivemind". Så en ballanser her er derimot tingen. Med ballanse menes at man skal ha rom for at folk gjør ting litt på sin måte, men også at man må forlange en viss grad av social skills om man skal arbeide i et utviklerteam.

  • Like 2

Share this post


Link to post

I tillegg til utviklere har Apple mange andre typer ansatte, der kravet til utdannelse sikkert er mindre.

De har massevis av butikker, som gjerne ikke trenger noen med bachelorgrad.

Share this post


Link to post

Har faktisk en praktikant nå som er utdannet systemutvikler... ...*sigh* La oss bare si at jeg kunne like gjerne fått en 12 åring. -Han kan meget lite om hva som skjer inni en PC. Han er takk og lov lærenem og nysgjerrig. Det er håp for ham. -Men han er dyktig til prosjektering og bruk av autocad. Han kan tilogmed litt programmering og webutvikling.

Er enig med Tim Cook. Man behøver ikke papirer, men man skal jaggu være ærlig på hva man kan, og hva de svake sider er. ?

  • Like 1

Share this post


Link to post

En tilføyelse: Å ‘finne’, og ‘få’ jobben er derimot horribelt vanskelig.

I dag må man gjerne gjennom 2-3 jobbintervjuer.

1. Møte er kun for å finne ut om kjemien passer. -Ikke et ord om de faktiske arbeidsoppgavene.

2. Møte; Man har fått bekreftet kjemien, nå regner man å møte en som har relasjoner til arbeidsoppgavene... ...Nope! -De samme to HR spør om man kan noe, fortell om CV, selge seg selv... ...Her har de uten papirer et kjempeproblem. De man snakker med forstår overhodet ikke IT, og de vet faktisk ikke hva arbeidsoppgavene er(...) Såeh, så vet man resultatet. HR ‘safer’ med å velge noen med gode papirer i database-behandling... ...På det her tidspunktet har man selvølgelig funnet ut at jobben er internsupport på 40 Windows-computere, og 20 Apple-laptops...

-Så sitter man der og lurer på hvorfor HR ikke inviterte IT-ansvarlig til å bli med på første møte. -Neida, han kom først inn i bildet på 3. møte.

Å, Mamma Mia...

 

Så tung-grodd.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Du trenger ikke utdannelse til noe så lenge det er akseptert at teamet løfter deg de første 2-3 årene.

 

Jeg var den eneste uten utdannelse, og endte med å løfte teamet. Så skjønner ikke hva du snakker om. :)

  • Like 4

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...