Gå til innhold

Apple-toppsjef mener du ikke har behov for utdanning om du vil lykkes i IT-bransjen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De beste utviklerne jeg kjenner til er de som er selvlært. De har som regel en enorm interesse for faget, noe som ofte mangler blant dem som "bare" har utdannet seg til det. De som bare ser på det som en jobb. Dessverre er det ofte et krav hos mange bedrifter at man har høyere utdannelse innen IT/utvikling. Det er mange dyktige "hobby-utviklere" som ikke får seg relevant jobb fordi de ikke har det rette brevet fra en utdannings-institusjon. 

 

Så fort som utviklingen går, så er uansett en utdannelse "utdatert" etter et par år. Det vil være mye bedre å ansette noen som brenner for faget og som holder seg faglig oppdatert på eget initiativ, enn noen som har gått noen år på universitet/høyskole og lært seg teorien.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hos Business Insider står det: "He also said that half of Apple's US employment last year was made up of people who did not have four-year degrees."

 

employment != utviklerne, så denne setningen blir vel ikke helt riktig: "Rundt halvparten av utviklerne den amerikanske IT-giganten ansatte i fjor hadde ikke høyere utdanning".

 

I tillegg til utviklere har Apple mange andre typer ansatte, der kravet til utdannelse sikkert er mindre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Folk har helt rett i at folk med interesse for noe kan gjøre det vell så bra - om ikke bedre, enn en del som utdanner seg til det aktuelle fagfeltet. Alikevel må dere ikke glemme at mye av utdannelsen handler om å modnes til, og å lære å samarbeide i en gruppe av mennesker. Ingenting er så trist som å se en gruppe bli fullsendig ødelagt av enkeltindivider som skal gjøre ting på sin måte og som overhode ikke evner å tenke litt "hivemind". Så en ballanser her er derimot tingen. Med ballanse menes at man skal ha rom for at folk gjør ting litt på sin måte, men også at man må forlange en viss grad av social skills om man skal arbeide i et utviklerteam.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har faktisk en praktikant nå som er utdannet systemutvikler... ...*sigh* La oss bare si at jeg kunne like gjerne fått en 12 åring. -Han kan meget lite om hva som skjer inni en PC. Han er takk og lov lærenem og nysgjerrig. Det er håp for ham. -Men han er dyktig til prosjektering og bruk av autocad. Han kan tilogmed litt programmering og webutvikling.

Er enig med Tim Cook. Man behøver ikke papirer, men man skal jaggu være ærlig på hva man kan, og hva de svake sider er. ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En tilføyelse: Å ‘finne’, og ‘få’ jobben er derimot horribelt vanskelig.

I dag må man gjerne gjennom 2-3 jobbintervjuer.

1. Møte er kun for å finne ut om kjemien passer. -Ikke et ord om de faktiske arbeidsoppgavene.

2. Møte; Man har fått bekreftet kjemien, nå regner man å møte en som har relasjoner til arbeidsoppgavene... ...Nope! -De samme to HR spør om man kan noe, fortell om CV, selge seg selv... ...Her har de uten papirer et kjempeproblem. De man snakker med forstår overhodet ikke IT, og de vet faktisk ikke hva arbeidsoppgavene er(...) Såeh, så vet man resultatet. HR ‘safer’ med å velge noen med gode papirer i database-behandling... ...På det her tidspunktet har man selvølgelig funnet ut at jobben er internsupport på 40 Windows-computere, og 20 Apple-laptops...

-Så sitter man der og lurer på hvorfor HR ikke inviterte IT-ansvarlig til å bli med på første møte. -Neida, han kom først inn i bildet på 3. møte.

Å, Mamma Mia...

 

Så tung-grodd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...