Gå til innhold

Hva slags tilbud er normalt på elbiler? (Og biler generelt)


Anbefalte innlegg

Jeg har aldri kjøpt ny bil så tanken om bil som tilbudsvare har i grunn aldri slått meg.

 

Men jeg så en annonse nå for Renault Zoe, nedsatt fra 255 til 215 000 og inkluderer installasjon av hurtiglader til en verdi av 15000 kr.

 

Er det vanlig med tilbud av den typen? At biler bli satt ned såpass kraftig? Er det noe de fleste merker driver med jevnlig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det varierer sterkt fra merke til merke. Kia, Hyundai, Opel har ventelister til uti 2020, så de kjører ikke tilbud. Nissan kan kanskje finne på å kjøre tilbud innimellom. Audi gjør nok ikke det for øyeblikket, men kan finne på å gjøre det i fremtiden. Renault gjør det ganske jevnlig. Tesla gjør det aldri, men det hender de kjører rentekampanjer, og prisene justeres fortløpende. VW tror jeg kan finne på å kjøre tilbud - litt usikker. Jaguar har vel ikke gjort det hittil, usikkert om de vil gjøre det i fremtiden.

 

Til hvilken grad det kjøres tilbud er sterkt avhengig av etterspørselen de forskjellige produsentene har. De gir ikke bort penger sånn helt uten videre. Altså, attraktivt produkt = ingen tilbud, mindre attraktivt produkt = tilbud.

 

Sånn generelt kan det også nevnes at tilbud kan gjerne være en forløper til at det kommer ny og oppdatert modell. Altså det er ikke sikkert et tilbud er så gunstig man kan få inntrykk av!

Endret av Espen Hugaas Andersen
Lenke til kommentar

Salg av kapitalvarer styres av tilbud og etterspørsel. Når etterspørselen går ned, er prisjustering en måte å øke interessen. For produkter der folk uansett står i kø for å kjøpe, ser man aldri tilbud, men der salget går tregere kan man se tilbud med lavere priser.

 

Zoe er en liten bil, og med "normalprisen" for en Intens-utgave til ca 280k finnes mange andre alterantiver, som Ioniq, Soul og Leaf, som alle er større og stort sett bedre utstyrt. I tillegg har Zoe to store ulemper: den støtter ikke hurtiglading (den har kun mulighet for AC-lading), og den kan ikke lades på IT-nett (som er mest vanlig i Norge) uten å bruke trafo, ladebøtte eller Zaptec-lader, dette er mulig for alle nevnte alternativer. Det kommer ny Zoe til sommeren, som visstnok har både facelift inkludert sikkerhetsfunksjoner som city stop, større batteri, og muligens både hurtiglader og mulighens støtte for lading i IT-nett uten ekstrautstyr. Sånn sett er nok den annonserte prisreduksjonen nødvendig for å opprettholde salget frem til ny modell er klar.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...